OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 30 juni 2009

Hallåtexter tis 30/6 svt1

17.55
Om det råkar vara så att du inte riktigt kan placera hon som kunde prata riktigt bra svenska, eller skånska, så är det supermodellen, skådisen, författaren, Paulina Porizkova. På lördag här i ettan.
Ikväll ska vi träffa Miss Finland, schlagerstjärnan Pirkko Mannula. Allt ljus hamnar på henne om en kvart, närmast blir det nyheter.
(22 sekunder)

18.15
Kvällens skönsjungare är inga mindre än Malena Ernman, A Camp, Lisa Ekdahl, Johan Palm...och några till. Klockan 20.
Dryga timmen före det får vi veta precis hur mycket övning det krävs för att vara något så till synes enkelt som – en clown. Cirkusliv, om fyrtio minuter.
Ett artistliv är vi ska få veta mer om nu.
(21 sekunder)

18.55
Mia och Klara, alltså Skäringer och Zimmergren, när de är i farten vet man ju inte riktigt vad som kan hända. Det enda man vet är att det i så fall kommer att hända på Skansen – eftersom de ska vara med i Allsången. Om en timme och fem minuter.
Å nu skulle jag ju inte kalla deras humor för clownerier, men det här går definitivt under den rubriken.
(20 sekunder)

19.25
Bo Hagström börjar i bergsbyn Serrastretta där man fått ett nytt ämne i skolschemat. På söndag klockan 20. På schemat för dig står Allsång på Skansen ikväll och, som du kanske såg, Morden i Midsomer. Närmast lite samhällsinformation.
(15 sekunder)

19.30
Och vad kan väl vara trevligare än det där om inte också en mystisk mordgåta att knäcka? Berömda tavlor och en liten svart bok är ingredienser i kvällens Midsomer-mord. Klockan 21.
Närmast är det tid för nyheter från Rapport.
(15 sekunder)

20
Strax:
Vi försöker blicka femtio år framåt i tiden, nu i Kunskapskanalen, samtidigt i SVT24 blir det begravning i In treatment, medan Ben får en vision i Carnivale i tvåan.
Här dansar solljuset på fjärden och även på Sollidens scen. Allsång – strax!

Bildhallå:
Ja, du kanske vet varför Paulina Porizkova pratar svenska, eller skånska? Om inte annat får du veta det på lördag klockan 20.
Vi ska snart till Skansen, ska bara påpeka att vi ska det imorron också – vi ska nämligen fira och inviga Sveriges EU-ordförandeskap. Det blir högtidligt med tal av Statsminister Reinfeldt i närvaro av kungaparet och EU-kommissionens ordförande. Klockan 21 imorron här i ettan.
Imorron har vi också en nyinsatt dokumentär om Michael Jackson, ur ett lite mer svenskt perspektiv. 22 å 15 imorrn här i ettan.
Nu ska vi dels se om kanske du får svar på din fråga till A camp och du kanske också vill veta att halvtimmen efter att kvällens Allsång är slut så kommer du att kunna chatta med Johan Palm på Allsångens webplats. Den hittar du givetvis på svt.se.
(40 sekunder)

21
Det är faktiskt riktigt knepigt för de tre vännerna i tjugoårs-åldern som bor ihop. En är då, som du klurat ut, en varulv, den andra är vampyr och den tredje är...ett spöke. En sprillans ny serie från i år, börjar på söndag.
Vem som så att säga blir ett spöke ikväll tänker jag förstås inte avslöja. Eller ens om det är den personen eller mördaren som gör...en tavla.
(22 sekunder)

22.35
Om det är så att du missade nypremiären av Peter Birros underbara serie Det nya landet igår så får du en ny chans att se den ikväll, om en halvtimme.
Sist ikväll ska vi få en inblick i det sekel, och dom saker, som formade Danmark. Om en och en halv timme.
Nu, och ytterligare sex tisdagar framöver vid den här tiden, ska vi få en inblick i vad som finns att upptäcka i Norge. Lite...off the beaten path som det heter.
(24 sekunder)

23.05
Det var ett sekel olikt alla andra. Aldrig förr har så många genier inom vetenskap och konst dykt upp på så kort tid och på en så liten plats. Platsen är Danmark och det omvälvande 1800-talet. Om en timme.
Nu blir det nypremiär för en märklig resa, en som normalt sett görs på måndagar klockan 20 här i ettan. En resa i ett gammalt land, som för många också är ett nytt land.
(27 sekunder)

0005
Ja, du Paulina Porizkova, du har nog rätt. Du är faktiskt nio år äldre än Peter Magnusson fast...alltså...någon liten röst i bakhuvudet säger mig att Peter kanske, kanske, inte bryr sig. Vi får väl se vad som händer på lördag.
Nu till en ny chans att se första delen av en dansk dokumentärserie. Om du missat den förut är det i och för sig inte så konstigt, den har en lite knepig tid – fredageftermiddagar 15 å 20 här i ettan – vilket är lite synd, för här har man verkligen chansen att bli lite expert.
(36 ½ sekunder)

0045
Morgondagens Uppdrag granskning följer upp de kackerlacks-invaderade lägenheterna i Malmö och den olaglig utförsäljningen av Tibble Gymnasium. Klockan 20.
Sen ska vi med pompa och ståt fira och inviga Sveriges ordförande-skap i EU. Statministern kommer. Kungaparet kommer. Gör du? I så fall är det klockan 21 som gäller.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(38 sekunder)

Inga kommentarer: