OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 8 juni 2009

Hallåtexter mån 8/6 svt2

1800
Laura har haft en jobbig vecka, en riktigt djävlig vecka rent ut sagt. Ändå kan man inte låta bli att ana en viss symbolik i det hon berättar. In Treatment fortsätter, om en timme.
Nu, och tre måndagara till, ska vi med hjälp av världens största landlevande spioner komma närmre stora, härliga, randiga katter än någonsin förut.

1855
Laura har bestämt sig. Idag är hennes sista session med sin terapeut Paul. Hur tror du det får henne, och Paul, att känna sig? Det får du veta om fem minuter.
Sen ska vi njuta av allt härligt ogräs som kan komma upp ur marken, i Trädgårdsfredag, om trettiofem minuter. Närmast blir det nyheter.

1900
Ogräsrensning blir plötsligt väldigt enkelt – i alla fall om man gör på Gustav Mandelmanns sätt. Om du vill lära dig – titta på Trädgårdsfredag från i fredags, om en halvtimme.
Nu ska vi äntligen börja närma oss kärnan av Lauras problem, som har med en förlust och ägg att göra faktiskt. Frågan är bara om det är för sent att komma närmre?

1925
Vad behöver Gustav Mandelmann ha i fickan för att inte känna sig lite...ja, naken, helt enkelt? Svaret kommer få Pernilla Månsson-Colt att skratta av förtjusning, kanske du också? Trädgårdsfredag börjar i alla fall om fem minuter.
Nu ska det handla om en blomma som man skulle kunna tro att man inte vet ett skvatt om.

1930
Ikväll blir det dokumentär om Fotbollens historia, en sport som började för flera tusen år sen på en plats du kanske inte riktigt hade väntat dig. Om en halvtimme här i tvåan.
Nu kanske du tror att det blir Nya Zeeländsk skräckfilm från 2006 men oroa dig inte, det är ju faktiskt ett vitt får.

2000
Andra delen av Peter Birros Hammarkullen startar nu i ettan.
På söndag, den fjortonde juni, startar Confederations Cup – det som brukar kallas för-VM i fotboll. Vi direktsänder hela klabbet, premiärmatchen är värdlandet Sydafrika mot Irak, 15 å 45 på söndag. Kvällens fotbollskväll laddar upp lite inför turneringen, 21 å 30 ikväll, och nu kan vi väl också säga att det blir uppladdning.

2055
Fotbollskväll blickar fram mot Confederations Cup på söndag och VM-kvalmatchen mot Malta i Göteborg i övermorron.
Nu ska vi blicka tillbaka på matchen mot Danmark. Nä, inte den i förrgår.

2100
Det är bara mästare som får spela Confederations Cup i fotboll, världsmästarna Italien och Europamästarna Spanien spelar turnering mot övriga världsdelsmästare kan man säga. Brasilien som tog hem Copa America och Iran som tog hem Asien-cuppen till exempel.
Fotbollskväll ger dig allt du behöver veta inför avspark på söndag, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
I fredags och lördags kördes Göteborg City Race. Ikväll vrålar kärrorna in här också, i Race – om en timme.
På söndag är det avspark för Mästarmästerskapet i Fotboll, som också är en försmak kan man säga. Det kommer det handla mycket om nu.

2200
I ettan återstår 50 minuter av filmatiseringen om en legendarisk flygplanskapning.
Här ska vi åka 24 varv om drygt en och en halv kilometer på bananpiren mitt inne i Göteborg. STCC i Race, om en halvtimme, nu blir det mer sportnyheter.

2230
Du som väntar på Sugar Rush, som brukar börja vi den här tiden, får vänta ytterligare en stund. I gengäld kan du följa med på det kanske mest bisarra möte du varit på. Läskigast är förstås att såna möten hålls på riktigt. Sugar Rush – om en halvtimme alltså.
Den här veckan ger vi nämligen utrymme för adrenalin-rush istället.

2300
Wn oväntad, nästan udda, take på klassik opera i nutida miljö kommer i repris om tjugofem minuter.
Nu ser det riktigt trevligt ut – allihop samlade tillsammans igen som en familj. Jo, bara det att betoningen ska ligga på att det ser trevligt ut.

2325
Lite kuriosa om Hotell Opera. Kravet på inspelningsplats var att hitta ett hotell med balkong och stor lobby. Valet föll på ett hotell i Alvik utanför Stockholm, där filmandet tog tio dagar – vilket i såna här sammanhang är ganska kort. Dygnsrytmen blev dock rätt skev för eleverna på Operahögskolan och alla andra inblandade eftersom inspelningarna gjordes från klockan 7 på kvällen till 7 på morgonen. Det mesta är faktiskt filmat runt klockan 4 på natten, bara för att man skulle ha tillgång till alla lokaler.

2425
Det är väl egentligen Pauls patienter som ska berätta sina hemligheter men imorron börjar Alex avslöja några av Pauls. In treatment fortsätter klockan 19. Sen börjar det så sakteliga gå upp för Iris, och oss, vad Justin har för planer för henne i Carnivale klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: