OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 14 september 2009

Hallåtexter mån 14/9 -09 svt1

17.55
Det finns alltid vägar ut, även om livet känns tufft.
Det säger den författare och föreläsare som gästar Fråga Doktorn, som dessutom prövar på lite djurterapi. Om tjugo minuter här i ettan.
Ikväll också den näst sista delen av den norska dramaserien Himmelblå, klockan 20, och ikväll kan du dessutom kliva ombord på världens största kryssnings-fartyg – som faktiskt har en golfbana ombord. Och ett tivoli. Avgång sker klockan 21.
Närmast, som vanligt, Sportnytt.
(30 sekunder)

18.15
Lena Endre och Alexander Rybak är bara två av gästerna i säsongspremiären av Skavlan på fredag.
Och när vi ändå är inne på norge-kopplingen – det plockas fram ett graviditetstest i den näst sista delen av norska feelgood dramaserien Himmelblå, ikväll klockan 20.
Men må bra, det behöver man inte vänta på att få göra.
(20 sekunder)

19
Ett skepp kommer lastat med någon som han aldrig har träffat men som jag har lite på känn kommer förändra hans liv. Näst sista delen av norska dramaserien Himmelblå, om en timme.
Sen kan du kliva ombord på världens största kryssningsfartyg – om två timmar.
Strax blir det kulturnyheter.
(18 sekunder)

20
Strax:
Vet du vad som finns i dina jeans tyg? Plus vet, och berättar det, i SVT24. Kunskapskanalen däremot blickar fram mot en potentiellt odödlig framtid, medan tvåans Vetenskapsmagasin målar upp en lite mer olycksbådande framtidsbild.
Här blir det antingen positivt eller negativt, det där speciella lilla testet – strax.

Trailer – Skavlan
Trailer – Playa del Sol

Fast – vill du ut och resa redan ikväll så kan du lika gärna kliva ombord på ett 65 meter högt och 339 meter långt skepp där du om du vill kan åka skridskor på dess egen isrink. Världens största kryssningsfartyg avgår om en timme här i ettan.
Nu till den näst sista delen av Himmelblå, ska bara säga att den sista delen inte kommer nästa vecka – då är det nämligen elitseriehockeypremiär, på tal om det där med isrink och allt, så sista delen av Himmelblå kan du se om två veckor, den tjugoåttonde september, klockan 20.
(32 sekunder)

20.45
Det är så stort, så sjukt stort, så det räcker nästan inte att kalla det skepp. Freedom of the seas, världens största kryssningsfartyg, är nästan som en flytande stad.
Det är helt sanslöst, se själv om en kvart.
Sanslös är kanske inte riktigt det ord jag skulle använda för att beskriva den herre vi nu ska få träffa. Snarare mer...surrealistisk.
(24 sekunder)

21
Första delen av Mannen under trappan kommer förresten i repris 23 å 10 ikväll här i ettan.
Före det ska vi fortsätta följa juniorgruppen för att se om de lyckas ta ansvar för sina egna liv. De som bor i sin älskade, hatade förort, om en halvtimme.
Å på tal om att ta ansvar, den som dom trodde var en kärleksfull adoptivfar ställs inför rätta, anklagad för våldtäkt och mord. En fruktansvärd, och fruktansvärt gripande dokumentär – Ett stulet barn, ett stulet liv, om en timme.
Nu ska vi lyxa till det!
(32 sekunder)

21.30
Under diktaturåren i Argentina försvann tusentals politiska motståndare. Femhundra av dem var gravida kvinnor som födde sina barn i fångenskap och sen dödades. Deras barn är nu 30 år och försöker ta reda på vilka de är och vilka dom som kallat sig deras föräldrar egentligen är.
En dokumentär om efterdyningarna av det smutsiga kriget, om en halvtimme.
Nu ska vi få träffa en kriminell missbrukare som åkte in och ut från kåken i mer än ett decennium, det ökända San Quentin-fängelset till exempel. Men han fick ordning på sitt missbruk och sitt liv och är numera världsberömd skådis och en stor idol för många. Ikväll är det någon som får träffa honom...
(44 sekunder)

22
Missade du när Jonas Karlsson hittade en man under trappan igår eller när Oldsberg kidnappade Persbrandt i förrgår? Tja då kan du se det ikväll istället, om en timme och tio minuter respektive en timme och femtiofem minuter.
Tänk dig att vakna upp imorgon och få veta att hela ditt liv är en lögn. Att människor du litat på, som vårdat dig och tagit hand om dig, är några helt andra personer än vad du alltid trott att de varit. Det här är verklighet för många, vi kommer få träffa några.
(32 sekunder)

22.55
Han är skäggig, skitig och har trasiga kläder. Vad värre är – han bor under trappan i det annars så underbara hus som Fredrik och hans familj flyttat in i. Första delen av Mannen under trappan från igår, om en kvart.
Mustasch-, peruk- och solglasögonprydd var Ingvar Oldsberg när han kidnappape Mikael Persbrandt – om du nu missade premiären av Här är ditt liv i förrgår, se den om en timme.
Närmast Kulturnyheter från tidigare ikväll.
(29 sekunder)

23.10
Här är ditt liv med Mikael Persbrandt från i förrgår får du en ny chans att se om fyrtiofem minuter och vi har en hel radda program hela natten faktiskt, en guidad tur i Vatikanstaten till exempel. Program och tider står där.
Nu till den första delen av Mannen under trappan från igår. Just söndagar 21 å 15 här i ettan är också den ordinarie tiden för de mystiska, krypande kryptiska händelser som ska utspela sig.
(24 sekunder)

2355
Lena Endre och Alexander Rybak är två av gäster i säsongspremiären av Skavlan. På fredag.
Vem som var gäst i nypremiären av Här är ditt liv i lördags vet väl alla vid det här laget, om inte annat har du väl hört mig säga det under kvällen. Men vi kan väl låtsas som att det fortfarande är en hemlis?
(20 sekunder)

Inga kommentarer: