OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 19 oktober 2009

Hallåtexter mån 19/10 -09, svt1

17.55
Susanne Axell tror att några av er kommer att behöva ringa och prata med någon efter kvällens Fråga doktorn. Du kommer förstå varför när du tittar, om tjugo minuter.
Lite senare får Lena ett väldigt oväntat telefonsamtal. Livet i Fagervik, klockan 20.
Det tycks ha gått hett till i Stockholm Open, och då har huvudturneringen inte ens börjat. Det berättar Sportnytt mer om.
(25 sekunder)

18.15
På Dansbandskampens webplats på svt.se kan du redan nu kolla in alla de 26 dansband som kommer tävla i år. Missade du annars Dansbandskampskrönikan här i ettan igår så kan du se den i svt play.
Är det sen en miss i bokföringen eller avsiktlig förskingring? Lena hamnar i trubbel i Livet i Fagervik, klockan 20 ikväll.
Närmast Fråga doktorn som genast har en klok uppmaning.
(27 sekunder)

19
En av Johans närmsta vänner blir polisanmäld ikväll och då kopplas hela ekobrottsmyndigheten in. Livet i Fagervik fortsätter, om en timme.
Sen kommer Melker Becker ta oss med till platsen för ett mirakel, i Stockholm år 1965. Ett av alla hemliga svenska rum, 20 å 45.
Kulturnyheterna berättar strax om en pigg galler som fyller 50 och vilka som är nominerade till Augustpriset.
(26 sekunder)

20
Strax:
Utmana dina fördomar om Romer, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 en ny chans att se torsdagens Plus medan tvåans Vetenskapsmagasin berättar om en möjlig lösning på oljekrisen.
Här kommer strax en mysig middag avbrytas av ett oväntat telefonsamtal.
Trailer – Uppdrag granskning
Trailer – Melodifestivalen
Trailer – Dansbandskampen
Bildhallå:
Under Stockholm finns en hemlig värld som få av oss känner till, där några människor – för mer än 40 år sen – kämpade för sina liv. Melker Becker tar dig med dit och då, om fyrtiofem minuter.
Sen tas vi med till platsen där Ingrid och Richard först träffades och alla klockor slog till direkt. Men det som kanske borde ha slagit till var varningsklockan.
Kysst av spriten, om en timme.
Nu till Livet i Fagervik och ikväll verkar det vara så att det är någon som vänder tillbaka ner till botten av glaset.
(35 sekunder)

20.45
Hon hade aldrig varit med om något så romantiskt. Massvis av tända, levande ljus och en man som ville att de skulle berätta allt om varandra, nu skulle alla skelett ut ur garderoben. Det var bara det att han glömde en inte så liten detalj av sitt liv. Kysst av spriten, om en kvart.
Sen fortsätter jakten på den perfekta balklänningen, vilket visar sig inte vara så lätt i den älskade, hatade förorten. Om fyrtiofem minuter.
Nu ska vi lite drygt fyrtio år tillbaks i tiden till en händelse som de som var med då aldrig kommer att glömma.
(35 sekunder)

21
Som en av värdarna sammanfattar det i Älskade hatade förort – han har lämnat ett liv bakom sig men ändå så stämplas han direkt, på nytt. Det är fruktansvärt frustrerande, om en halvtimme.
Nu – om det är så att du, eller någon du känner, har frågor om alkohol eller känner att du behöver hjälp, för dig själv eller någon annan, så finns det en hel rad med organisationer och institutioner du kan höra av dig till – du hittar dem på kysst av spritens webplats på svt.se.
(31 sekunder)

21.30
K-special ikväll handlar lika mycket om fotografen som gjorde sig ett namn med sina stiliserade svart-vita porträtt och bilder på nakna män och lika mycket om den man som eldade på hans talang, intellekt och kärlek. Om en halvtimme här i ettan.
Nu ska vi för näst sista gången träffa dom som brinner för sin förort.
(22 sekunder)

22
Ikväll får du en ny chans att se dramatiseringen av Fallet Rödeby, med efterföljande samtal, om du missade det igår. Om en och en halv timme.
Missade du kulturmagasinet Sverige i söndags så kan du annars ställa väckarklockan eller videon på klockan tre inatt. Eller se det i svt play såklart.
Nu ska vi få lära känna två män, två visionärer, som delade så väldigt mycket mer än samma födelsedag.
(22 sekunder)

23.15
En ödesdiger natt för ganska precis två år sen rann det slutligen rann över för en pappa. Han fattade sitt hagelgevär och sköt. Igår blev det dramatisering av Fallet Rödeby och efterföljande samtal. Det kommer igen om en kvart.
Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(17 sekunder)

23.30
I gårdagens Playa del sol stötte Tommy ihop med sin gamla ungdomskärlek som han inte sett på tjugofem år. Hon hade en kring 25-årig tjej med sig också... Vill du se det, ställ videon eller titta halv tre inatt, eller i svt play när du vill.
Nu ska vi tas med ganska precis två år tillbaks i tiden till en ödesdiger kväll. Eller nja, jag går händelserna lite i förväg, det som leder fram till den ödesdigra kvällen har pågått under lång tid.
Efter Fallet leder journalisten Karin Alfredsson ett samtal om det vi nu ska få se så stanna gärna kvar till efter eftertexterna.
(40 sekunder)

0015
Jag kan mycket väl förstå stackars Mårten. Jag skulle också kunna göra rätt mycket för att få lugn, ro och lite mys när jag ska bajsa. Fast Mårten är kanske lite väl anal ändå. Se själv i Playa del sol från igår, halv tre.
Fler program som du kanske missade igår och som du får en ny chans att se igen inatt – Kulturmagasinet Sverige, Dokument inifråns skakande dokumentär Barnhemmens döttrar och Agenda. Du kan alltså, precis som vanligt, bli fast hela natten framför teven.
Särskilt nu, det är ju svårt att INTE vilja lyssna på vad Ingvar Oldsbergs sista gäst har att säga.

Inga kommentarer: