OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 24 juni 2009

Hallåtexter ons 24/6 svt1

18
Det finns visst ett Turkiskt ordspråk som lyder: Ta med dig magen till Turkiet så kommer den tacka dig. Så länge kanske det räcker att ta med sig magen till Noman, om en kvart.
Sen ska Erik fortsätta göra saker och ting på gammaldags vis, ikväll ska denna hundra procent bonde snickra ihop ett hus till gässen. Om fyrtiofem minuter.
Dessutom ska vi leta upp Danmarks enda kvarlevande urtidsdjur, i ett minst lika förtrollande danskt hedlandskap kan tilläggas. Om en timme och en kvart.
Närmast Rapport med Cecilia Gralde.
(36 sekunder)

18.15
Det nya sättet att sköta en bondgård är ju egentligen det gamla sättet. Örter, björksaft och gås på gammaldags vis blir det för Erik ikväll, om en halvtimme.
Sen ska vi smyga oss på Kronhjortar. Och det blir ju inte så himla lätt med tanke på det danska landskapet. Jan gör i alla fall ett kvalificerat försök, om en timme.
Nu blir det starkt!
(23 sekunder)

18.45
Äkta vild dansk natur med stora hedar. Är ju egentligen inte äkta dansk natur om man ska vara petig. Det är en naturbild som människan skapat. Jan Tandrup Petersen vet såklart mer om både djur och natur från urtiden, om en halvtimme.
Urtiden ska vi ju inte riktigt tillbaka till nu, men i alla fall Danmark.
(23 sekunder)

19.15
I september förra året sände Uppdrag granskning ett reportage om 23-årige Bijan som ville ta livet av sig och som hittade sin anonyme medhjälpare på nätet. Ikväll får vi veta vad som hände sen. Om fyrtiofem minuter.
Nu ska vi jaga ett djur som funnits väldigt länge och inte nog med det, vi gör det på historisk mark.
(22 sekunder)

19.30
Internet är den samlande platsen för båda de reportage som ska följas upp i Uppdrag Gransknings sommarupplaga ikväll. På nätet kan man nämligen hitta dels droger och dels människor som vill hjälpa den som vill begå självmord.
Uppdrag granskning följer upp tidigare reportage, om en halvtimme.
Närmast Rapport med Cecilia Gralde.
(20 sekunder)

20
Strax:
Den första semifinalen i fotbollens Confederations Cup står i begrepp att sparka igång. Spanien möter USA i direktsändning nu i tvåan. Samtidigt i Kunskapskanalen en titt på ett ny sorts kamp mot cancer.
Här ska Uppdrag granskning ge sig ut på baksidan av internet, kan man väl säga.

Bildhallå:
Du kanske hörde mig säga det nyss men det tål att sägas igen – Spanien möter alltså USA i Confederations Cup:s första semifinal, nu i grannkanalen tvåan, det kan också vara bra att veta att vi kommer ta över direktsändningen om en timme här i ettan och det kommer göra att Entourage börjar en halvtimme senare än vanligt – nämligen 22 å 30.
Nu ska vi konstatera att det globala informationssamhället också har sina baksidor.
(28 sekunder)

21
Entourage börjar en halvtimme senare än vanligt ikväll, alltså 22 å 30. Detta för att vi nu ska ta över direktsändningen av semifinalmatchen mellan Spanien och USA i Confederations Cup.
(12 sekunder)

22.30
Någonstans i bakhuvudet har man väl haft det på känn – att Larry David dels har en gräns för hur länge han kan bibehålla mänsklig kontakt innan han får ribba och dels att den gränsen är 5 sekunder. Det är någon som håller fast lite längre än så, om en halvtimme.
Å på tal om det så vill jag ta ett ögonblick att förklara ett uttryck som kommer tidigt i kvällens avsnitt av Entourage. ”In like Flynn” är en syftning på Hollywood-ikonen Errol Flynn, som var en riktig kvinnokarl. Att vara In like Flynn betyder att man uppnår sina mål väldigt snabbt, särskilt när det handlar om sex. Det närmaste man kan komma på svenska är väl att säga att man har halva inne.
(41 sekunder)

23
Kvällens första innovatör har med sig ett kylskåp, som får plats i handen. Ja, det är en miniatyr, en modell alltså. Det är rätt anmärkningsvärt ändå, twisten är var man ska ha det här kylskåpet. Du får veta det i Draknästet, om en halvtimme.
Nu måste jag säga att jag fullständigt håller med Larry David. Vad gäller diskrimineringen mot såna som han och jag alltså – ingenting annat. Absolut ingenting annat.
(27 sekunder)

23.30
Imorron visar vi det sista Draknästet för säsongen, då både den yngsta och den äldsta entreprenören i serien kliver in genom dörrarna. Redan nu kan du faktiskt tjuvkika på avsnittet, på svt.se såklart.
Om det var någon som fick drakarna på fall i torsdags är vad vi ska få veta nu, coola ner dig bara. (18 sekunder)

0030
Samägande är ämnet för torsdagens Plus sommar, samägande av smått som stort – gräsklippare, borrmaskiner, sommarstugor. Du får råd och tips om hur man kommer överens och även juridiken bakom. Klockan 20 imorron. Sen är det lätt att locka till Mitt i naturen, där får du nämligen träffa världens största Uggla, 20 å 30, å så blir det säsongs-avslutning av Draknästet med seriens äldsta innovatör som har ett nytt vattenlås han vill finansiera. Klockan 21.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: