OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 24 september 2009

Hallåtexter sön 27/9 -09, svt2

Skrivna av mig, läses in av min kollega Catarina Breitfeld.

1800
Riktig svängig, mustig barock blir det tre veckor i Veckans konsert. Först ut är den dansanta Johann Sebastian Bach på svängig svenska. Om en timme här i tvåan. Det blir också ett möte med skådespelaren Ernst Josefsson ikväll, om två timmar.
Nu dags för Kulturmagasinet Sverige som ikväll ska få experthjälp med att undersöka vad vi svenskar tycker är roligt.

1900
Skådespelaren, regissören, författaren Ernst Josefsson föddes 1923. Idag tycker han att tiden går fort, som en slags påtryckning om att säga bra saker till sig själv och andra. Tom Alandh har gjort dokumentären om honom – scener ur ett vardagsliv, om en timme.
Nu blir det inte bara konsert, det blir dans också.

2000
Missade du debatten om skolkökshygienen i Skolfront i torsdags, se den strax i Kunskapskanalen. SVT24 tar dig med till en plats där det bara bor sex personer, medan ettan Kvällens Agenda ställer sig bland annat frågan hur helikopterrånet mot värdedepån i Västberga egentligen kunde hända. Om en timme och en kvart.
Nu upplåter vi scenen åt en gigant. Den mer vanliga, vardagliga scenen alltså.

2100
President Barack Obamas sjukvårdsreform har skapat våldsamma motsättningar i USA. Varför och vad sjukvårdsreformen egentligen betyder är ett av ämnena i kvällens Agenda, om en kvart. Sen kan du följa med och se hur och varför Östersjöns viktigaste invånare tillåts ruttna på havets botten i Folke Rydéns dokumentär i Dokument utfrån om en timme.
Närmast blir det nyheter.

2115
Tusentals ton torsk dumpas i Östersjön, slängs och dör alltså. Folke Rydén har under två års tid undersökt hur läget är med torsken i Östersjön och kan ge dig en kanske överraskande bild. Dokument utifrån, om fyrtiofem minuter.
Närmast är det tid för veckans Agenda.

2200
Tycker du att ditt barn ägnar för mycket tid åt TV-spel? Slå över till Kunskapskanalen. SVT24 ger dig en ny chans att se fredagens Doobidoo medan ettan ska försöka få ordning på eknomin i ett mejeri.
Matkrig blir det här, kan man säga, för kan en fransk stjärnkock laga godare thai-snabbmat än en specialrestaurang och – framför allt – kan han laga det snabbare? Svaret om en timme och tio minuter.
Kopplingen till Dokument utifrån är ju uppenbar eftersom det också där ska handla om en källa till mat, men det är en som inte mår så bra.

2300
För att avgöra vem som är bäst behöver man anlita en tjej som äter takeaway 4-5 dagar i veckan. Vem vinner – thaistället eller den snoffsiga franska kocken? Matslaget börjar om tio minuter.
Närmast blir det nyheter.

2310
Spindelmannen räddade en polisman, mitt under pågående kravaller, men det måste till en drottning för att få höra den historien. Förvirrad? Tja, det är inget emot singelmamman Wendy som är mitt i...öh...ja, vad det nu är hon är mitt i. Ta Te med Betty, om en halvtimme.
Nu skulle det smaka gott med lite mat. Snabb mat.

2340
Stör du dig på när trådsmala personer säger ”Usch vad tjock jag är” och tycker du att de borde få uppleva hur det är att vara överviktig på riktigt? Ja men titta på vad som händer när smala Anette blir en riktig tjocksmock, om femtiofem minuter.
Nu ska vi få lära känna Wendy som har en son med Asperbergs och en ex-make som är lite...besvärlig. Hon har också ett starkt engagemang för sina kvarter och det är det som kommer leda till lite mer oväntade händelser.

2435
Världshälsoorganisationen WHO klassar numera fetma som en epidemi, en folksjukdom, som dessutom drar med sig en rad följdsjukdomar som diabetes, stroke och vissa cancerformer.
Och trots att fetma kan ha många olika orsaker så kan det också dra med sig glåpord och ogenerat hån.

2505
Allt du någonsin viljat veta om vargen får du veta imorron, från vargen själv kan man säga.
Klockan 18 får du följa en buggad varg. Imorron blir det också grävande journalistik, i dubbel bemärkelse, när en medeltida storstad grävs ut i Vetenskapsmagasinet, klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

2 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Han heter väl Erland Josephson?
Du skrev Ernst...

Henrik Bennetter sa...

Helt riktigt - Erland heter han och ingenting annat. Det blev förhoppningsvis rätt i inläsningen.
Slarvfel. Fy mig.