OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 6 juli 2009

Hallåtexter mån 6/7 svt2

1800
Det är dags för Sophies sista session med sin terapeut Paul ikväll. En sak bara – hon är inte ensam. Är det bra eller dåligt? Tja...det blir i alla fall en liter mer...ovanlig session. Om en timme.
Vi ska nu till en plats som är mycket ovanlig, på mer än ett sätt.

1850
Alla vet att Sophie försökte ta livet av sig. Alla utom hennes pappa vill säga, trots att hon säger att han är den viktigaste personen i hennes liv. Det är något som inte riktigt går ihop alltså men ikväll så...kanske. In treatment, om tio minuter.
Närmast lite samhällsinformation.

1855
Hur är egentligen Sophies far som person, vad är det som gör honom så...invecklad, för Sophie alltså? Varför inte ta reda på det själv, han dyker nämligen upp som från ingenstans, lagom till Sophies sista session i In Treatment, om fem minuter.
Närmast blir det nyheter

1900
Om hon inte kommer in så vill hon förstå vad det var som gjorde att hon inte kom in och vad hon måste göra för att ändra på saker och ting. Det handlar om dom som förvandlar sina engelska trädgårdar, om en halvtimme.
Å det här med att inte komma in och då försöka förstå varför och vad man kan ändra – det passar också väldigt väl in på kvällens avsnitt av In Treatment. Låt oss bara hoppas att alla inblandade kan lyssna.

1930
Du vet kanske vem som blev den förste mannen i rymden? Om inte annat får du veta hur det kom sig att det blev så – i den tredje delen om Rymdkapplöpningen, om en halvtimme.
Nu till Somerset. Känt för den legendariske anglo-saxiske kungen Alfred den store i slutet av åttahundratalet, men också det engelska inbördeskriget och högaffels-upproret på 1600-talet.
Numera kanske känt för något mer – vi får väl se.

2000
Det blir samtal om hur det är att vara kvinna och muslim i Sverige, nu i Kunskapskanalen.
I SVT24 startade ett minnesprogram om underhållaren Gösta Krantz för tio minuter sen, medan ettan visar den andra delen av Det nya landet.
Här kommer vi att få vara om något otroligt – den första människan i rymden! Först en liten tillbakablick.

2050
Fotbollskväll har som vanligt stenkoll på kvällens tre aktuella allsvenska matcher. Om fyrtio minuter.
Nu till ett problem som kommer sig av lite...språkförbistring.

2100
Malmö FF mot Kalmar FF, IF Elfsborg mot Örgryte och Halmstads BK mot IFK Göteborg. Kvällens tre matcher i allsvenskan som Fotbollskväll givetvis bevakar. Om en halvtimme.
Det blir också en riktigt märklig dokumentär ikväll, om ett minst lika märkligt försvinnande.
Har någon sett Andy? 22 å 30. Närmast blir det nyheter.

2130
Varje år försvinner femtioåttatusen barn i USA. Ikväll berättas historien om ett av dom, där sökandet fortfarande pågår efter trettio år och där nya bevis hittas. Har någon sett Andy? Om en timme.
Nu dags för Fotbollskväll med vår juli-vikarie David Fjäll.

2200
Det blir en väldigt personlig videodagbok om en kvinnas kamp mot bröstcancer, nu i Kunskapskanalen. I SVT24 fortsätter den danska dramaserien Försvarsadvokaterna om tio minuter, medan det återstår femtiofem minuter av Kommisarie Montalbano i ettan.
Här ska vi visa en dokumentär som borde vara obligatorisk för alla föräldrar att se. En film om ett mer än trettio år gammalt försvinnande. Har någon sett Andy? Om en halvtimme.
Närmast blir det Sportnytt.

2230
Det börjar i försiktiga moll-toner från en ensam violin, som får svar av en klarinett, flöjter, cellos och så småningom hela Kringkastingsorkestret, som möter folkrockgruppen Vamp.
Konsert, om en timme och tjugo minuter.
Nu vill jag, inte varna egentligen, utan snarare förbereda dig på att den dokumentär vi ska visa kan påverka dig kraftigt emotionellt. Särskilt om du har barn.

2350
Nu ska vi till Torggata 16 i den norska huvudstaden, där det inte är någon spelning ikväll.
Det var det däremot för fyra år sen och du är så välkommen att följa med dit och då.

2450
Kommer Jake och Amy att skiljas? Imorron är i alla fall deras sista session med sin terapeut Paul. In treatment, klockan 19. Efter det får Ben en chans att lappa ihop sitt äktenskap – frågan är bara om han tar den? Out of practice, 19 å 30. Carnivale fortsätter också, klockan 20 och så blir det Hitchcock-film – Illdåd planeras, eller Suspicion som den heter i original.
Även denna har Joan Fontaine i huvudrollen, imorron misstänker hon att hennes nyblivne man planerar att mörda henne. 22 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: