OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 13 oktober 2009

Hallåtexter ons 14/10 -09, svt2

1800
Min IQ är för låg. Och vänta nu innan du låter glåporden hagla – vad jag menar är att jag gjorde ett litet provtest på Mensas hemsida och där beräknas min IQ vara 12 poäng ifrån Mensakvalifikation. Lyckligtvis är jag tillräckligt klyftig för att berätta att den serie som nu startar är det tre delar av, såhär dags tre onsdagar i rad, och ska först handla om det här med klyftighet.

1850
Om du vill veta varför folk en gång hade en tendens att ropa ”Topplanterna Olsson” efter programledare Rickard Olsson, då är det bäst att du tittar på Vem vet mest – och skaffar dig lite annan nyttig kunskap också. Om fem minuter.
Nu ska vi gå till sjöss.

1855
Det är som att välja mellan pest eller kolera. Bokstavligen alltså, jag skojar inte den här gången. En av de tävlande i Vem vet mest måste välja mellan pest eller kolera. Om du vill höra hela frågan – och svaret – titta om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
En pittoresk förort kommer snart att vakna till ljudet av knivar. En kulinarisk batalj mellan snabba greker och en toppkock. Om en halvtimme.
Nu – kalla mig fördomsfull om du vill för det är jag nog lite men i alla fall. Jag vill att du tittar noga på deltagarna i kvällens Vem vet mest. Visst kan man SE vilka som kommer gå till final?

1930
Om du vill lära dig lite städpersonaltrick för hur man ska stjäla från gästerna, eller om du som gäst vill veta hur du ska gömma dina saker lite bättre – titta på andra delen av den skönt skruvade serien Hotellet, om en halvtimme.
Nu snackar vi bokstavligen – stjärnkock!

2000
Landet Sverige representeras av fyra hemlösa missbrukare, strax i Kunskapskanalen. Samtidigt i ettan Uppdrag gransknings syn på medierapporteringen om de så kallade Terrorsvenskarna.
Här blir det svensk animerad dokumentär som vann specialpris vid Berlins filmfestival, om fyrtiofem minuter, det pris du nu vunnit är att få se den andra delen av Hotellet.

2045
Skådespelaren Michael Nyqvist är numera också författare och därför gäst i Babel, om fyrtiofem minuter.
Det är ju temavecka för världens barn. Om en kvart i ettan blir det reportage från Senegal,
nu ska vi få träffa två barn som skrämmande nog är långt ifrån ensamma.

2100
Han ville berätta om situationer som han inte är stolt över, som han varit med om och ställt till. Michael Nyqvist kommer till Babel för att berätta om sin debutroman, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Vet du hur många som är hemlösa i Sverige – alltså, hur många barn? Svaret kanske överraskar dig. Nour El-Refai är en av programledarna för den nya serien Hemlös som börjar om en timme här i tvåan.
Närmast ska det bli mer litterära diskussioner.

2200
Vi ska till Sydafrika och träffa street-smarta pingviner, om en kvart i Kunskapskanalen, medan du får veta vad som händer med en vampyr som bränns till döds om du slår över till True Blood i ettan om fem minuter.
Här blir det start för en serie som handlar om dom bortåt arton tusen hemlösa som finns i Sverige idag – om en halvtimme – närmast blir det Sportnytt.

2230
Det är barntema ikväll här i tvåan kan man tycka. Vi ska till Senegal i Fem minuter för Världens barn, Vetenskapsmagasinet handlar om hur, och till vilket pris, man räddar för tidigt födda barn och som grädde på moset handlar Skräckministeriet om barn inom skräcken.
Å det leder mig inte helt osökt in på ämnet för det första av tio program...

2300
Propaganda ska det bli här ikväll, genom en pionjär inom Stalinistisk plakatkonst. K-special berättar om en av Sovjetunionens mest uppburna konstnärer – Goostav Klootsiss! Om fem minuter.
Nu ska vi till Senegal där vissa barn som går i skola får lära sig sånt som kanske inte borde stå på schemat.

2305
Vetenskapsmagasinet från i måndags var ett program på liv och död. Liv och död på det väl mest ångestfyllda sätt ska väl sägas. För när ska man stänga av respiratorn...för ett barn? En ny chans att se det får du om en halvtimme.
Nu gäller det att sträcka upp hakan, höja fanan och med stolta steg marschera runt i TV-rummet!

2405
Barnet är en symbol för oskuld och sårbarhet, det är därför det kan bli så oerhört effektivt och otäckt när barn används på rätt sätt, om man kan säga så, inom skräcken. Skräckministeriet från i torsdags skrämmer vidare, om en halvtimme.
Nu ska det handla om något som aldrig hade hänt förut i Sverige och som skapat enorm debatt.

2435
Om du vill veta den verkliga historien som låg till grund för filmen The Exorcism of Emily Rose, då bör du titta på morgondagens Skräckministeriet – 21 å 30 imorron torsdag. Nu förra torsdagens program – som folk med förlossningsrädsla starkt bör undvika. Alla vi andra kan...öhm...njuta...kanske?

2505
Satan vilket läskigt program det blir imorron. Japp, Skräckministeriet ska alltså handla om religion, satanism till exempel, och berättar historien om världens kanske mest berömda exorcism. 21 å 30 imorron.
Det blir läskig film också – Manhunter med William Petersen som FBI-agent och Brian Cox som den alltid så hale Hannibal Lecter. 22 å 35.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: