OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 16 september 2009

Hallåtexter tor 17/9 -09, svt2

1800
Första frågan i kvällens vem vet mest är något i hästväg. Och motorväg faktiskt. Låter det mysko? Det är faktiskt lätt. Se själv, om en timme.
Nu ska det handla om en unik händelse. Med det vill jag ha sagt att även om det gick bra den här gången så kan jag knappast rekommendera att göra om det.

1825
Om du har koll på vem som var frontfigur i bandet Mothers of invention på 60-talet, då vet du mer än jag. Kanske mer än den som får frågan i Vem vet mest också, om trettiofem minuter.
Nu skulle det smaka gott med lite mat...eller?

1855
Hästkrafter och Galapagosöarna. Somliga får det väldigt lätt för sig, andra...inte så lätt. Kolla hur du klarar dig i kunskapskampen Vem vet mest, om fem minuter, sen ska vi uppmärksamma tvåhundraårsjubileet av freden i Fredrikshamn, om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Idag är det tvåhundra år sen Sverige och Finland gick skilda vägar, det var den 17 september 1809 som freden i Fredrikshamn undertecknades. Så vad har hänt med båda dessa nationer under dessa tvåhundra år utan krig? Det tittar vi närmare på om en halvtimme här i tvåan.
En halvtimme vi fyller med allmänbildning.

1930
Kvällens Hype gästas av orädda komikern Nour El Refai, om en halvtimme.
Nu ska det bli två timmars tema om tvåhundra år av fred. Hur ska vi kunna klämma in det på en halvtimme kanske du undrar? Svaret är att vi inte ska det. Det börjar nämligen här i tvåan och fortsätter, om en halvtimme, i Kunskapskanalen.

2000
Temasändningen om tvåhundra år utan krig fortsätter nu i Kunskapskanalen. SVT24 ger dig en ny chans att tävla i kunskap, medan ettan reser till en lite annorlunda del av Los Angeles.
Här kommer en urtypisk blond dansk byta utseende för att se hur världen bemöter honom.
Tredje delen av Med andra ögon, om en halvtimme.
Närmast dags att få modekoll, till exempel.

2030
Vid Genevesjön föddes år 1816 världens kanske mest berömda monster. Sprungen ur skyfall, opium-ångor och en författares unga liv fyllt av skräck och död. Skräckministeriet berättar om både Frankensteins monster och dess upphovskvinna, om en timme.
Men man behöver inte vara hopsydd och elektrifierad för att uppfattas som annorlunda.

2100
Mannen som skapade Alien-monstren har naturligtvis en skräckfylld bakgrund att berätta. Det gör han i Skräckministeriet, om en halvtimme.
Närmast här i tvåan blir det nyheter.

2130
Debatten har gått het sen 70-talet om vilken som är Al Pacinos bästa roll någonsin. En kandidat är rollen som polisen Frank Serpico. En helt superb långfilm – om en timme.
Nu ska det handla om monster och maskiner, som ibland är samma sak.

2200
Hade det inte varit för en man så hade Finland kanske fortfarande varit en del av Sverige. Det handlar om honom nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 undersöks alla sidor av passion i den sjätte delen av The Bedford Diaries, medan det blir direktsänd Debatt i ettan.
Här i tvåan blir det dubbelt oscarsnominerad långfilm med Al Pacino – Serpico – om en halvtimme, närmast blir det Sportnytt.

2230
Du som känner att du har lite taskigt minne, du borde nog titta på Dr Åsa från i tisdags. Det kommer i repris om drygt två timmar – glöm inte det nu.
I och för sig är det bara att sitta kvar framför teven och titta på en höjdarfilm från 1973 med Al Pacino i huvudrollen. Inte hans genombrottsroll, inte heller hans första oscarsnominering men – enligt vissa – hans bästa roll. Så är den också den sanna historien om en ärlig polis.

2435
Vi har en rättelse. I förra veckans Doktor Åsa som handlade om huden sa Dr Åsa att många av dagens hudkrämer innehåller cancerframkallande parabener". ” Det finns dock inte vetenskapliga belägg för att paraben i hudkräm kan ge cancer. Slut på rättelsen.
Nu dags att fylla på minnet med lite ny kunskap – det faktum att det finns världsmästerskap i minne till exempel. Se också till att plocka fram papper och penna redan nu, det kommer Dr Åsa själv ändå be om snart.

2505
Det handlar om Salvador Dali i morgondagens K-special klockan 20. Imorron ska vi också få nyckeln till hur man odlar kronärtskocka i Trädgårdsfredag, 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

2 kommentarer:

Julia sa...

Intressant tidshållning.

Sa du faktiskt natti natti?

Henrik Bennetter sa...

Hej Julia.

Kul att du läst mitt inlägg!

Jag gissar att "intressant tidshållning" syftar till det faktum att jag skrivit "2435" eller "2505"? Det är ju bara omskrivningar för 0035 eller 0105, men gör så att filen hamnar i rätt kronologisk ordning när jag sparar den till hårddisk.

Och ja, jag sa "Natti-natti". Det har jag gjort varenda kväll jag jobbat - i över 11 år...

:D