OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 15 oktober 2009

Hallåtexter ons 14/10 -09, svt1

17.55
Om du har sömnbesvär ska du kanske titta på Gokväll. Och innan du tror att det var nån slags gliring så är det givetvis för att de får besök av en psykolog som forskar om stress, sömn och vila. Om tjugo minuter. Ikväll också Uppdrag gransknings syn på medierapporteringen om Terrorsvenskarna, klockan 20. Och det blir såklart också nya avsnitt av Livvakterna och True Blood – där Alexander Skarsgårds rollfigur Eric kommer att svälja sin stolthet och be en dödlig om hjälp. Klockan 22.
Närmast blir det i vanlig ordning vid den här tiden – Sportnytt.
(35 sekunder)

18.15
Hur skulle du reagera om du blev lovad hög lön men istället, i slutändan, fick stora skulder istället? Ett av reportagen i Uppdrag granskning ikväll, om en timme och fyrtiofem minuter.
Frågan är annars om man inte kommer stå i tacksamhetsskuld, rent kulinariskt alltså, till Susanne efter kvällens Gokväll.
(17 sekunder)

19
Kvällens Uppdrag handlar bland annat om hur media rapporterat om dom så kallade Terrorsvenskarna och vad som egentligen har pågått bakom kulisserna. Om en timme.
Om du dessutom vill veta vad som händer med en vampyr som bränns ihjäl, titta på True Blood, tjugotvå noll fem ikväll. Strax blir det Kulturnyheter.
(20 sekunder)

20
Strax:
Landet Sverige representeras av fyra hemlösa missbrukare, strax i Kunskapskanalen. Samtidigt i den andra delen av den skönt skruvade serien Hotellet. Här i ettan...Uppdrag granskning...strax.

Trailer – Ett fall för Louise
Trailer – Här är ditt liv
Trailer – Tillsammans för världens barn
Bildhallå:

Inför galan gör vi ikväll ett nedslag i Senegal och får en oroande inblick i vad som egentligen lärs ut i vissa skolor där. Fem minuter för världens barn om en timme.
Det gör att både Livvakterna och True Blood kommer starta fem minuter senare än vanligt ikväll, alltså 21 noll fem respektive 22 noll fem är det som gäller för Livvakterna och True Blood.
Nu till veckans Uppdrag Granskning och en ny syn på medias bild.
(26 sekunder)

21
Premiärministerns stalker och hans blivande fru – två kvinnor som är på rak kollisionskurs. För du tror väl inte stalkern var färdig efter det hon gjorde förra veckan? Åttonde delen av Livvakterna, om fem minuter.
Sen ska djävulen exorceras ut ur Lettie Maes hus, och det är ju bra, men före klockan åtta på morgonen? Tja, det är inte Taras sista överraskning om vi säger så. True Blood, om en timme och fem minuter.
Alltså fem minuter senare än vanligt för båda serierna, eftersom vi nu ska till Senegal där ett antal skolelever får lära sig sånt som kanske inte borde stå på schemat.
(33 sekunder)

21.05
Idag har omröstningen om vem som ska bli webbjoker börjat. Du kan alltså vara med och bestämma ett av bidragen i nästa melodifestival – titta på svt.se för mer information.
Vet du hur Sookies och Jasons föräldrar dog? Om inte annat får du veta det i kvällens avsnitt av True Blood, om en timme här i ettan.
Det är när man möter sin dubbelgångare som man vet att man ska dö. Låter olycksbådande eller hur? Jo, det är väl bara förnamnet.
(30 sekunder)

22.05
SPUG:
Nästa onsdag är Livvakterna tillbaka på sin ordinarie tid, alltså klockan 21, här i ettan.
Trailer – Dansbandskampen
Trailer – Tillsammans för världens barn
Bildhallå:
Missade du Livet i Fagervik i måndags så kan du se det ikväll istället. Detsamma gäller Kobra från igår, programmet som handlade om utomjordiska språk alltså, kvart över två kommer det igen.
Nu till veckans avsnitt av True Blood där i första hand Tara och Jason kommer få sig ett par rejäla aha-upplevelser.
(19 sekunder)

23
SPUG:
Nästa vecka är True Blood tillbaka på sin ordinarie tid, klockan 22, här i ettan.
Trailer – Ett fall för Louise
Trailer – Här är ditt liv
Bildhallå:
Det är definitivt inte det man förväntar sig ska regna ner från himlen och landa på ens bil, och bara bilen. Om du inte såg vad det var i förrgår så kan du se den andra delen av Livet i Fagervik om en kvart istället.
Den stora resan, Kriminaljouren och Kobra är bara några av dom program du också får en ny chans att se inatt, men det återkommer jag till lite senare. Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(19 sekunder)

23.15
På världens barns sajt på svt.se kan du såklart redan nu se hur du kan göra för att skänka pengar, eller få lite kreativa – kanske inte helt rumsrena i och för sig – men i alla fall kreativa sätt att samla in pengar på av Revy Obscen. Klicka dig fram på svt.se.
Det krävs nog lite kreativitet för att vara miljöaktivist också. I alla fall är det första gången jag hör talas om den typ av action som händer i Fagervik...
(25 sekunder)

2400
Har du några månader till övers – varför inte ta en grundkurs i galaxens snabbast växande språk, Klingonska? Förstudien är att se Kobra från igår, kvart över två.
Som vanligt visar vi en hel massa program igen hela natten, du kan få ekonomitips, se gårdagens Debatt och Andra avenyn igen med mera.
Närmast ska vi fortsätta Den stora resan och med vi menar jag såklart – dom.

Inga kommentarer: