OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 17 september 2009

Hallåtexter tor 17/9 -09, svt1

17.55
Carin Hjulström har du säkert sett flera gånger när hon hade sin egen talkshow Carin 21 å 30. Ikväll får hon känna på hur det är att bli intervjuad eftersom hon prövat vingarna som författare och därför är gäst i Gokväll, om tjugo minuter.
Ikväll kan du också känna på hur det är att ta på sig en klocka värd en halv miljon dollar. Basar reser till Los Angeles, klockan 20.
Närmast, som vanligt vid den här tiden eftersom det är ettan du tittar på – Sportnytt.
(30 sekunder)

18.15
Alexander Rybak och Lena Endre är två av premiärgästerna imorron. Efter det har vi förresten, med anledning av att Patrik Swayze gick bort häromdagen, slängt in långfilmen Dirty Dancing i tablån, klockan 22 imorron.
Ikväll ska vi försöka göra fynd på nordamerikas största loppmarknad – i Los Angeles, klockan 20.
Nu dags att lämna över till svt:s motsvarighet till Patrik Swayze.
(22 sekunder)

19
Det finns några saker som du kan hitta i Los Angeles som du inte hittar någon annanstans. Vad sägs om en slips för tvåhundra dollar – ja, det är utan den tillhörande asken alltså. Tokshoppa om en timme här i ettan.
Häromdagen dog Patrik Swayze, det har du säkert hört. Därför har vi satt in Dirty Dancing i tablån. Nobody puts baby in a corner, klockan 22 imorron fredag.
Strax – övriga kulturnyheter.
(23 sekunder)

20
Strax:
Vi fortsätter uppmärksamma tvåhundraårsjubileet av Freden i Fredrikshamn, nu i Kunskapskanalen. I SVT24 kan du öka på din allmänbildning medan tvåans Hype gästas av totalt orädda komikern Nour El Refai.
Här ska vi få komma in i Los Angeles kanske mest exklusiva affär, som man annars måste boka tid till.
Strax.

Trailer – Skavlan
Trailer – Playa del sol
Trailer – Regionala nyheter
Bildhallå:

Det är något märkligt med proportionerna i Blekinge. Landskapsblomman är gigantisk och det är landskapdjuret också, trots att det bara är några centimeter. Förvirrad? Titta på Mitt i naturen, om en halvtimme.
Sen berättar Plus om gratisprover som plötsligt övergår i räkningar och kronofogdekrav. Om en timme.
Nu är det dags för lite shopping – Hollywood-style.
(23 sekunder)

20.25
En oxe får man ju för sig är stor. Så är dock inte fallet med den oxe som Mitt i naturen ska titta på – den är faktiskt bara några centimeter. Se själv, om fem minuter.
Sen berättar Plus om varför du, ur hälsosynpunkt, ska passa dig för smaksatt kolsyrat vatten, om trettiofem minuter.
Närmast lite samhällsinformation.
(20 sekunder)

20.30
Innertaket rasade ner över möbler och golv i Annelis bostadsrätt. Så nu har Anneli en skadad lägenhet i en bostadsrättsförening som hon är ovän med. Känner du igen dig, titta på Plus om en halvtimme.
Sen får vi möta Victor vars familj är med i Pingstkyrkan och Visnuprija vars familj tillber den indiska guden Krishna. Jag och min familj, om en timme.
Dessutom ikväll Debatt om Mehdi Gesali, turist eller terrorist? Klockan 22.
Nu...kan man kanske bli lite förvirrad.
(31 sekunder)

21
11-årige Victor bor i en kristen familj, 10-åriga Visnuprija i en där man tillber den indiska guden Krishna. Båda har filmat sina liv. Du kan se det om en halvtimme.
Därefter blir det Debatt som bland tar upp det som av vissa kallas hetsjakten på rökare. Om en timme.
Nu kanske det går upp ett ljus för många.
(22 sekunder)

21.30
För ett par dagar sen förlorade skådespelaren Patrik Swayze kampen mot cancern. Han blev 57 år. Vi tänkte hedra hans minne med att visa långfilmen Dirty Dancing imorron. Klockan 22 här i ettan.
Ikväll ska det handla om guantanamosvensken som Sverige kämpade loss, Mehdi Gesali. Han har ju hamnat i knipa igen i Pakistan, med två andra vuxna och ett barn. Bör vi kämpa för att få hem dom eller låta dom reda upp det själva? Ett av ämnena i kvällens Debatt, om en halvtimme.
Nu ska vi få möta två barn som lever helt vanliga ovanliga liv.
(38 sekunder)

22
Missade du uppdrag granskning igår, då ett TV-team från insidan fick skildra förhandlingar om miljontals kronor och dussinet människoliv, då kan du se det om en timme istället.
Å på tal om det, vad är ett liv värt egentligen – ett svenskt liv alltså? Dags för Debatt.
(16 sekunder)

22.45
Du kan fylla hela natten med repriser om du känner för det – och en högklassig kinesisk långfilm i regi av Dzjang Jimoo, Vägen hem startar kvart i två.
Om en kvart befinner sig Uppdrag granskning från igår på en båt under det att den blir kapad av pirater, närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(20 sekunder)

23
Lena Endre och Alexander Rybak är två av gästerna i premiärprogrammet imorron. Och direkt efter det har vi ändrat långfilm – istället för Fight Club blir det Dirty Dancing för att hedra den nyligen bortgångne skådespelaren Patrik Swayze. Klockan 22.
Du vet nog vid det här laget att nattetid är repristid här i ettan numera. Program och tider ser du här. Vi ska börja vår lilla reprisfestival med Uppdrag granskning från igår...
(25 sekunder)

0000
Om du inte gjorde det i måndags så kan du kliva ombord på världens största kryssnings-fartyg – som faktiskt har en golfbana ombord. Och ett tivoli, kan man säga. Avgång sker om en halvtimme.
Det blir dålig stämning också, i Studio 60 on the sunset strip om en timme och så blir det kinesisk långfilm som det fullkomligen östs priser över – så är den också regisserad av Dzjang Jimo. Vägen hem, kvart i två. Det var ett litet urval, vi sänder ju repriser hela natten numera, det vet du, närmast andra delen av älskade, hatade, förort från i måndags.

2 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Askul upplägg att publicera hallåtexter i bloggen! Jag berömmer dig hos Älskade dumburk, du är en stor personlighet. Dessutom vill jag slå ett slag för Pekka Heino, en verklig stilist när det handlar om hallåamanus. Kör vidare på den inslagna vägen, Henrik!

Henrik Bennetter sa...

Man tackar!
Älskade dumburk är ju också en av mina favoritbloggar(e).
Ha det gott!