OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 7 juli 2009

Hallåtexter mån 6/7 svt1

18
I vår danska serie om kärlek och relationer kommer vi ikväll att få träffa Lene och Carsten som skilde sig och sedermera gifte om sig – med varandra.
Om en kvart.
Sen ska vi få träffa en grupp unga människor som har en stark framtidstro, trots att de bor i en del av världen där våldet är vardag. Om fyrtiofem minuter.
Efter det blir det som vanligt åka av i en eller annan form. Tommi Lempinen fortsätter nämligen undersöka vad en bilentusiast kan hitta på i sommar-Sverige, ikväll på Gotland. Via Sverige, om en timme och en kvart.
Närmast nyheter.
(31 sekunder)

18.15
För fem år sen dödades tre av hans vänner när en självmordsbombare utlöste sin sprängladdning. Hur är det att vara ung i Israel? Det frågar vi flera, om en halvtimme.
Hur är det här med evig kärlek då? Det vet Lene och Carsten en del om.
(15 sekunder)

18.45-skarven
Missade du förra veckans allsång så kan du såklart se den i SVT Play på svt.se eller i TV ikväll, 22 å 55.
Den som inget hellre vill än att spendera så mycket av sin lediga tid som möjligt med gamla amerikanska vrålåk, eller att blåsa järnet med en bandvagn eller en sportbil på en racingbana, den bör hänga med Tommi Lempinen längs Via Sverige – om en halvtimme.
Nu ska vi till en plats där våldet ofta gör sig påmint.
(27 sekunder)

19.15
Ali och Massouds resa genom Det nya landet fortsätter ikväll och de gör en ny, lite oväntad, bekantskap. Om fyrtiofem minuter.
Nu fortsätter Tommis resa.
(11 sekunder)

19.30
Tänk på att man aldrig kan lita på någon. Kloka ord från den gamla damen som trots att hon har ena foten i graven inte tänker ge sig förrän hon får som hon vill.
Andra delen av Peter Birros och Lukas Moodyssons Det nya landet – om en halvtimme.
Ikväll också ett nytt fall för Kommissarie Montalbano.Klockan 21.
Närmast nyheter från Rapport.
(22 sekunder)

20
Strax:
Det blir två timmars tema om hur det är att vara kvinna och muslim i Sverige, nu i Kunskapskanalen.
Samtidigt i SVT24 började för tio minuter sen ett minnesprogram om Gösta Krantz, medan tvåan skickar upp den första människan i rymden i tredje delen om Rymdkapplöpningen.
Här ska Ali strax sjunga ut i den andra delen av Det nya landet.

Bildhallå:
Kommissarie Montalbano får först ett telefonsamtal som låter närmast desperat och sen en obehaglig överraskning. Ett mordfall också såklart, om en timme.
Efter det får du en ny chans att sjunga med Malena Ernman, A Camp, Johan Palm och några till i Allsång på Skansen från i tisdags. 22 å 55.
Nu blir det i och för sig också Allsång, bara inte på Skansen.
(23 sekunder)

21
Om du missade Allsången i tisdags, med bland andra Malena Ernman och A Camp, då kan du se det ikväll istället, om knappt två timmar.
Du får också en ny chans att se Plus sommar som i torsdags handlade om semester – prisvärd sådan och misslyckad sådan – 23 å 55 och första delen av de tre vännerna som bor ihop men som lever liiite annorlunda liv än de flesta. De är nämligen, i turordning, en varulv, en vampyr och ett spöke. Being Human, fem i halv ett.
En sfinx är ett mytologiskt väsen, det vet ni allihop. Kanske också att det kunde vara en symbol för godhet, beskydd eller döden. Så vilket är det ikväll?
(38 sekunder)

22.55
Har du funderingar på att köpa en GPS lagom till bilsemestern? Det kan bli en väldigt dyr affär, även efter du har köpt själva GPS-enheten alltså. Om du vill veta mer, titta på Plus sommar från i torsdags – om en timme.
Sist ikväll får vi veta att döden tydligen inte är slutet, utan början på något nytt. I alla fall för de tre vännerna som bor ihop och som alla är levande döda – i en eller annan form. Första avsnittet av den skönt udda serien Being Human från igår, fem i halv ett.
Nu blir det Allsång från i tisdags.
(31 sekunder)

2355
Annie hade tänkt dö av ålderdom och Mitchell hade tänkt dö ärofyllt i första världskriget. Det blev inte riktigt så, istället lever de nu onaturliga, övernaturliga, liv efter döden. Å nu ska spöket Annie och vampyren Mitch få en till rumskompis. En ny chans att se premiär-
avsnittet av Being Human från igår, om en halvtimme.
Sånt som är inhumant är vad Sverker som vanligt ska ta upp. Inhumana priser, till exempel.
(32 ½ sekunder)

2425
Den ordinarie tiden för vår sprillans nya serie Being Human är söndagar klockan 21 här i ettan. Eller ja, vår och vår, det är en BBC-serie men den startade i januari i år. Tydligen är det också så att det kommer att bli en andra säsong, men den behöver inte nödvändigtvis handla om samma rollfigurer som i den första, i alla fall inte enligt seriens skapare och huvudförfattare.
Men nu går jag ju saker och ting lite i förväg, jag vill bara att du ska förstå att i den här serien kan lite vad som helst hända, det är ju inte direkt vanliga människor det ska handla om...
(35 ½ sekunder)

0125
Robert Gustavsson, i skepnad av Roland och hans band Rolandz, kommer till Allsång på Skansen imorron, det gör också två ugglor - Caroline af Ugglas och Magnus Uggla. Klockan 20.
Sen är det visst så att Barnaby en gång varit spion! Något som kommer upp till ytan i morgondagens mordfall i Midsomer, klockan 21.
Du kan också färdas längs en väg som slutar i intet. Faktiskt. Var nånstans förutom i Norge, såklart. 22 å 35.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(46 sekunder)

Inga kommentarer: