OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 1 oktober 2009

Hallåtexter fre 2/10 -09, svt2

1800
Det är en italiensk stad som jag aldrig hade hört namnet på, trots att den – utöver de ledtrådar man får ikväll – också varit huvudstad i det Romerska riket. Nu vet jag i alla fall, du också kanske. Om inte annat titta på Vem vet mest, om en timme.
Nu har vi och Bruce nästan nått slutet på vår resa. Och vilket slut det blir!

1855
Det är ju en enkel aktualitetsfråga – Vad heter svenska kyrkans ärkebiskop? Om du inte kan svaret får du slå upp det fort, Vem vet mest börjar om fem minuter. Sen är bland andra Titiyo och Måns Zelmerlöw gäster i Garage, om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Skvallertidningar har ingenting med sanning att göra utan är bara ren underhållning, det säger en paparazzifotograf själv. Det handlar om fördelar och baksidor med kändisskap i Garage, om en halvtimme.
Nu Vem vet mests fredagsfinal...som domineras av män, åtminstone till antalet. Ska två kvinnor kunna bryta gubbväldet tro?

1930
Några månader innan de körde sin hyllningskonsert till den bortgångna bandmedlemmen Anders Göthberg utspelar sig kvällens dokumentär i K-special, om indie-ikonerna Broder Daniel. Om en halvtimme.
Nu ska vi känna på lite kändisar.

2000
Kunskapskanalen ska strax måla upp en ljudbild och det ska ettan också kan man säga – eftersom man servererar ett stjärnspäckat Doobidoo.
Här kommer vi få lära oss att det är lätt att ta hand om trädgården inför vintern, i Trädgårdsfredag om en och en halv timme. Nu till kvällens K-special och en recensent som sett den film som visas där, och som gav den ett högt betyg, vill inte kalla filmen för en dokumentär. Inte heller en konsertfilm utan snarare en konstinstallation. Det är naket, stilrent och estetiskt.

2100
Nybörjare i trädgården? Sätt rödbetor! Överkurs är sen att göra en förrätt med dem och trolldeg. Allt kan du lära dig i Trädgårdsfredag, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Det är en timme kvar till den sista delen av den norska dramaserien Störst av allt är kärleken. Och än har inte livet slutat ta oväntade vändningar, om vi säger så. Om en timme.
Nu är det dags för (harkel) förlåt. Det är alltså dags för (atchoo, host, host).

2200
Missade du Folke Rydéns dokumentär om torskens tillstånd i Östersjön i söndags, då kan du se den strax i Kunskapskanalen. SVT24 visar näst sista delen av brittiska dramaserien Cranford medan ettan visar actionintensiv långfilm med Kiefer Sutherland, Michael Douglas och ett gäng andra stornamn. Här kommer vi visa den sista delen av det norska mord- och familjedramat Störst av allt är kärleken, om en halvtimme. Närmast Sportnytt.

2230
Franz är en fri man igen och återvänder till sina hemkvarter i Berlin, där saker och ting dock inte är riktigt som de varit – på grund av flera orsaker. Sjunde delen av Berlin Alexanderplatz, om en timme.
Det var 2007 som Störst av allt är kärleken vann kategorin Bästa TV-drama i Gullruten. Alltså Norges motsvarighet till Kristallen kan man väl säga. Och det är här, nu, i det sista avsnittet, som dom starkaste argumenten för det återfinns.

2330
En tumregel för oss som jobbar inom televison är att aldrig, aldrig, skoja om saker och ting i direktsändning eftersom micken faktiskt kan vara på. Därmed har jag gett dig en föraning om vad som händer i kvällens komikerklassikeravsnitt av Murphy Brown, om en timme.
Det sägs att man aldrig kan komma hem igen. Det har väl mycket att göra med att det hem man lämnade sällan är detsamma eftersom tiden på ett eller annat sätt påverkat det. Fyra år är det i Franz Biberkopfs fall.

2430
Kvällens första gäst gjorde sig känd 2003 när hon rapporterade från Irak med bomberna vinande kring huvudet. Åsne (Åssne) Seierstad lever dock just nu ett för henne väldigt annorlunda liv. Det berättar hon mer om i Babel från i förrgår, om tjugofem minuter.
Det kanske har sagts förut, men det tål att sägas igen i så fall. Sju år i rad, SJU, var Candice Bergen nomierad till en Emmy för sin roll som Murphy Brown. Hon vann priset fem av dom sju gångerna. Det är väl särskilt lätt att förstå via ett avsnitt som detta.

2455
En pinsam och korkad fråga, som ändå är helt på sin plats – är Finlandssvenska en dialekt eller handlar det om folk som inte kan prata svenska ordentligt och bryter på finska? Ett sista dialektmysterium ska lösas av Fredrik Lindström, om en halvtimme.
Nu ska det bli glitter-, krigs- och familjefrågor.

2525
Att svenskar också är människor är något som Fredrik Lindström hävdat bestämt, och kommer göra det igen på scen vid ett par tillfällen i höst. Annars vet du väl att han är den nya domaren i På Spåret som snart är tillbaka i SVT? Jamen bra, då ska vi bara låta honom bena ut ett sista mysterium också.

2555
Sex matcher spelas i hockeyns elitserie imorron lördag, Hockeykväll kommer ha koll på dem alla, klockan 19. Dessutom blir det långfilm imorron också, Woody Allens oscarsnominerade manus om tennistränaren som faller för en femme-fatal som dejtar hans blivande svåger och vän. Match Point med Scarlett Johansson och Jonathan Rhys Meyers. Tjugoett noll fem.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: