OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 2 juni 2009

Hallåtexter tis 2/6 svt2

1800
Pengar är oerhört viktigt för Alex, så till den milda grad att han i princip tömmer sina fickor på det han har hos sin terapeut ikväll. Kan det vara en nyckel till hans irrationella beteende? Terapin fortsätter i In Treatment, om en timme.
Nu till en väpnad konflikt vars fysiska och psykiska sår än idag inte helt har läkt.

1850
Alex kommer tidigt till sin session med sin terapeut Paul ikväll, och det rör upp en hel del känslor – hos båda parter. Det finns ju en anledning till att han är tidig också... In treatment fortsätter, om tio minuter.
Närmast blir det samhällsinformation.

1855
En riktigt jobbig upplevelse, en där Alex kände att han inte fick den respekt han så väl förtjänar. Respekt är väldigt viktigt för Alex, det vet vi som följer den fullkomligt lysande dramaserien In Treatment. Ett nytt avsnitt, om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Det blir ju inte lika vitsigt om man säger det på svenska så jag tar det på engelska direkt. The Holy Gail – kallar han henne, alltså fotomodellen som Oliver siktar in sig på, i komediserien Out of practice om en halvtimme.
Att Alex har siktat in sig på Laura, en annan av Pauls patienter är ju tydligt. Eller är det hon som siktat in sig på Alex...eller Paul?

1925
Hela familjen samlas för att hjälpa minstingen komma över skilsmässan och alla har ju sitt eget lilla sätt att hjälpa till. Hört talas om...björntjänst? Out of Practice, om fem minuter.
Närmast lite samhällsinformation.

1930
Att bli levande begravd är nog många människors största skräck. Det händer i Carnivale ikväll, du blir kanske förvånad över vem det är som blir levande begravd. Om en halvtimme.
Men nu ska vi inte tänka på såna tråkiga saker, nu ska vi tänka glada tankar – lyckliga tankar. Eller åtminstone försöka liva upp stämningen med lite trolleritricks!

1955
Det är när Sofie ber Ben att elda upp Tarot-korten som han, av en slump, upptäcker en viktig ledtråd till det märkliga pussel som håller på att läggas runt omkring honom. Carnivale fortsätter om fem minuter.
Nu, med tanke på utvecklingen i främst nord-Korea, kommer en passande liten instruktionsfilm.

2000
Du kan följa med till Europas parlament, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 en ny chans att höra Laura berätta om sin helg med Pauls andra patient Alex i In treatment, medan det är TV-kocken, journalisten och författaren Nigella Lawson som får veta mer om vem hon är i ettan.
Här är det många som inte vet riktigt vilka dom är, vart dom är på väg eller ens riktigt var dom är just nu.

2050
EU håller på att bli ett handelsimperium, men vad ska all denna styrka användas till? Säsongens sista Korrespondenterna söker svaret på den frågan, om fyrtio minuter.
Nu ska vi blicka tillbaka på några komiska guldkorn.

2100
Ghana är ett av de länder som drabbas hårt av Europas handelsregler. Korrespondenten Lars Moberg reste dit, hans rapport kommer i säsongens sista Korrespondenterna – om Stormakten Europa. Om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Helle kunde inte sluta frossa i män. Eller jo, det är klart hon kunde, det är ju därför hon kan berätta om sina förbjudna känslor. Om en timme här i tvåan.
Nu till säsongsavslutningen av Korrespondenterna som också den här gången blickar utåt över den europeiska kontinenten.

2200
Vår annorlunda resa längs den engelska kusten tar oss till ett hus där man ser havet från alla rum – nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 får du sista chansen att se Sally Lockhart lösa sin sista mordgåta, medan det återstår fyrtiofem minuter av den tredje delen av Krig och Fred i ettan.
Här ska vi drabbas av frosseri och girighet i den sista delen om förbjudna känslor, om en halvtimme, närmast ska vi frossa i sport.

2230
Träffa en 71-årig plastikkirurg som varit kandidat till Nobels fredspris inte mindre än fem gånger. I dokumentärserien Världen, om en halvtimme.
Sist ikväll en ny chans att återuppleva det svenska tennisundret. Vid midnatt.
Nu ska vi för sista gången behandla den sortens känslor som har en tendens att helt ta över våra liv.

2300
I Björn Borgs fotspår kom Mats Wilander, Anders Järryd, Jocke Nyström, Stefan Edberg och ännu fler svenskar som dominerade världens alla turneringar. Ikväll berättar vi historien om dessa 80- och 90-talens Tennisprinsar, om en timme.
En som man verkligen får hoppas kommer att inspirera många många människor att följa i hans fotspår – det är den person vi ska träffa nu.

2355
En vägg och en flytt. Det kan man säga var dom två saker som gjorde att Mats Wilander så småningom blev världsetta i tennis 1988 och att han tog hem 7 grand slam-titlar under sin karriär. Historien är såklart lite mer komplicerad än så, du kan få höra den ikväll men inte bara om Mats utan alla dom svenska tennisprinsarna. Om fem minuter.
Efter lite kartnörderi, kan man väl kalla det.

2400
Att sova på golvet i en gammal folkabuss. Att stå och nöta mot en vägg eller rätt och slätt lära sig psyka motståndaren. Allt detta och mer var vitala komponenter för fantastisk tennishistoria som vi nu ska få återuppleva.

2500
Sophie är nog inte riktigt beredd på det, men imorron kommer plötsligt minnen från olyckan tillbaka under hennes terapisession. In treatment fortsätter, klockan 19.
I Extras har sen Andy äntligen lyckats – han har huvudrollen i en ny komediserie på BBC.
Fast det var kanske inte riktigt vad han hade tänkt sig. 19 å 30 fortsätter Extras.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: