OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 9 juli 2009

Hallåtexter tor 9/7 svt2

1800
Hur gör delfiner när de ekolokaliserar – alltså orienterar sig med ljud? Det ska vi ta hjälp av en riktig smartskalle för att reda ut, delfinen Milo – om tjugo minuter.
Intelligens, ska det visa sig, kan man hitta också på lite mer oväntade ställen.

1845
Vet du hur våra östra grannar, finnarna, uppfattar oss svenskar – vilka myter som finns om oss? Om du är nyfiken – följ med på en liten upptäcksfärd, om en kvart.
Nu ska det bli animerad kortfilm om ett mycket speciellt yrke, ett som vi alla hoppas att vi aldrig behöver komma i kontakt med – trots att vi vet att vi i en eller annan form måste.
Nån gång.

1855
Alla svenska män är bögar. I alla fall enligt en finländsk myt, vi vet ju att det inte är sant – det är ju bara här i Stockholm som det är så. Fler myter ska slås hål på när en finska ger sig ut på upptäcksfärd, om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Hyvä Suomi! Ja sen enempää suomea en osaa, joten siirryn ruotsin kieleen...så jag kör på svenska istället. Vårt kära östra grannland är i alla fall de som står för underhållningen den närmsta timmen, om en stund med vetenskapliga belägg för att vuxna borde vara barnsligare, närmast med belägg för att det inte finns några belägg.

1930
Hon har intervjuat presidenter och premiärminstrar i långa rader och rapporterat från några av världens farligaste platser. Ikväll blir hon själv intervjuad, av en Oscarsbelönad skådespelerska. Renee Zellweger möter journalisten Christiane Amanpour, om en halvtimme.
Nu ska det handla om att det här med lek – det är ingen lek.

2000
Hon är numera nästan okänd men på Strindbergs tid var hon en källa till beundran och hat. Det handlar om denna Förtrollerska nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 säsongens sista avsnitt av In Treatment, medan ettan hjälper dig undvika begagnat-bedragare i Plus sommar.
Det blev tredje gången gillt för Renee Zellwegger när hon 2004 belönades med en Oscar för bästa skådespelerska, men det är ingenting jämfört med den drös utmärkelser som Christiane Amanpour samlat på sig. Nu är det i och för sig inte utmärkelserna som är det viktigaste, kan jag tänka mig.

2040
När Kenneth och Jenny var sjutton år gjorde de en deal – om de fortfarande var singel när de blev trettio så skulle de gifta sig. Nu kanske du redan gissat det men...Jenny bor i Kvarteret Skatan. Kenneth kommer dit om femtio minuter.
Nu ska vi träffa Myra, som förmodligen känner sig som den mest ensamma människan i hela världen.

2100
Nyckeln till ett hälsosamt förhållande är...att skrämma skiten ur sin partner. Kvarteret Skatan har en del andra råd du inte heller bör följa, om en halvtimme.
Det blir långfilm också, mästerverket Linje Lusta med Marlon Brando och Vivien Leigh. 22 å 30. Närmast blir det nyheter.

2130
Kvällens långfilm nominerades till tolv – tolv! – Oscar och skickade upp Marlon Brando på superstjärnehimlen. Linje Lusta, om en timme.
I Kvarteret Skatan däremot finns det särskilt en person som kan död på lusten för det mesta.

2200
Det blir två timmars tema om hur det är att vara kvinna och muslim i Sverige, nu i Kunskapskanalen, medan SVT24 visar andra delen av Det nya landet och ettan visar svensk kortfilm som vann kritikerpriset i Cannes.
Här ska vi visa en film som bör stå på din måste-lista, mästerverket Linje Lusta med Marlon Brando och Vivien Leigh. Om en halvtimme, närmast blir det nyheter.

2230
Om du missade säsongens sista Entourage och Simma lugnt Larry, håll dig vaken eller spela in. Fem över halv ett och tio över ett är tiderna för de två.
Nu till en film där märkligt nog den enda av de nominerade skådisarna som INTE vann en Oscar var Marlon Brando. Det här var i alla fall den film som innebar hans definitiva genombrott och det var en roll han verkligen kunde – han hade spelat den på Broadway några gånger om man säger så. Jag skulle kunna prata hur länge som helst om honom men vill också bara flika in Karl Malden som nyligen gick bort. Han vann nämligen en Oscar här, för sin roll som Harold. Och stornamnen bara fortsätter, Vivien Leigh spelar Blanche, Tennessee Williams skrev manuset och Elia Kazan regisserade. Alltså, halledudanedå! Det här är en riktig film det!

2435
”Become another motherfucker!” är, om man tänker lite på det, ett ganska bra råd faktiskt. Det tycker i alla fall Larry David som måste ta sig ur sin depression. Hur han gör det är kanske lite oväntat. En ny chans att se säsongens sista avsnitt, om trettiofem minuter.
Säsongens sista Entourage får du en ny chans att se nu. Nästa säsong har vi också köpt in, den kommer vi förmodligen att börja sända nästa vår, kring februari nån gång. Bara så du vet.

2510
Det blir åtminstone en till säsong av Simma lugnt, Larry. Den kommer ha premiär i september i USA. När den kommer till oss är lite svårt att säga, men vi har i alla fall köpt in den. Däremot är det inte färdigförhandlat om när vi FÅR visa den. Ja, tydligen förhandlar man om sånt också. Klart är i alla fall att alla från serien Seinfeld kommer att dyka upp i nästa säsong, Cheryl Hines också. Ja, och så en annan kvinna – som jag inte tänker säga vem det är. Det kommer du nämligen förstå i slutet av kvällens avsnitt.

2550
Tredje delen av den danska dramaserien Album visar vi imorron, då har det blivit år 1982.
22 å 30 här i tvåan. Det blir också klassisk sitcom med Murphy Brown, halv ett.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: