OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 24 september 2009

Hallåtexter lör 26/9 -09, svt2

Skrivna av mig, läses in av kollegan Catarina Breitfeld.

1815
I måndags drog ishockeyns elitserie igång, ikväll drar programserien Hockeykväll igång. Sex matcher spelas ikväll, vi bevakar dem alla – om fyrtiofem minuter.
Än så länge kan vi väl inte riktigt åka skridskor landet runt, det skulle vi inte hinna heller. Vi tar det den gamla vanliga, digitala, vägen.

1900
Babel är, som du kanske förstår, på Bokmässan i Götlabörg och sänder sitt program därifrån ikväll också. Litteraturens blivande och varande giganter kommer till en TV nära dig om en halvtimme.
Nu ska vi få oss en omgång. Omgång tre i omgång ett skulle man kunna säga.

1930
Spindelmannen räddade en polisman, mitt under pågående kravaller, men det måste till en drottning för att få höra den historien. Förvirrad? Tja, det är inget emot singelmamman Wendy som är mitt i...öh...ja, vad det nu är hon är mitt i. Ta Te med Betty, om en halvtimme.
Från det filmade mediet till det tryckta.

2000
Det handlar om de kraftfulla ord som en gång i tiden bar fram Adolf Hitler, nu i Kunskapskanalen. I SVT24 blir det frågesport medan någon blir kidnappad av Ingvar Oldsberg i ettan.
Här har mästeruppfinnaren Wallace konstruerat en magnifik mackapär som ska ordna frukost åt honom och Gromit, om femtiofem minuter, nu ska vi få lära känna Wendy som har en son med Asperbergs och en ex-make som är lite...besvärlig. Hon har också ett starkt engagemang för sina kvarter och det är det som kommer leda till lite mer oväntade händelser.

2055
Månadens föreställning är Bernardas hus, av många ansett som Federico Garcia Lorcas främsta verk och det är Marie Göranzon som gestaltar teaterhistoriens kanske mest kända roll. Om tio minuter.
Nu vet vi väl alla varthän det barkar va?

2100
Sorg gör ont. Sorg kan få människor att göra de mest märkliga saker. Stänga in sina döttrar i åtta år för att sörja sin far till exempel. Månadens föreställning är Bernardas hus av Federico Garcia Lorca, om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

2105
Om du missade när Hype träffade Mads Mikkelsen i torsdags – se det femton minuter över midnatt istället. Sen en ny chans att skrämmas upp av japansk skräck i Skräckministeriet, kvart i ett.
Skräck-, terror-, diktatorfylld är också månadens föreställning.

2305
Skateboard Pool är det som körs i X-games, i alla fall ikväll – om fem minuter.
Sen en ny chans att se Out of Practice, Hype och Skräckministeriet, tiderna ser du i bild hoppas jag. Närmast blir det nyheter.

2310
När de var små dreglade Ben och Oliver över Kathy. Nu, som vuxna, träffar de henne igen...och faller fort in i gamla ovanor. Komediserien Out of practice, om fyrtiofem minuter.
Närmast blir det X-games.

2355
Mads Mikkelsen kommer nästa år vara aktuell i två episka filmer. Den ena är det senaste samarbetet med gamle vännen Nicolas Winding Refn. Mads pratar om den filmen i Hype från i torsdags, om tjugofem minuter.
Det som är aktuellt nu är att spela cool.

2415
Japansk skräck har fått ett otroligt uppsving de senaste åren, och rätt dassiga amerikanska remakes också men strunt samma. Just den äkta japanska skräcken är ämnet för ministeriet ikväll, bland annat testas ett spel som ska vara rikigt läskigt. Om en halvtimme.
Nu blir det läskigt aktuellt.

2445
Missade du femte delen av norska dramaserien Störst av allt är kärleken igår så missade du en ångestfylld skivsignering. Du kan se den om en halvtimme istället.
Första gången jag såg skräckisen The Ring blev jag, på fullaste allvar, skiträdd. Precis när den var slut ringde nämligen telefonen. Ni som sett filmen vet varför det gjorde mig skiträdd.
Japansk skräck är något jag verkligen rekommenderar, även om eller kanske för att det ibland innehåller helt bisarrt våldsamma och obehagliga scener. Kvällens Skräckministeriet gör därför också det, bara så du vet.

2515
För den som inte riktigt vet vad det är som har hänt i norska dramaserien Störst av allt är kärleken så kan jag säga att det väl i grund och botten handlar om ett mord. Resumén berättar mer.

2615
Söndagen här i tvåan betyder att Johan Glans är gäst i kulturmagasinet Sverige för att prata om sin humor och typisk svensk humor. Klockan 18. Det blir också ett möte med skådespelaren Erland Josefsson, klockan 20, och Folke Rydén-dokumentär om torskens
framtid – om det nu finns någon sådan. Klockan 22 i Dokument utifrån.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: