OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

lördag 17 oktober 2009

Hallåtexter mån 19/10 -09, svt2

1800
Vildfår låter väl nästan som en motsägelse i sig. Men Arne, som fick för sig att driva vildfår på en ö ute i havsbandet, förstår liiite mer varför de heter så. Du också, om du tittar om femtio minuter. Nu ska vi till en plats för liv och död, men där döden ändå föder nytt liv.

1850
Norgekunskap krävs för att bli den som vet mest ikväll, namnet på Norges högsta berg och en norsk deckarförfattare till exempel. Om tio minuter.
Arne trodde att han visste mycket om vildfår, med betoning på trodde.

1855
Jag kan inte svära på att det är så, men någon slags rekordomgång måste det väl vara i Vem vet mest? Bara två felaktiga svar på första rundan? Inte illa. Se själv om fem minuter.
Inför Halloween ska vi sen odla och skörda pumpor i Trädgårdsfredag, om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Halloween står för dörren och det är dags att skörda pumporna, även om Pernilla själv är lite skeptisk. Något säger mig att hon kommer att omvändas – i Trädgårdsfredag, om en halvtimme. Nu får vi se vem som går på pumpen.

1930
Den kallas grön råolja, den olja som kan komma att ersätta den som vi människor pumpar upp och snart har pumpat slut. Det riktigt finurliga är vad den utvinns ur. Titta i Vetenskapsmagasinet, om en halvtimme.
Nu ska vi ge oss ut i pumpalandet och hitta något som väl ingen trodde skulle finnas där.

2000
Utmana dina fördomar om Romer, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 en ny chans att se torsdagens Plus medan misstänkligheter i bokföringen hittas i Fagervik i ettan.
Här ska vi jämföra vårt svenska skolsystem med världens kanske bästa, det finska, om en halvtimme. Nu ska se om vi inte kan se ljust på framtiden.

2030
Två lag kämpar för att hålla sig kvar i Allsvenskan, ett annat försöker knipa guldet.
Ikväll är de alla i hetluften. Fotbollskväll har såklart stenkoll, du också, om en timme.
Nu kommer en hyfsat enkel fråga kräva ett kanske inte riktigt lika enkelt svar.

2100
Djurgården och Hammarby måste vinna för att inte försvinna. Ikväll spelar de båda borta, mot Häcken respektive Halmstad. Och så blir det guldkamp mellan IFK Göteborg och Malmö, i Fotbollskväll, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Från början var de åtta, nu blir de...nio, faktiskt. Du kan redan nu se andra delen av I Zlatans fotspår i SVT Play, annars så väntar du en timme och ser det här i tvåan.
Då får du ju också en fullmatad fotbollskväll.

2200
Det kommer som en blixt från klar himmel och ställer allting på sin spets, nu i Kunskapskanalen. Samma sak i SVT24 i och för sig, eftersom ett vittne plötsligt dyker upp, såhär i elfte timmen av Jagad, medan ettan ger dig ett fotografiskt K-special.
Här ska vi sålla fotbollstalanger, om en halvtimme, närmast blir det Sportnytt.

2230
Jazz med svenska förtecken blir det fyra gånger i Veckans konsert. Ikväll med Oddjob, supergruppen som dominerat 2000-talets svenska jazzscen. Skönt retrogroove serveras om en halvtimme här i tvåan.
Nu – vem skulle inte vilja gå i Zlatans fotspår? Tja, det finns en som inte är helt övertygad, verkar det.

2300
Ska skatten höjas eller sänkas? Det blev debatt mellan Tomas Östros och Anders Borg i gårdagens Agenda, om en timme blir det det igen.
Söndagar är också dagen för Veckans konsert där det igår blev mäktigt musikaliskt. Och visst ska bli det tre söndagar till tydligen.

2400
På onsdag kommer bland andra Hjärnstormaren Henrik Fexeus till Babel.
Till gårdagens Agenda kom finansministern och socialdemokraternas ekonomiska talesman för att diskutera...tja, vad tror du?

2445
Det kommer handla mer om ekonomi imorron, bostadsekonomi för privatpersoner ska sägas.
Har du råd att bo som du gör? Dina frågor om pengar, klockan 20. Det blir också muslimsk humor i Kobra, 21 å 30, och så fortsätter brittiska komediserien Hallå Mumbai timmen senare, 22 å 30. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: