OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 11 september 2009

Hallåtexter mån 14/9 -09 svt2

1800
För att höra ett pling och få behålla lampan tänd behöver du ikväll ha koll på allt från Snövits dvärgar till berömda dikter. Om en timme.
Nu ska det handla om en nära släkting till oss, som vi evolutionsmässigt skiljde oss från för ungefär sju miljoner år sen.

1855
Är det bara jag, eller har frågorna blivit svårare i Vem vet mest? Jag tog bara sex av tolv frågor i första omgången, hur många tar du? Det börjar om fem minuter.
Sen blir det gurkor för nästan hela slanten i Trädgårdsfredag om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Det är inte svårt, tar inte flera dagar eller hel vecka, det är faktiskt jätteenkelt. Att lägga in gurka alltså. Gott också – tre olika sätt att göra det på får du veta i trädgårdsfredag från i fredags, om en haltvimme.
Å på tal om det så vet väl alla vad en gurkburk är, eller ska jag kanske säga, en "göörkböörk", i handbollssammanhang alltså? Om inte får du leta upp det själv, här blir det lite andra frågor och svar.

1930
Visst känns det som att svininfluensan står och lurar bakom något hörn, med lien i högsta hugg? Det är inte så konstigt om du frågar redaktionen på Vetenskapsmagasinet. Det ska handla om den sjuka framtiden – om en halvtimme.
Annars står ju hösten för dörren, med allt vad det innebär trädgårdsmässigt.

2000
Det finns farliga gifter i många sorters jeans, det avslöjar Plus från i torsdags, nu i SVT24, medan ettan visar den näst sista delen av den norska dramaserien Himmelblå. Kunskapskanalen blickar framåt mot en tid då människan lever för evigt och inga sjukdomar existerar – kan det bli verklighet?
Och nästan på samma tema blir det nu Vetenskapsmagasinet. Ska bara säga att nästa måndag blir det inte något Vetenskapsmagasin, på grund av elitseriehockeypremiär, bara så du vet.

2030
Det är en måste-match för Djurgår’n, tja det är det ju alltid verkar det eftersom de ligger under strecket. Malmö står för motståndet, Fotbollskväll för bilder och analys, om en timme.
Nu ska vi återigen titta på vårt gemensamma arv som lett två nationer längs lite olika vägar.

2100
Senast serieledande AIK mötte Häcken så var det i Svenska cupen. AIK vann, hur det gått i returmötet om man nu kan låtsas att det är så, det får du se i Fotbollskväll, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
På tvåtusensjuttio meters längd och tio till tolv meters bredd har motorer vrålat, däck skrikit och placeringar knipits. STCC från Ring Knutstorp, om en timme.
Vilka som lyckats knipa poäng av AIK, Djurgårn, Häcken och Malmö är vad vi ska få veta nu.

2200
Följ med till en tid då en epidemi härjade – följ Kampen mot Polio, strax i Kunskapskanalen.
Samtidigt i SVT24 den femtonde delen av drama-actionserien Jagad, medan ettan visar en fruktansvärd, och fruktansvärt gripande dokumentär om mord och adoption.
Här i tvåan blir det Race om en halvtimme, närmast övriga sportnyheter.

2230
Det blir musik av Dvorak och Berlioz om en halvtimme, sist ikväll en ny chans att se gårdagens Agenda.
120 respektive 240 kronor hade det kostat dig, beroende på om du var på Ring Knutstorp i fredags eller lördags för att kolla på STCC. Vi tar inget extra betalt och tar dig dessutom till delar av banan du annars inte skulle få uppleva.

2300
Igår gästade oppositionen – i form av Mona Sahlin, Lars Ohly och Peter Eriksson – Agenda, så här ett år före valet. Missade du det, se det om en timme.
Ett av de viktigaste och, för romantiken, mest representativa stycken samt en kompositörs mest populära symfoni för att inte säga en av de mest populära – alla kategorier.
En fantastisk symfoni och en symfoni för den nya världen, det är vad vi ska få njuta av nu.

2400
Du kanske har hört något om valresultatet i Norge under kvällen, det kanske rent av är klart. Det var det dock, av förklarliga skäl, inte igår när Agenda sändes.

2445
Du som känner att du har lite taskigt minne, att du glömmer var du gjort av mobilen, nycklarna eller så, du kanske ska titta på Dr Åsa imorron. Klockan 20 är det, skriv upp det så du inte glömmer det i alla fall.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: