OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 30 juni 2009

Hallåtexter tis 30/6 svt2

1800
Och eftersom det är vardag och klockan nästan är arton så blir det just en sån dokumentär nu. Eller ja, vi ska väl visserligen ut i naturen men det djur vi ska följa är det djur som alltid – genom alla tider – varit väldigt duktig på att hitta nya sätt och anledningar att döda andra av sin art.

1850
Det är inte Alex som kommer för att träffa terapeuten Paul ikväll, det är Alex far. Du vet kanske varför? In treatment fortsätter, trots allt kanske man ska säga, om tio minuter.
Sen ska Ben försöka göra slut...med sin mamma, i komediserien Out of practice, om fyrtio minuter. Närmast lite samhällsinformation.

1855
För att skydda sin familj från inbrottstjuvar höll han sin hand över sin egen fars näsa och mun tills pappan dog av syrebrist. Det är denne man som ikväll kliver in genom dörren till terapeuten Pauls mottagning. Om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Oliver har en plan för hur han ska få till det med den där tjejen som alla andra män på sjukhuset stött på men inte kommit någon vart med. En plan som dragit ut på tiden lite mer än vad han räknat med. Se själv i Out of practice, om en halvtimme.
Paul har ju haft sitt sista samtal med Alex, fast det visste inte Paul då men det är anledningen till hans första samtal med en annan man.

1930
Mannen med det söndertrasade ansiktet är en viktig kugge i mysteriet kring vart Henry Scudder har tagit vägen. Carnivale fortsätter, om en halvtimme.
Nu ett litet tips till den som går på tillställning med en massa läkare – kolla vilket område de specialiserar inom innan du skakar hand...

1955
En vision, framkallad av ett tarotkort, tar Ben till en plats där han genom en springa kommer att se två bokstäver. Så vad betyder allt det? Följ Bens sökande i Carnivale, om fem minuter.
Nu en liten instruktionsfilm som de flesta kanske har nytta av någon gång.

2000
Vad kommer att hända om du ramlar och bryter benet – om femtio år? Kunskapskanalen blickar framåt, samtidigt som det blir begravning av en patient i In treatment i SVT24 och ettans Allsång på Skansen gästas av bland andra Malena Ernman, A camp och Johan Palm. Här ska vi få veckans avsnitt av Carnivale och tidernas kanske mest obehaliga kostymutprovning.

2045
Det är två personer som absolut inte vill vara på samma fest samtidigt. Nu råkar det vara så att Marlene, som är dotter till den ena och syster till den andra, är den som ska ha festen. Om fyrtiofem minuter.
Nu kommer vi renovera i ett och ett halvt år, fast på en kvart.

2100
Marlene trodde för det första inte att hennes pappa skulle komma och hade för det andra ingen aning om att han skulle ha med sig någon och för det tredje... Eller nä, lite får du väl se själv också. Kvällens novellfilm heter Maskeraden och har Anna Blomberg i huvudrollen. Om en halvtimme. Det blir Hitchcock-film också – Oscarsvinnaren Rebecca, 22 å 30.
Närmast blir det nyheter.

2130
Kvällens långfilm nominerades till hela elva Oscar och vann två, för bästa foto och bästa film. Alfred Hitchcocks Rebecca – om en timme.
Nu ska vi på en sån där fest som man i efterhand kanske ångrar att man gick på, kanske inte.

2200
Vill du veta hur man ska bygga det perfekta sandslottet? Slå över till Kunskapskanalen. En halvtimme har annars gått av Kriminaljourens säsongspremiär i SVT24, medan det är en dryg halvtimme kvar av Morden i Midsomer i ettan.
Här ska vi visa den första filmen i vår sommar-Hitchcock-serie – som också är den första film som Hitchcock gjorde i Hollywood – dundersuccén Rebecca från 1940, om en halvtimme.
Närmast blir det Sportnytt.

2230
Sex Hitchcock-filmer kommer vi att visa här i tvåan på tisdagar – det hade du nog redan listat ut av vårt samlingsnamn. Vilka dom andra är lämnar vi därhän så länge och fokuserar på den film som gav honom hans första Oscarsnominering för regi. I huvudrollerna ser vi dels Joan Fontaine i hennes genombrottsroll och dels Laurence Olivier, som för övrigt var sur. Laurence ville nämligen att hans dåvarande kvinna – Vivien Leigh – skulle få rollen och när hon inte fick den betedde han sig väldigt illa gentemot Joan. Vilket Hitchcock kapitaliserade på och fick henne att tro att ALLA hatade henne, så att hon skulle bli naturligt blyg och osäker på alla runt omkring sig – alltså precis det beteende hennes rollfigur Rebecca skulle ha.

2435
Två Emmys och en Oscar är vad dokumentärfilmarparet Susan och Alan Raymond hittills kunnat ställa i troféhyllan därhemma. Men något säger mig att de bryr sig mindre om priser och mer om sitt ämne, eftersom de alltid verkar komma tillbaka till barn och ungdomar som av olika anledningar har det svårt. I det här fallet ibland rent av riktigt svårt.

2630
Dramaserien In Treatment börjar närma sig slutet, imorron har Paul sitt sista samtal med Sophie. Klockan 19. Sen tackar Andy Millman ja till en roll som han kanske inte borde ha tackat ja till, i Extras 19 å 30.
Imorron är också Antikmagasinet tillbaka klockan 20 och Barnmorskorna Norge 20 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: