OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

lördag 17 oktober 2009

Hallåtexter lör 17/10 -09, svt1

17.50
Sven Wollter...var det ju senast som blev kidnappad och Här är ditt livad, vem det blir ikväll är fortfarande hemligt, ända till klockan 20.
Vad ska vi ha kyrkan till är temat för morgondagens Gudstjänst, klockan tio på förmiddagen i grannkanalen tvåan.
Nu ska vi till en nutida och forntida knutpunkt med anor långt, långt, tillbaka i tiden.
(25 sekunder)

17.55
Peter Settman är väl knappast gäst i kvällens Här är ditt liv, men han är definitivt gäst i Robins. Fast, det är klart, man vet aldrig med Här är ditt liv... Jaja, hur som helst, vem det än blir i Här är ditt liv så börjar det som vanligt klockan 20 och följs då av Robins 21 å 30.
Sen är det en brottsling som försvinner, men inte av den anledning och på det sätt som du kanske tror – i Brottskod försvunnen, klockan 22.
Nu kastar vi oss in i sportens värld.
(31 sekunder)

18.15
Fineas och Ferb...får vi verkligen hoppas inte söker till Draknästet...särskilt inte med vad de kallar den senaste partytrenden – det fantastiska Mariachi-trädet.
Men om du själv känner för att susa iväg och skaffa dig en sombrero så är det nog en bra idé att göra det...nu. Först ska vi i och för sig titta på Bumbibjörnarna.
(20 sekunder)

19
För morgonpigga älskare av klassiker kan det vara bra att ha koll på en dubbel klassiker imorron kan man säga. Dels är filmen från 1946 och så är den baserad på romanen av Charles Dickens. Det handlar om den föräldralöse och fattige Pips väg från pojke till man i Lysande utsikter. Klockan 6 imorron bitti, faktiskt. Så, som sagt, morgonpigg?
Nu till sjätte delen av En ö i havet, där lite hjälp kanske kan komma – det beror lite på övertalningsförmågan.
(28 sekunder)

19.30
Är det jag som är gästen? Ingvar? Tydligen inte. Ja, då får väl jag också ge mig till tåls en halvtimme.
Sen kommer Milow, ni vet han med låten aye-oh technology, till Robins. Han är inte ensam i och för sig, en viss Dansbandskampsprogramledare kommer också.
21 å 30 börjar Robins.
Närmast blir det nyheter från Rapport med Cecilia Gralde.
(23 sekunder)

20
Strax:
I SVT24 pågår direktsändningen från årets sista VM-deltävling i Speedway, medan det blir Världsmästerskap i dans i tvåan och Kunskapskanalen möter en kvinna som riskerade allt för något som inte är självklart överallt.
Här ska det bli kidnappning!

Trailer – Robins
Trailer – Dansbandskampen
Trailer – Fallet
Trailer – Melodifestivalen
Bildhallå:
Du har ungefär tre och en halv dag på dig att rösta och se till att din favorit kommer med i den första gallringen. Kolla på svt.se.
Ikväll är det en fånge som försvinner, men inte på det sätt eller av den anledning som du kanske tror, i Brottskod försvunnen, om två timmar.
Sen är det morgonmys hemma hos Nurse Jackie. Med andra ord det perfekta tillfället för henne att smyga in på toan och knarka lite. 22 å 45.
Strax det sista Här är ditt liv, för den här gången. Man vet ju aldrig var, eller när, Ingvar Oldsberg dyker upp. Vi ska bara titta in och höra vilka som kommer till Robin.
(34 sekunder)

21.30
Den man som försvinner ikväll borde verkligen inte försvinna, men det gör han såklart. På ett våldsamt sätt till och med. Brottskod försvunnen, om en halvtimme.
Sen – ett tips till alla nyblivna sjuksköterskor – om du tar med dig ett sprillans nytt stetoskop som din mamma köpt till dig, släpp det inte ur sikte. Eller be Nurse Jackie om hjälp...typ. Om en timme och en kvart.
Nu...blir det skidkul!
(28 sekunder)

22
Det är lite panik för Nurse Jackie ikväll. Det kan nämligen mycket väl vara så att hennes pillerkälla sinar, om man säger så. Här krävs med andra ord lite kreativitet. Om fyrtiofem minuter.
Det blir också Speedway ikväll, från årets sista VM-deltävling. Om en timme och en kvart.
Nu ska en man som sått ett frö, göra allt i sin makt för att se till att det växer upp.
(23 sekunder)

22.45
17 poäng skiljde Jason Crump och hemmasonen Tomasz Gollob inför årets sista VM-deltävling i Speedway från Bydgosch i Gollobs Polen. Hur det gick? Titta om en halvtimme.
Det blir långfilm också, som typiskt sätt delar folk i två läger. De som älskar den och de som hatar den. Särskilt slutet är en total vattendelare. Se själv vetja, om du vågar. Hotel startar vid midnatt. Nu – ett litet tips till Nurse Jackie. Skaffa handfatspropp.
(31 sekunder)

23.15
Handlingen i kvällens långfilm är i grund och botten väldigt enkel – en kvinna börjar jobba på ett hotell uppe i bergen efter att hennes företrädare försvunnit under mystiska omständigheter.
En olycksbådande, krypande, film som kräver en del tålamod men belönar dig med...ja, massor. Ta in på Hotel, om fyrtiofem minuter.
Ett lite annat tempo sätter vi nu.
(25 sekunder)

0000
Fotbollslegendaren Bobby Charlton kommer till Parkinson, om en timme och en kvart, sen får Fredrik Skavlan besök av så vitt skilda figurer som Kjell Bergqvist och Auma Obama – syster till USA:s president Barack Obama. Om två timmar.
Nu ska det bli långfilm. Eller ja, lång och lång, den är ju bara en timme och en kvart. Det är i och för sig inte det enda som är udda med den här filmen. Du som förväntar dig en traditionell film med snabba klipp och där du får allting förklarat bör genast ändra inställning.
Här finns nämligen mycket utrymme för egen tolkning och egen fantasi.

Inga kommentarer: