OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 8 juni 2009

Hallåtexter mån 8/6 svt1

17.55
I den andra delen av Hammarkullen blir det skottlossning – ett attentat mot ballongmannen.
Klockan 20 ikväll.
Såg du förresten när hälsocoachen Chris MacDonald hjälpte personalen på en chokladfabrik att ändra sina kost- och motionsvanor? Tja, nu är han tillbaka och gör en Blossom kan man säga. Om tjugo minuter.
Närmast är det tid för Sportnytt.
(24 sekunder)

18.15
Tommi Lempinen har en lika enkel som svår fråga han vill ha svar på – vad har sommar-Sverige att erbjuda? För att ta reda på det börjar han ute i rymden, verkar det. Om en halvtimme.
Nu ska vi egentligen inte sätta oss i skolbänken, snarare tvärtom.
(18 sekunder)


18.45
Idag blev det ju offentligt vilka alla de artister är som kommer att gästa Anders på Solliden-scenen i sommar. Om du vill veta vilka alla dom där är – ta en titt på allsångens webplats på svt.se.
Nu ska vi bege oss norrut, för att sen kunna bege oss söderut.
(16 sekunder)

19
I kvällens avsnitt kommer en förlorad son hem igen, en som man kanske inte vid första anblick skulle kunna tro är väldigt, väldigt, efterlängtad. Om en timme.
Strax blir det Kulturnyheter.
(13 sekunder)


20
Strax:
I Kunskapskanalen frågar sig Tema Hälsa hur vi ska minska ungdomars fetma, medan tvåan visar dokumentär om Fotbollens historia. Här i ettan startar den andra delen av Hammarkullen – strax!
(19 sekunder)
Bildhallå:
1977 blev Landshut ett begrepp över hela världen, det blev nämligen det mediala namn som användes på ett flygplan som kapades av Röda Armé Fraktionen. Om en timme kan du få veta exakt vad som hände och varför.
Nu är jag tämligen säker på att Ballogmannen inte är ett dugg förberedd på det som ska hända, och när det väl gör det så vet han inte vad han ska ta sig till.
(24 sekunder)

21
Nu ska det handla delvis om Brigitte Mohnhaupt, som är en före detta terrorist i Röda Armé Fraktionen, och delvis om Gabriele Dillman, som är en före detta flygvärdinna numera konstnär. Det som förenar dem båda är naturligtvis det drama som nu kommer att utspelas, men också en ytterligare kvinna – en skådespelerska som heter Nadja Uhl.
Hon har nämligen spelat rollen som båda de här kvinnorna, först som terroristen Brigitte i en annan TV-film om Röda Armé Fraktionen eller Baader-Meinhof-ligan om ni så vill, och i kvällens film istället hjälten Gabriele – även kallad Mogadishus Ängel.
Först ska vi få lite bakgrundshistoria.
(40 sekunder)

22.50
Christian har hittat sin ersättare, en kirurg som man väldigt lätt skulle tro lider av nåt litet tvångssyndrom vad gäller möbler – men så är det inte. Det är betydligt djupare än så. Se själv i Nip Tuck från igår, om en kvart.
Sen föreslår jag att du, om du ska köra båge i sommar, köper en riktigt billig hjälm. Om du inte tror mig – tro Sverker och Plus sommar från i torsdags, om en timme.
Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(25 sekunder)

23.05
Robin kan inte köpa den motorcykel han vill ha. Inte för att han inte har råd med den, för det har han, utan för att det är något som tillkommer som han inte har råd med.
Plus sommar från i torsdags lägger fokus på motorcyklar, om fyrtiofem minuter.
Nu blir det såklart som vanligt lite blodiga operations-scener i Nip Tuck och som vanligt också en lite udda sexuell fetisch. Om man säger såhär – det gäller att vara...objektiv.
(25 sekunder)

23.50
Funktionshindrad och på jakt efter kärleken. Direktöversatt är det titeln på den dokumentär vi visar om en halvtimme här i ettan.
Fram till dess ska vi sätta på hjälmen och köra järnet. Rätt hjälm, såklart.
(13 sekunder)

0020
Nu ska vi få träffa till exempel en blivande kriminolog, en försäkringsförsäljare och en trädgårdsmästare – som av en alldeles särskild anledning har något gemensamt, något de är på jakt efter.
(16 sekunder)

0120
Den brittiske skådespelaren John Hurt har blivit nominerad till en Oscar två gånger, båda gångerna borde han ha vunnit – tycker jag i alla fall – för sin roll som halvgalne Max i Midnight Express och så titelrollen i Elefantmannen. Han har gjort massor med andra fantastiska rolltolkningar men imorron gör han något han aldrig gjort förut. Han och hans släkt har huvudrollen i morgondagens Vem tror du att du är? Klockan 20.
Sen den fjärde och sista delen av vår episka dramaserie Krig och Fred, klockan 21.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(48 sekunder)

Inga kommentarer: