OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 16 oktober 2009

Hallåtexter lör 17/10 -09, svt2

1815
Det är full omgång i hockeyns elitserie ikväll. Fyra matcher pågår, de andra två börjar om sisådär en kvart. Resultat och analyser blir det som vanligt i Hockeykväll, om fyrtiofem minuter. Huruvida Landet runt befinner sig på hal eller svag is, det återstår att se.

1900
Vid första anblick kan japaner verka klä sig lite hur som helst, men det är i själva verket väldigt genomtänkt. I Japan förekommer inte ”hur som helst”, såvida det inte är utstuderat förstås. Vill du veta mer, följ med dit i Världens kläder – om en halvtimme.
Klä sig hur som helst kan man ju inte göra som hockeyspelare heller. Eller programledare för den delen.

1930
Rumba, samba, quickstep, tango...och sex danser till ska man bemästra bättre än alla andra för att bli just världsmästare i tiodans. Det hålls i Spanien, alternativt din TV – om en halvtimme.
Nu ska vi till ett land där det sannerligen krävs perfektionism för att se ut som en slarver.

2000
Kvinnors rättigheter är inte självklara överallt. Möt en som riskerade allt, strax i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 pågår direktsändningen från årets sista VM-deltävling i Speedway, medan Ingvar Oldsberg kidnappar någon i ettan.
Här blir det film som belönades med en Oscar för bästa utländska film, om sex våldsamma dagar i en gängledares liv. Tsotsi, om en timme och fem minuter.
Nu blir det VM.

2100
Han är en smågangster som kommer att kliva över gränsen – och som inte har en aning om vad det är han egentligen har stulit. Oscarsvinnande, stenhårda, Tsotsi börjar om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

2105
Det handlar mycket om film ikväll, eftersom det blir repris av Hype dit regissören Jesper Ganslandt kommer för att prata om sin kommande film Apan 23 å 55, och för att skräckministeriet berättar den verkligen historien bakom filmen The Exorcism of Emily Rose. Fem i halv ett.
Nu ska vi till en kåkstad i Johannesburg, en kokande kittel där våld är vardag. Som du förstår är filmen därför också bitvis rejält våldsam, bara så du vet.

2240
Vad X-games serverar för godsaker ikväll får du se om fem minuter, sen är jag inte säker på att du vill se det som Oliver råkar se...faktiskt. Men, tja, om du vågar utsätta dig för det så titta på Out of Practice, om femtio minuter.
Närmast blir det nyheter.

2245
Det finns fyra Doktor Barnes på Saint Ambrose sjukhuset, men bara en av dem blir årets läkare. Vem, och hur han eller hon tar varje tillfälle i akt att kapitalisera på det, får du se om fyrtiofem minuter.
Nu låter vi spelen fortsätta.

2330
Pablo Fransisco, mannen med hundratals olika röster, gästade ju Robins häromsistens. Han gästade Hype också och om du missade det – och inte kan få nog av hans helt galna imitationer – titta om tjugofem minuter.
Nu ska vi få träffa familjen Barnes igen och när nu Ben snart kliver ur lägenheten för att hämta tvätten så vet vi väl alla vad som kommer att hända va?

2355
The Exorcism of Emily Rose är en av de läskigaste filmer jag har sett. Det är ännu lite läskigare när man vet att det är baserat på en sann historia – som Skräckministeriet från i torsdags berättar om en halvtimme.
Det kommer handla en del om film nu också.

2425
Det kan aldrig vara bra när en polis kommer till en brottsplats, öppnar dörren till en övergiven bil, tar fram ett parkeringstillstånd och utbrister ”Oh fuck!”. Och värre ska det bli. Missade du tredje delen av Brotherhood igår, se den om en halvtimme.
Nu föreslår jag att du knyter näven men låter pekfingret och lillfingret spreta – alltså göra djävulstecknet – och försöka fördriva den ondska som kommer att kräla in i ditt TV-rum.

2455
Inte mindre än tre filmer och ett spel. Det är vad Jason Isaacs kommer att dyka upp i nästa år. Självklart som Lucius Malfoy i nästa Harry Potter-film, men han spelar också överste och major i en komedi respektive ett krigsdrama. Sen får vi väl se om han gör röstjobb i det nya Castlevania-spelet också, det är än så länge bara ett rykte.
Hans rollfigur i Brotherhood, Michael Caffee, är ju förresten ingen man bör bråka med.

2550
Jag gissar att du tycker det är lite pinsamt – om du missade Nurse Jackie tidigare ikväll i ettan. Tja, så farligt är det inte – du kan ju se det när du vill i SVT Play, eller här i tvåan imorron 23 å 10. Imorron kan du också få din veckoliga dos av Kulturmagasinet Sverige, klockan 18, och eller gå på jazzkonsert med Oddjob i veckans konsert, klockan 19.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: