OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 6 oktober 2009

Hallåtexter ons 7/10 -09 svt2

1800
Det finns ett program som buntar ihop Anita Ekberg med Jack The Ripper och låter det låta plopp eller pling. Självklart är det Vem vet mest jag pratar om men Anita och Jack är inte svaren, dom är del av frågorna. Om en timme.
Nu ska vi titta på det globala fetmaproblemet från en lite ny synvinkel.

1855
Lessebo. Det är ett av svaren som levereras i Vem vet mest ikväll. Det levereras dessutom snabbt och utan att blinka. Själv hade jag ingen aning om att det var svaret men man kan ju inte veta allt. Eller kan man? Titta om fem minuter vetja!Närmast blir det nyheter.

1900
Alltså, det finns ju de som på riktigt har fobi för att gå till mataffärer men den kvinna vi möter ikväll som påstår sig ha det...nä, jag köper det inte. Det låter mest som en ursäkt för att få in en stjärnkock i sitt kök och...tja, det funkar uppenbarligen. Om en halvtimme.
Nu ska vi se vilka stjärnor som stiger och vilka som slocknar.

1930
Kanske namnet Ken Finkleman säger dig något? Det var han som skrev manus till och regisserade den svidande satirserien The Newsroom som vi visat här i Sveriges Television. Han gör detsamma med serien Hotellet men här blir det faktiskt ännu mer skruvat. Om en halvtimme.
Nu ska vi få se vem som blir kung. Alltså om det blir wok-kungen eller de som jobbar på Kung’s.

2000
Vill du, som bestämmer över ditt liv, också bestämma över din död? Då kanske du ska slå över till Kunskapskanalen. Samtidigt i ettan Uppdrag granskning om hur svårt det är att bli hederlig.
Till dig som valt tvåan, och premiären av serien Hotellet, vill jag bara säga – grattis! Du kommer nämligen att få se mysko musiknummer, övernaturligheter och annat skruvat trams som gjort att Hotellet nominerades till inte mindre än sju (och vann två) Gemini, alltså Kanadas motsvarighet till Kristallen.

2045
Vad har Peter Settman gjort för litteraturen på sistone? Jag får väl förmoda att det klarnar i kvällens Babel, om fyrtiofem minuter.
Nu gäller det att hänga med i svängarna – för inte mycket är vad det verkar.

2100
Klas Östergren, Åsa Linderborg och Johan Hakelius är tre av kvällens gäster i Babel, där vi bland annat kommer att tas med tillbaka till åttiotalet. Om en halvtimme.
Det blir också ståupp-komik av och med Spencer Brown, 22 å 30.
Närmast blir det nyheter.

2130
Det kan mycket väl vara ett av de mest äckliga skämt jag hört på länge, ett sånt där som gör att man får en riktigt ischlig känsla i munnen. Men det är kul också, ståupparen Spencer Brown står på scen, om en timme.
Vilka som ska vara på scen nu behöver inte jag berätta.

2200
Hur lever älgen egentligen? Slå över till Kunskapskanalen om fem minuter om du vill veta.
I svt24 får du en ny chans att lära dig rädda liv medan Sookie kommer att berätta sin kanske djupaste hemlighet för Bill i True Blood i ettan.
Här kommer vi få höra brittiska insikter om oss svenskar när Spencer Brown kör stand-up, om en halvtimme. Närmast – sit-down för lite nyheter.

2230
Några månader innan de körde sin hyllningskonsert till den bortgångna bandmedlemmen Anders Göthberg utspelar sig filmen i K-special från i fredags, om indie-ikonerna Broder Daniel. Om en halvtimme.
Nu dags för komiska insikter om vardagliga ting från en britt som verkar vara en riktig kännare, och älskare, av toaletter!

2300
Forskare tror sig nu ha svaret på vad det är som orsakat massdöd bland sjöfåglar. Vetenskapsmagasinet från i måndags handlar delvis om det, om en timme.
Nu till fredagens K-special och en recensent som sett den film som visas här, och som gav den ett högt betyg, vill inte kalla filmen för en dokumentär. Inte heller en konsertfilm utan en naken, stilren och estetisk konstinstallation.

2400
Han har skrivit två banbrytande böcker om zombies och kan mycket väl vara den som räddar livet på dig – om en zombiepandemi plötsligt blev verklighet. Författaren Max Brooks berättar mer om sin handbok i Skräckministeriet från i torsdags, om en halvtimme.
På tal om zombies så används den genren ofta väldigt effektivt för att kommentera det moderna samhället. Ett samhälle som redan nu gett upphov till något läskigare än zombies i Stilla havet.

2430
Det är härligt att se att det i Skräckministeriet ges ett litet men naggande gott smakprov på en av mina absoluta favoritfilmer – Shaun of the dead. En film du absolut måste se om du inte redan gjort det – förutsatt att du gillar skruvad skräck- och splatterfylld zombiehumor såklart men det borde du nästan göra, du och alla de miljontals andra zombies som nu sitter framför teven.

2500
I morgondagens Skräckministeriet handlar det om det kanske läskigaste av allt – barn! 21 å 30. Det blir också skräckfilm i regi av Roger Corman och med Boris Karloff och Jack Nicholson i rollistan. Med en mystisk kvinna och en än mer mystisk baron i ett skräckinjagande slott. Terror, från 1963.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: