OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 16 oktober 2009

Hallåtexter sön 18/10 -09, svt2

1700
Kvällens Sverige är helt klart ett Sverige för mig. Det blir nämligen en massa flipperspelsnostalgi. Bland mycket annat förstås. Om en timme.
Om du inte redan visste det så är det ett historiskt år i år. Det är ju tvåhundra år sen nationerna Sverige och Finland skiljdes åt. Men vi ska inte prata om det som varit, utan hur det kan bli, språkmässigt.

1800
Jazz med svenska förtecken blir det fyra gånger i Veckans konsert. Ikväll med Oddjob, supergruppen som dominerat 2000-talets svenska jazzscen. Skönt retrogroove serveras om en timme här i tvåan.
Närmast blir det en hel del bollspel.

1900
Det blir Dokument utifrån ikväll också, om en italiensk maffia som blivit ett av Europas mäktigaste brottssyndikat. Klockan 22 ikväll.
Mäktigt musikaliskt kommer det bli nu, och tre söndagar till verkar det.

2000
Ska det finnas sexualundervisning i skolan? Debatt i Skolfront från i torsdags, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24, också från i torsdags, säsongsstarten för Niklas mat, medan det flammar upp gammal kärlek i Playa del sol i ettan.
Här i tvåan blir det närmast Dokument inifrån.

2100
Ska skatten höjas eller sänkas? Det blir debatt mellan Tomas Östros och Anders Borg i Agenda, om en kvart.
Det blir också Dokument utifrån ikväll om maffian som samarbetar med alla andra maffior runt om i världen – Maffian utan gräns. Om en timme.
Närmast blir det nyheter.

2115
För två år sen mördades sex italienska medborgare i Tyskland. Sex mord beställda av den Kalabriska maffian Ndrangheta. En maffia som visar upp en så ren fasad så folk knappt tror att den existerar. Dokument utifrån, om fyrtiofem minuter.
Närmast veckans Agenda.

2200
Det är morgonmys hemma hos Nurse Jackie. Med andra ord det perfekta tillfället för henne att smyga in på toan och knarka lite. Om en timme och tio minuter.
Nu kommer vi att få höra statliga vittnen och buggade telefonsamtal i jakten på Ndrangheta.

2300
Det är lite panik för Nurse Jackie. Hennes pillerkälla kan nämligen vara på väg att sina, om man säger så. Här krävs med andra ord lite kreativitet. Om fyrtiofem minuter.
Sen är det en mästerkock och känd restauratör som utmanar den grekiska hämtmaten, om fyrtio minuter.
Närmast blir det nyheter.

2310
Nordirlands första Michelinkock ska battla mot Lemon Tree, ett grekiskt snabbmatsställe i norra London. Vem är billigast, snabbast och framför allt godast? Kampen börjar om en halvtimme.
Jackie måste också kämpa lite, med handfatet i badrummet. Läge att skaffa en handfatspropp kanske?

2340
I torsdags var det säsongsstart för Existens, där det handlade om vad man egentligen får eller kanske vågar säga om olika religioner idag. Det kommer igen om en halvtimme.
Det är till Ascot House nummer 7 på Shaftsbury Square i Belfast som du måste åka om du vill äta på stjärnkocken Paul Rankins restaurang. Men, vi kan väl undersöka om hans mat är något att ha först?

2410
Det är en revy helt olik alla andra. Anledningen är inte bara för att det är ett antal ungdomar som förenats i den utan snarare för att de har något annat gemensamt. Kom närmare vetja, om en halvtimme.
Nu ska vi komma närmare inpå censur, eller är det kanske hänsyn?

2440
Nu ska vi få träffa ett gäng unga människor som redan har mycket att berätta om sina liv, av en alldeles särskild anledning.

2505
Det blir en visuellt helt fantastisk dokumentär om grizzlybjörnar imorron klockan 18 här i tvåan. Lite senare handlar Vetenskapsmagasinet om en möjlig lösning på klimatkrisen, en helt ny källa till olja. Klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: