OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

söndag 18 oktober 2009

Hallåtexter sön 18/10 -09, svt1

17.55
Varför inte ladda upp inför Dansbandskampen med en rejäl nostalgitripp längs med förra årets dansbandskamp. Återupplev stämningen, dansen, gunget och gnussandet som bar fram Lars Kristerz till Sveriges bästa dansband 2008. Om tjugo minuter här i ettan.
Å på tal om nostalgi och ett romantiskt skimmer, en gammal ungdomskärlek dyker upp i Playa del sol, men jag säger inte vems ungdomskärlek. Det får du snällt se klockan 20.
Närmast får du, som vanligt vid den här tiden i denna kanal – alltså ettan – se Sportnytt.
(31 sekunder)

18.15
Om knappt tre dagar ska de 180 bidragen reduceras till 100 så det är bäst att du ser till att rösta på din favorit.
Vilka röstar förresten på att det är en dålig idé att ha Steffen som miljöansvarig i Playa del sol?
Jo...precis, titta klockan 20...
Hur många röster Lars Kristerz fick under förra årets Dansbandskamp... har jag faktiskt inte orkat räkna efter, men det var många. Flest, uppenbarligen. På lördag börjar jakten på den som ska ta över kronan, men vi tänkte ladda upp inför det redan nu – med en hel del bilder från bakom kulisserna som du inte sett förut men också, såklart, sånt som är väldigt bekant...
(40 sekunder)

19.15
SPUG:
Den nya säsongen av Dansbandskampen drar alltså igång på lördag, klockan 20 här i ettan.

Trailer – Melodifestivalen
Trailer – Draknästet
Bildhallå:
Han har ingen aning om att han kommer tvingas ge sig av från sin fru, sina barn, sitt hem. Det handlar om Gustav den fjärde Adolf, om fem minuter.
På tal om att bryta upp...
(11 sekunder)

19.20
Det var tjugofem år sen de sågs, nu har hon – hans gamla ungdomskärlek – av en slump kommit till hans Playa del sol för en veckas semester. En vecka som du säkert förstår inte kommer vara den andra lik. Se själv, om fyrtio minuter.
Och det låter ju inte helt olikt beskrivningen av den historiska dag vi nu ska tas med till, för ingen hade väl kunnat ana vad som skulle hända.
(25 sekunder)

19.30
Hon har varit försvunnen i tjugofem år. Han också i och för sig. Ja, de har alltså varit ifrån varandra i tjugofem år, men ikväll kommer de att återförenas. Klara riktigt spricker av nyfikenhet över vem hon är – du också kanske? Tja, ge dig till tåls en halvtimme till.
Efter det blir det Sportspegeln, med mycket fotboll, world cup i bandy och ett möte med Jens Byggmark som försöker ta sig tillbaka till den alpina toppen. Om en timme.
Ikväll också, som du kanske såg i trailern nyss, dramatiseringen av Fallet Rödeby – med efterföljande expertsamtal. 21 å 15.
Närmast Rapport med Lisbeth Åkerman.
(35 sekunder)

20
Strax:
Ska vi ha sexualundervisning i skolan? Debatt i Skolfront från i torsdags, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24, också från i torsdags, säsongsstarten för Niklas mat, medan tvåan visar den skakade berättelsen om barnhemmens döttrar.
Här planerar Mårten, i detalj, en riktigt mysig stund...på muggen. I Playa del sol, strax.

Trailer – Dansbandskampen
Trailer – Uppdrag granskning
Bildhallå:
Idag blev det klart att ett nytt lag, eller ja en klassisk fotbollsklubb, tog sig upp till nästa säsongs allsvenskan. Vill du veta vilket lag och hur de gjorde det – titta på Sportspegeln, om en halvtimme.
Sen blir det dramatisering av ett fall som kulminerade i en ödesdiger natt för ganska precis två år sen då det slutligen rann över för en pappa med ett hagelgevär. Fallet Rödeby, med efterföljande samtal, startar om en timme och en kvart.
Jag är ingen expert på kärlek, men jag kan tänka mig att Klara tror att hon är det...
(36 sekunder)

20.30
Efter kvällens Fall blir det precis som förra veckan samtal med inbjudna experter, i det här fallet en advokat och en poliskommisarie. Det startar om fyrtiofem minuter.
Nu är det stor chans för rejäla glädjescener.
(14 sekunder)

21.15
Det finns lite olika sätt för småföretagare att öka sitt kapital. Det blir en hel del råd om det i kvällens Vinna eller försvinna, om fyrtiofem minuter.
Nu ska vi tas med ganska precis två år tillbaks i tiden till en ödesdiger kväll. Eller nja, jag går händelserna lite i förväg, det som leder fram till den ödesdigra kvällen har ju ändå pågått under lång tid. Efter Fallet leder, precis som förra veckan, journalisten Karin Alfredsson ett samtal om det vi nu ska få se så stanna gärna kvar till efter eftertexterna.
(32 sekunder)

22
SPUG:
Stanna gärna kvar för nu blir det samtal med advokat Louise Bjurwill och poliskommisarie Lennart Ronnebro om det fall vi just sett.

Trailer – Dansbandskampen
Trailer – Draknästet
Trailer – True blood
Trailer – Melodifestivalen
Bildhallå:
För tjugo- trettiotusen år sen hände något i det som vi idag kallar Europa. Något som skapade uppfinningsrikedom inom en rad olika områden, kartografiska och kulturella till exempel. Det handlar om de första europeerna i Människans resa, om en halvtimme.
Nu ska vi ta på oss ledartröjan å lägga oss i framkanten för att komma ut på banan och leverera lite corporate bullshit. Och så lite hårda sanningar förstås.
(29 sekunder)

22.30
I fysikens värld handlar fission om klyvningen av atomkärnor, alltså det som sker i kärnkraftverk och kärnvapen. År 1939 publicerades de första fysikaliska förklaringarna till kärnklyvning, av Lise Meitner. Mer om det om tjugofem minuter.
Nu behöver man inte vara atomfysiker för att fatta vad det handlar om, det kan snarare vara en nackdel, men ett visst arkeologiskt intresse uppmuntras!
(25 sekunder)

22.55
Missade du Andra avenyn i tisdags, Brottskod försvunnen, Här är ditt liv eller Robins igår – se dem ikväll istället. Ett av programmen kan du faktiskt se två gånger om du vill, kan du gissa vilket? Tja, jag kan berätta om fem minuter – inför Andra avenyn då alltså.
Nu ska vi inte heller till pudelns kärna, men väl atomens.
(21 sekunder)

23
Robin Paulsons ego börjar växa sig lite väl stort. Inte nog med att man kan se hans program när som helst i SVT Play, inatt kan du faktiskt se gårdagens program två gånger! Både kvart i ett och halv fyra kommer han att gästas av Peter Settman, som visar en ovanligt djup sida av sig själv och en ovanligt oseriös.
Du kan också se när Smokey Robinson var gäst hos Elvis Costello eller när Sissela Kyle blev sista gäst i den här omgången av Här är ditt liv. Tiderna ser du där.
En som kanske bör ta tag i sitt liv är Roland. Han bör i alla fall ta tag i stödkragen.
(37 sekunder)

2345
Det är en fånge som försvinner i Brottskod försvunnen, men inte av den anledning som du kanske tror. Brottskod försvunnen från igår, om en kvart.
Det är många program vi sände igår som vi sänder igen inatt. Totalt sett fyra, om man räknar Robins två gånger, och det måste man ju. Han gästas nämligen av spelevinken Peter Settman och skönsjungande och nästan lika spelevinkiga artisten Milow, både kvart i ett och halv fyra.
Det är alltså stor risk eller chans, beroende på hur man ser på det, att du stannar uppe hela natten och tittar på tv.

Inga kommentarer: