OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 8 september 2009

Hallåtexter tis 8/9 -09 svt1

17.55-skarven
Trailer – Här är ditt liv
Trailer – Den stora resan
Bildhallå:
Äkta palmer är väl en sak men finns det svenskt kaffe? Vi låter det vara osagt till åtminstone klockan 20 ikväll.
Efter premiären av Den stora resan blir det säsongsstart för Andra avenyn, då kliver en ny rollfigur in i serien. Klockan 21.
En ny bok har deckardrottningen Camilla Läckberg kommit ut med – den berättar hon mer om i Gokväll om tjugo minuter.
Närmast verkar det bli Sportnytt.
(24 sekunder)

18.15-skarven
Trailer – Här är ditt liv
Bildhallå:
Från livet ska vi raskt ta oss till döden, faktiskt. Döden i Fjällbacka för att vara exakt, och då har du väl redan klurat ut vem och vad det handlar om kan jag tänka mig? Om inte annat kommer Beppe göra allting glasklart.
(13 sekunder)

19-skarven
Trailer – Den stora resan
Bildhallå:
Det är ju bara en timme kvar till premiären och då kan det vara bra om du redan nu förbereder lite frågor – det blir nämligen chatt om programmet efter programmet, på svt.se. Bara så du vet.
Vi har ju en säsongspremiär ikväll också – Andra avenyn. En premiär som, av någon anledning, börjar i London. Om två timmar.
Å jag måste få hinna klämma in att det blir långfilm med Steve Martin ikväll – nämligen Roxanne. 21 å 45.
Strax...övriga Kulturnyheter.
(27 sekunder)

20-skarven
Strax:
En extremt kall sommar handlar det om nu i Kunskapskanalen, samtidigt som du får en ny chans att gnugga kunskapsknölarna i SVT24 eller fingra på kroppens största organ, nej inte det din snuskpelle, i tvåans Dr Åsa. Här blir det premiär för en otrolig resa i den högst verkliga verkligheten. Strax!
Trailer – Här är ditt liv
Trailer – Skavlan
Trailer – Riverside
Bildhallå:
Jag beundrar verkligen dina skor. Men hur mycket jag än beundrar dina skor så skulle jag verkligen inte vilja vara i dina skor, i just detta specifika tillfälle. Såvida du inte hade tänkt titta på Steve Martin som stornäst, storhjärtad och hårtslående charmör förstås. Långfilmen Roxanne startar 21 å 45 ikväll.
Hela den här liknelsen med skor passar rätt bra in nu också. Skulle du vilja vara i deras skor – personerna det nu ska handla om? Okej, vissa av dom använder inte skor, men du förstår vad jag menar. Glöm nu inte att du kan chatta med programchefen och projektledaren för Den stora resan på svt.se – efter premiärprogrammet.
(42 sekunder)

21-skarven
SPUG:
Och nu blir det chat med programchefen och projektledaren för Den stora resan – på svt.se.
Trailer – Här är ditt liv
Trailer – Mannen under trappan
Trailer – Livvakterna
Bildhallå:
I morgon kan man verkligen, verkligen, säga att Livvakterna är HELT ute och cyklar. Med statsministern till och med. Klockan 21 imorron. Missade du annars andra avsnittet i onsdags, se det 23 å 45 ikväll.
Långfilm blir det också ikväll, där Steve Martin spelar en modern version av Cyrano de Bergerac med tennisracket istället för värja eller sabel. Långfilmskomedin Roxanne börjar om fyrtiofem minuter.
Nu börjar Andra avenyns säsong. Redan igår startade ju Riverside, serien som utspelar sig i en lite annan del av Andra avenyn – det har du säkert koll på.
Om inte annat, se ett nytt avsnitt av Riverside varje dag på svt.se.
(45 sekunder)

21.45-skarven
SPUG:
Glöm inte! Nya avsnitt av Riverside varje dag i SVT Play på svt.se
Trailer – True blood
Trailer – Skavlan
Trailer – Här är ditt liv
Trailer – Doobidoo
Bildhallå:
Vet inte om du känner till det men från och med igår sänder vi program här i ettan dygnet runt. Natten är reserverad för repriser så inatt har du exempelvis chansen att se höjdarserien Studio 60 on the sunset strip, en dokumentär om dom högst allvarliga efterdyningarna av humorfilmen Borat och...lite annat.
Nu har du chansen att se en höjdarkomedi som har mer än 20 år på nacken. Alltså långt före det att Steve Martins komiska talang försvann ner i något solkigt hål för att aldrig mer kravla sig fram. Rosa Pantern. Då, 1987, hade han fortfarande tajming, sköna medspelare och ett bra manus – eftersom han skrev det själv och baserade det på Cyrano de Bergerac.
(43 sekunder)

23.30-skarven
Trailer – Skavlan
Trailer – Här är ditt liv
Trailer – Livvakterna
Bildhallå:
Är det så att du missade andra delen av Livvakterna i onsdags så kan du se det ikväll, om en kvart.
Du får en ny chans att se en hel massa program inatt faktiskt, sen igår sänder vi ju program dygnet runt här i ettan. Exempelvis Studio 60 on the Sunset strip och ett väldigt känsligt skämt om kristna, kvart över ett.
Närmast kulturnyheter från tidigare ikväll.
(22 sekunder)

23.45-skarven
Trailer – Skalvan
Trailer – Mannen under trappan
Bildhallå:
Du kan titta på TV hela natten om du vill här i ettan. Eller ställa videon, dvd:n, pvr:en eller vad du nu använder – program och tider ser du där.
Jag skulle särskilt vilja lyfta fram Studio 60 on the Sunset strip, eftersom jag själv tycker att den är väldigt bra. Där har man nämligen en perfekt ”cold open”. Det som vi i Sverige kallar en teaser. Alltså ett sätt att inleda program genom att dyka direkt in i storyn några minuter och sen köra förtexter. Syftet är såklart att maximera antalet tittare. Kolla deras perfeka teaser, om en och en halv timme.
En form av teaser, som gör att man känner att man inte missat allt för mycket, är att snickra ihop en resumé. För Livvakterna, till exempel.
(39 sekunder)

Inga kommentarer: