OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 10 juni 2009

Hallåtexter tor 11/6 svt2

1800
Ett exklusivt möte med en levande legend inom barnkultur. Så vill filmaren David Wikdahl själv beskriva det han lyckats med. Om du vill se vad och kanske framför allt vem han lyckats med, titta om tjugofem minuter.
Nu ska vi på högskola? Internat? Tja, om du har något bra namnförslag på platsen där vi kommer spendera en hel del tid så kör på det. Här finns i alla fall en stjärnelev.

1825
Jake och Amy:s senaste session med sin terapeut Paul gick ju rätt vilt till, det kanske du såg förra torsdagen. Så ikväll har Paul bestämt sig för att anfall är bästa sättet att visa dem vad de håller på med. Om trettiofem minuter.
Nu blir det en hel del nostalgi.

1855
Efter förra veckans session med sin terapeut hotade Jake att döda Amy. Det märkliga är tillfället och sättet han valde att göra det på. In Treatment fortsätter, om fem minuter.
Och det blir mer terapi ikväll, mansterapi för att vara exakt. Om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Vart har den moderna manligheten tagit vägen? Kanske till Halland? Där finns i alla fall ett mansläger där män kan söka sitt rätta jag. Som Paul Honkanen gör om en halvtimme.
Nu till Jake och Amy som som vanligt kommer slänga hotelser och sarkasmer omkring sig...tills det plötsligt blir helt tyst, och riktigt riktigt smärtsamt.

1925
A man’s gotta do what a man’s gotta do, heter det ju. A man’s gotta go to Halland, verkar det, eller i alla fall titta på TV om fem minuter. Efter lite samhällsinformation.

1930
Margareta förlorade sin man, och fastän hon gav sig den på att inte leva ensam resten av sitt liv så kan det väldigt fort bli hemvant. Är man 83 år ska man inte ge sig ut och jaga karlar, som hon säger. Nja, kanske ändå. Medan tid är, om en halvtimme.
Nu till ett antal män som inte vill förlora sig själva.

2000
Det handlar om den svenska instrumentmakaren som hjälpte såna som Frank Zappa, Elvis och Kalle Jularbo, nu i vår temakanal Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 en ny chans att vara med på Sophies femte session i In Treatment, medan Plus sommar hjälper alla som behöver det med Sport-BH:ar i ettan.
Här i tvåan handlar det om barns rätt i religionsfrågor i Existens om en halvtimme, nu ska vi träffa en kvinna som har dejtingsinnet kvar.

2030
Det är fem år sen! Fem år! Sen andra säsongen av Kvarteret Skatan drog igång alltså. Om en timme är Kåta Gun och hennes bisarra vänner tillbaka igen.
Nu till säsongens sista Existens och en fråga som brukar bli särskilt aktuell såhär i skolavslutsningstider om inte annat.

2100
Parmiddagar som snabbt urartar, anställningsintervjuer likaså och så megafon-bärande nej-sägare. Alla fullständigt flippade figurer i Kvarteret Skatan är tillbaka ikväll, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Det kanske faller under klassningen ”otillbörligt gynnande” men om du verkligen tycker det, anmäl mig till granskningsnämnden. Själv tänker jag att alla som nu sitter framför teven blir skitglada över att höra att det blir en ny Kvarteret Skatan-krogshow i höst. Nu får vi förmånen att se säsong två från 2004 igen.

2200
Hur ska vi vända ungdomsfetma-trenden? Det är delar av ämnet för Tema Hälsa, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 en ny chans att se den andra delen av Hammarkullen, medan ettan visar finsk dokumentär om Krimkriget.
Här blir det långfilm av Jim Jarmusch som tog 17 år att göra, om en halvtimme, närmast blir det Sportnytt.

2230
Missade du Entourage och Simma lugnt Larry igår, se dem ikväll istället – fem över tolv respektive halv ett.
Nu till vår långfilm och som du kanske hörde mig säga för en halvtimme tog den sjutton år att göra – det vill säga scenen med Roberto Benigni och Steven Wright filmades redan 1987, scenen med Tom Waits och Iggy Pop 1992. Som vanligt höll jag på att säga är mycket av dialogen improviserad och referenserna till den verkliga världen många. En liten detalj bara, RZA och GZA från Wu Tang Clan dricker inte kaffe – av hälsoskäl dricker de faktiskt te, oavsett vad det sägs att de har i koppen.

2405
En brödrost. Låt vara en långsam brödrost, men ändå – en brödrost. Så på vilket sätt är det relevant? Tja, det undrar faktiskt jag också men...tja, titta på Simma lugnt Larry om tjugofem minuter så...ja.
Nu har det blivit dags för E att äntligen stå på egna ben, ordentligt.

2430
Larry David står och väntar på något gott. Tror du att det är något som en person som han kan hantera på bästa sätt?

2500
Som du kanske vet är fredagar dagen då terapeuten Paul själv går i terapi. Men imorron går han inte ensam. In Treatment, klockan 19. Sen kanske du inte riktigt tror dina ögon men tomma PET-flaskor kan faktiskt ha många nyttiga användningsområden, även på Gustav Mandelmanns gård. Se själv i Trädgårdsfredag, 21 å 30 imorron. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: