OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 2 juni 2009

Hallåtexter tis 2/6 svt1

17.55
När hon slog igenom som 15-åring blev hon omedelbart hela Norges älskling. Än idag, nästan fyrtio år senare, älskas hon som sångerska och skådespelerska. Allt ljus på Hanne Krogh, om tjugo minuter.
Dessutom ikväll ska den brittiska TV-kocken, journalisten, författaren Nigella Lawson få lära sig mer om vem hon är, klockan 20.
Ikväll fortsätter också den episka dramaserien Krig och Fred med den tredje och därmed näst sista delen, klockan 21.
Närmast dags för Sportnytt.
(34 sekunder)

18.15
Hennes sätt att beskriva det förflutna är kanske lite...våldsamt, tycker hon själv i alla fall eftersom hon applicerar någon slags brända jordens-taktik vad gäller det som varit. Nu ska hon i alla fall ge sig ut på en resa som hon känner lite bävan inför. Vem tror du att du är – Nigella Lawson? Svaret får vi allihop med start klockan 20 ikväll.
Nu ska allt ljus hamna på...Thomas Lundin, men det är ju bara för att han ska kunna rikta om det på kvällens gäst.
(31 sekunder)

18.55
Nu ska vi tillbaka till sommaren 1945 och vad som måste ha varit en väldigt viktig match, fast...alltså...det är bara en känsla jag har men verkar det inte lite uppgjort?
(10 sekunder)

19
TV-kocken, journalisten, författaren Nigella Lawson vill gärna få reda på mer om sin familj – på sin mors sida. Och det finns det såklart ett alldeles särskilt skäl till. Om du också vill veta mer om vem hon är, titta om en timme.
Sen fortsätter den episka dramaserien Krig och fred, vi har faktiskt kommit fram till den näst sista delen, om två timmar.
Strax blir det kulturnyheter.
(23 sekunder)

20
Strax:
Du kan följa med till Europas parlament, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 en ny chans att höra Laura berätta om sin helg med Pauls andra patient Alex i In treatment, medan någon blir levande begravd i Carnivale i tvåan.
Här ska vi begrava oss i journalisten och författaren Nigella Lawsons släkthistoria –strax!

Bildhallå:
Anatols intrikata förförelse fortsätter, fast egentligen är det hämndplaner men det vet ju inte Natassja. Samtidigt tränger den franska armén allt längre in i Ryssland. Tredje delen av Krig och Fred, om en timme.
Vad finns då i Nigella Lawsons förflutna, ja det ska ju inte jag svara på det har vi ett helt program till. Klart är i alla fall vilken riktning vi ska ta – nämligen saknadens riktning.
(27 sekunder)

21
Håll en get i famnen, ät en larv eller varför inte träffa det kanske underligaste djuret av dem alla – som har röda hängslen och kallar sig maskinmästare. Följ med bakom kulisserna på Odense Zoo i Sommartid, om en timme och fyrtiofem minuter.
Nu till den tredje delen av vår episka dramaserie Krig och fred, där det vankas bröllopsklänningsutprovning – och andra prövningar.
(23 sekunder)

22.45
Milles mor berättar en hemlighet för Jacob. I artonde delen av Sommer från i onsdags, om fyrtiofem minuter.
Sist ikväll en ny chans att se nypremiären av Peter Birros Hammarkullen. Halv ett.
Nu ska vi gå bakom kulisserna på en plats som kanske några av er kommer att besöka i sommar, såvida ni inte blir rädda för programledaren förstås.
(18 sekunder)

23.15
Just det, serien hade nypremiär igår och om det är så att du missade det – ja då har du tur. Premiäravsnittet kommer nämligen igen ikväll, om en timme och en kvart.
Före det blir det dödliga hemligheter och vänsterprassel. En snabb summering av delar ur dramaserien Sommers artonde avsnitt från i onsdags, med andra ord. Det kommer igen om en kvart.
Närmast kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(23 sekunder)

23.30
Ikväll återvänder vi till en drygt tio år gammal serie som vände upp och ner på saker och ting. En som vissa tyckte var på pricken å andra inte alls kände igen sig i. Hur det än var, och är, med den saken så var det något vi inte sett förut. Du får en ny chans att se premiäravsnittet av Peter Birros Hammarkullen, om en timme.
Här verkar det visst som att döden står och väntar i farstun. På vem, kan man undra?
(27 sekunder)

0030
Det prestigefyllda priset Prix Italia inrättades redan 1948. Femtio år senare vann en svensk serie priset i kategorin dramaserie. Det vill säga den serie som vi började visa igen igår och ytterligare tre måndagar klockan 20. Här kommer premiäravsnittet ännu en gång.
(23 sekunder)

0130
Morgondagens uppdrag granskning är som en instruktionsfilm över hur fort man kan bränna 270 mille. Om flygbolaget Fly Me:s ekonomiska krasch – klockan 20.
Sen tänker Ari ta till alla metoder han kan för att få in sin son på privatskola i Entourage, klockan 22, och hur sen Larry David kan förolämpa Ted Danson och John McEnroe, det kan du se 22 å 25.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(42 sekunder)

Inga kommentarer: