OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 1 juni 2009

Hallåtexter mån 1/6 svt1

17.55
Hammarkullen följs av den andra och sista mordgåtan för Sally Lockhart. Och jag kan väl säga såhär – om du läst boken Skuggan från norr av Philip Pullman så kommer du märka att filmatiseringen är den väldigt trogen. Klockan 21.
Nu tycker jag du ska fantisera om att du dagarna i ända var omgiven av choklad du kunde mumsa i dig så fort andan faller på. Fantiserar du? Bra, följ med till chokladfabriken – om tjugo minuter.
Närmast blir det Sportnytt.
(27 sekunder)

18.15
Ikväll kan du följa med till en liten friskola, som är som alla andra små friskolor, med ett rätt så viktigt undantag. Där går bara elever som ligger långt före sina jämnåriga. De är Klokast i klassen, om en halvtimme.
Nu ska vi fortsätta förändra fyra människors liv.
(19 sekunder)

18.45
Det prestigefyllda priset Prix Italia inrättades redan 1948. Femtio år senare vann en svensk serie priset i kategorin dramaserie. Det vill säga den serie som vi börjar visa igen ikväll – Hammarkullen, av Peter Birro. Klockan 20 ikväll.
Närmast ska vi sätta oss i skolbänken, men inte vilken skolbänk som helst.
(23 sekunder)

19
Efter Hammarkullen blir det som en kamp mellan viljor och snillrikt smidda planer när två knivskarpa intellekt går i clinch. Axel Bellman och Sally Lockhart, i Sallys andra och sista mordgåta – Skuggan från norr. Om två timmar.
Strax handlar det om hårdrocken som får den svenska festivalsommaren att blomma i Kulturnyheterna, först några ord från Rapport.
(24 sekunder)

20
Strax:
Blev det svenska EU-medlemsskapet som vi tänkt är frågan i storforum, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 en ny chans att se Draknästet från i torsdags, medan tvåan blickar tillbaka på magisk tennishistoria. Här ska vi tas tillbaka till 1997 och en förort du aldrig sett förut. Strax.
(3 x Trailer)
Det börjar med en olycksbådande, fruktansvärd vision av en fullständigt iskall och blodig handling. Det kommer att sluta med Sally Lockharts kanske mest hjärtslitande gåta någonsin. Skuggan från norr, om en timme.
Och det blir mer än skuggor i Nip Tuck från igår, det blir faktiskt helt kolmörkt. 22 å 50.
Nu ska vi återvända till en drygt tio år gammal serie som vände upp och ner på saker och ting. En som vissa tyckte var på pricken å andra inte alls kände igen sig i.
Hur det än var, och är, med den saken så var det något vi inte sett förut.
(36 sekunder)

21
Ett frieri och så ett inbrott som också är något slags perverst dop. Om du tycker att Nip Tuck har varit skruvat förut, ja då skruvar vi lite till i avsnittet från igår. Om en timme och femtio minuter.
Nu till den andra och, så vitt vi vet, sista delen av Sally Lockhart-gåtorna. Det finns ju två till böcker men de är än så länge inte planerade att göras i filmversion.
Det kan ha att göra med att Billie Piper är mammaledig just nu, hon fick en son i höstas nämligen, men – som sagt – inga nyheter från officiellt håll.
I vilket fall som helst, och som du kanske hörde mig säga tidigare ikväll, om du läst boken Skuggan från norr så kommer du känna igen det mesta ikväll.
(40 sekunder)

22.35
Inget är tabu i Nip Tuck. Knark till desserten eller varför inte en sexlek som involverar gas? Frågan är bara vad som hänt med Seans ryggrad...eller Christians bröst. Om du inte såg det igår, se det om en kvart.
Och om du inte åkte på kryss med Hjalmar, alltså Peter Flack, i lördags så kan du göra det också ikväll, om en timme.
Närmast lite andra kulturnyheter.
(22 sekunder)

22.50
Ett par säkerhetsföreskrifter innan vi åker ut på kryssning: under alla stolar finns det fallskärmar å så är det tyvärr slut på päronbrännvin, av en lite invecklad anledning. Men Hjalmar berättar såklart den och dom andra föreskrifterna, om fyrtiofem minuter.
Sist ikväll en ny chans att få en rapport från modeveckan i Milano och från modemässorna i Los Angeles, New York och London. Fem över halv ett.
Nu till kvällens Nip Tuck och en patient med ett så unikt och groteskt tillstånd att han gjorde så att en sköterskestuderande först svimmade och sen bytte yrke.
(34 sekunder)

23.35
Eftersom det är lite knepiga tider just nu så kan det gå åt två håll. Man kan ta det safe eller bara säga ”Ä va fan! Vi har inget att förlora!” Det har varit modevecka i Milano, vill du följa med – gör det om en timme.
Resan dit kommer nämligen att bli högeligen angenäm. Med tanke på besättning, kapten och båtens nya stabilisator.
(23 sekunder)

0035
Om du inte riktigt hann med att se vilka datum och orter som gäller för Antikrundans augustiturné så är det klokt av dig att klicka in på Antikrundans hemsida på svt.se.
Här och nu ska vi ansluta till den klick av människor som varit på modeturné.
(20 sekunder)

0105
Den brittiska TV-kocken, journalisten och författaren Nigella Lawson är den som ska få söka sina rötter i morgondagens avsnitt av Vem tror du att du är – klockan 20.
Efter det fortsätter Anatols intrikata hämndplaner, alltmedan den franska armén tränger allt längre in i Ryssland. Tredje delen av Krig och Fred, klockan 21.
Mer information om våra program finns alltid på webben, svt.se, där kan du ju också titta på många av våra program i SVT Play.
Resten av den här natten i ettan står som vanligt SVT24 för. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.
(38 sekunder)

Inga kommentarer: