OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 22 oktober 2009

Hallåtexter tor 22/10 -09, svt2

1800
Det är aldrig, aldrig, för sent att bli kär. Det sista Veteran-TV tittar tillbaka på all kärlek som fyllt programserien, om tjugofem minuter.
Nu ska vi titta på raka motsatsen får man väl nästan säga. I sex program ska vi få veta mer om några uppdrag som avgjorde andra världskriget.

1825
Petra Mede, kokong och skärselden. Det måste man väl ändå säga är lätta svar men ibland låser det sig för de deltagande i Vem vet mest. Hoppas det inte låser sig för dig, om trettiofem minuter.
Nu ska vi ösa ur kärlekens ymnighetshorn.

1855
Hjärnsläpp tycks vara det genomgående temat i kvällens Vem vet mest. Ändå har jag sällan sett så glada deltagare – trots alla...fåniga missar. Om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Kvällens Skolfront berättar om en ovanlig diagnos – Selektiv mutism. Alltså oviljan att prata i vissa sammanhang, såsom exempelvis skolan. Om en halvtimme.
Som en jämförelse kan man säga att Richard Olsson inte lider av detta, snarare tvärtom va?

1930
USA:s mest fruktade dokumentärfilmare är tillbaka med en ny film, en kärlekshistoria faktiskt. Michael Moore är tillbaka i Hype också, om en halvtimme.
Förra veckans Skolfront handlade om sexualundervisning och fortfarande pågår debatten på Skolfronts webplats. Du kan också delta i den och debatten om kvällens ämnen såklart. Klicka dig fram på ur.se.

2000
I december 1954 visades för första gången teater i svensk television. Strax visas den igen i Kunskapskanalen. Annars kan du bredda din allmänbildning i SVT24, eller lära dig fuska i köket i ettan.
Här ska vi få träffa ett gäng idoler, får man väl säga.

2030
Island har fått sin första splatterfilm! Och det är inte så konstigt när man tänker efter, vilket såklart Skräckministeriet gör – om en timme.
Nu ska vi tänka efter vad gäller det här med hets mot folkgrupp, är det kanske lite bra ibland?

2100
Det sista Skräckministeriet handlar om den stumma, olycksbådande, aktör som alltid finns med i skräckfilmer – miljön – och specifikt hur naturen kan förstärka vår rädsla, om en halvtimme. Det blir skräckfilm också. Följ med till Silent Hill, om du vågar. 22 å 30.
Närmast blir det nyheter.

2130
Det är väldigt få filmer som dels lyckas med att steget från datorspel till vita duken och dels innehåller en trovärdig, stark, hjältinna. Silent hill lyckas galant med båda och är dessutom skitläskig. Om en timme.
Just miljön är väldigt viktig i Silent Hill, miljön är alltid viktig. Det kommer det sista Skräckministeriet göra skrämmande tydligt.

2200
Det blir direktsänd debatt från Göteborg, strax i ettan. Här kommer det vara som att träda ner i helvetet, men vad göra man inte för att rädda sin dotter. Skräckfilmen Silent Hill, om en halvtimme. Närmast blir det Sportnytt.

2230
Dina frågor om pengar från i förrgår försökte hitta lösningar på hur man tar sig ur en skuldfälla. Om två timmar gör dom det igen.
Nu ska det bli skräckfilm och vi som har spelat spelet Silent Hill kommer att få ut lite extra av kvällens film, jag behöver inte säga något mer om det tror jag, men du som inte har spelat spelet kommer inte lida av det. Å är det så att du tror att filmer som baseras på datorspel är dåliga så har du...för det mesta rätt i och för sig, men absolut inte i det här fallet enligt min mening i alla fall. Silent Hill är överraskande bra, rejält otäck och bitvis helt galet blodig också, bara så du vet.

2430
Vårt sista program för kvällen är verkligen värt att se, inte bara för dig som har problem med dina skulder. Dina frågor har också en faktabank på sin webplats, där du kan få tips om var man hittar billigast mat till exempel. Klicka dig fram till Dina frågor på svt.se.

2500
Hon är Frankrikes bäst betalda skådespelare som tackade nej till huvudrollen i Jurassic Park för att istället göra Kieslowskis den blå filmen. Morgondagens K-special kommer att berätta väldigt mycket mer om Juliette Binoche, klockan 20 imorron fredag.
Sen hoppas jag att det är en morot för dig att jag berättar att Trädgårdsfredag fokuserar på just morötter och hur man ska göra den lyxig och eklusiv. 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: