OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 9 juli 2009

Hallåtexter tor 9/7 svt1

18
Å grattis också till Jörgen, som själv säger att det var som att kroka på en buss. Ett riktigt monster som hade gapat över hans wobbler. Får han in den i båten då? Tja, vi måste ända till Egypten för att få svaret. Vildmark fiske, om en kvart.
Vi ska också nästan så långt västerut som det går i Sverige till Väderöarna där vi kanske kan kliva iland, det beror lite på vädret. Hemliga Svenska rum, om fyrtiofem minuter.
Närmast nyheter.
(25 sekunder)

18.15
Vi kommer få höra historien om havets hjältar och människans förmåga att trotsa naturen på en av Sveriges mest svårtillgängliga platser. Där finns nämligen ännu ett hemligt svenskt rum. Om en halvtimme.
Efter det fortsätter serien om pengars historia, lite mer specifikt om märkliga skatter och avgifter handlar det ikväll, om fyrtiofem minuter.
Nu är det dags för nånting monstruöst att simma upp ur djupet.
(23 sekunder)

18.45
Kan du tänka dig att betala skatt på antalet familjemedlemmar? Eller kanske frisyrer? I historien om pengars historia har vi kommit fram till avsnittet om kreativa sätt att roffa åt sig av andras pengar. Om en kvart.
Melker Becker har inte kommit fram till den plats han ska ta med oss till ikväll. Frågan är om han ens får kliva iland...
(22 sekunder)

19
Det är lätt att bli lurad på nätet, så hur ska man göra för att skydda sig mot skurkarna när man vill köpa begagnat? Det är ett av ämnena i säsongens sista Plus sommar, om en timme.
Därmed har jag gjort en så kallad puff för ett program som passar väldigt bra ihop med det som kommer nu – så jag behöver väl egentligen inte säga någonting mer.
(20 sekunder)

19.30
Fram till kvällens spionfabriksdokumentär så har vi dels Plus sommar, som exempelvis letar second-hand-fynd för att komponera sommarlooken lite billigare.
Om en halvtimme.
Ikväll ska vi också få träffa Medelpads mest kända djur, som ju faktiskt inte finns på riktigt men delar av det gör det. Ja, det kommer klarna i Mitt i naturen, om en timme.
Närmast nyheter från Rapport.
(23 sekunder)

20
Strax:
Kunskapskanalen handlar om kvinnna som Strindberg hatade, medan SVT24 handlar om terapeuten Paul och kvinnan han älskar – hans patient alltså, och i tvåan blir det möte mellan en Oscarsbelönad skådespelerska och en av världens mest meriterade journalister.
Här ska Plus sommar hjälpa dig undvika begagnatfällor och bedragare, strax.

Bildhallå:
Ikväll kan du resa med Martin Emtenäs till Sveriges geografiska mittpunkt för att leta efter ett landskapsdjur som är extremt svårt att få syn på. Mitt i naturen, om en halvtimme.
Sen ska vi få följa med till en plats få nånsin får se. Gömd inne i tät skog, bakom elstängsel och bevakad av tungt beväpnade vakter ligger världens mest tekniskt avancerade underrättelsetjänst. National Security Agency eller NSA. Dokumentären Spionfabriken, om en timme.
Världens kanske mest avancerade konsument-programledare vet du väl namnet på?
(35 sekunder)

20.30
Efter dokumentären blir det svensk kortfilm som vann kritikerveckans pris vid filmfestivalen i Cannes. Anki Larson, Jacob Nordenson och Svante Grundberg i en film om två grannpar och en absurd förfrågan. Slitage, 21 å 55, ikväll blir det också musikdokumentär om Sanne Salomonsen. 22 å 15.
Nu ska vi både in i skogen och under ytan, fast vi börjar i fantasin.
(24 sekunder)

21
En skärrad glassbilsförare och en diabetessjuk hjullastar-förare är två anledningar till att Rolfs och Evas liv snart kommer att förändras, drastiskt. Anki Larsson och Jacob Nordensson spelar huvud-rollerna i en kortfilm som vann första pris vid kritiker-veckan i Cannes. Vi visar den om femtiofem minuter.
Sen ska vi träffa den danska sångerskan och krutpaketet Sanne Salomonsen som efter en tids sjukdom, och en hel del terapi, är tillbaka på scenen igen – hel igen. Om en timme och en kvart.
Vart vi ska nu, ja det är knappt jag får säga det.
(34 sekunder)

21.55
År 2006 fick artisten Sanne Salomonsen en blodpropp i hjärnan. I år är hon tillbaka. Exakt vad som hände och hur hon hämtade sig får du höra från henne själv, om tjugo minuter.
Nu ska vi visa den kortfilm som gjorde att 30-årige Patrik Eklund från Arvidsjaur fick ett telefonsamtal som han först inte riktigt förstod – beskedet att han vunnit pris för bästa kortfilm vid kritikerveckan i Cannes. En film som, om inte annat, borde få er som inte skaffat hemförsäkring än att kanske göra det.
(31 sekunder)

22.15
Igår följde Uppdrag granskning upp sitt reportage om den norska odlade laxen som förstör miljön. Missade du det, se det om en halvtimme istället.
Ikväll får du också en ny chans att se den andra delen av Kriminaljouren från i lördags, om en och en halv timme.
Nu, plats på scen – äntligen och igen får man väl säga – för hon som på 80-talet var gift med Mats Ronander och 1988 fick en superhit med låten Den jeg elsker. Den som vill se henne live får för övrigt vänta till februari-mars nästa år – med undantag av nu alltså.
(30 sekunder)

22.45
Dödsskjutningar och nära-döden-bilkrascher hände redan i det första avsnittet av Kriminaljouren. Igår visade vi den andra delen å vi gör det igen om en timme.
Att lägga sten på börda eller strö salt i såret är ju två populära metaforer för att förvärra saker och ting. Och det finns ett till uttryck som lämpar sig ännu bättre med tanke på vad Uppdrag granskning handlade om igår – att lägga lök på laxen.
(22 sekunder)

2345
Efter det oväntade faktumet att en i teamet dog i den förra säsongen så sätts Boyd och hans kollegor på lite extra prövning. De får i och för sig en ny teammedlem och en ny patolog. Säsongsstart på onsdag, klockan 22.
Nu till säsongens andra avsnitt av Kriminaljouren, som turligt nog börjar med en resumé.
(22 ½ sekunder)

2430
Rådet till våra Pistvakter i morgondagens avsnitt är – Väck inte den bjärv som sover. Klockan 20. Sen läggs tydligen osynlige mannen in på Sjukan, 20 å 30. Det blir Clintan-film också, I skottlinjen, klockan 21 och så en av mina absoluta favoritkomedier – Chevy Chase som den störtsköne privatdeckaren Fletch. 23 å 35.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(39(59) sekunder)

Inga kommentarer: