OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 22 oktober 2009

Hallåtexter tor 22/10 -09, svt1

17.55
Det kom in fler än trettiofem tusen röster på de första webbjokrarna, som nu är reducerade till hundra. Men gallringen fortsätter såklart, klicka dig fram på svt.se för att vara med och bestämma över Melodifestivalen!
Till Gokväll kommer ikväll skådespelaren Björn Starrin, som du kanske sett som figuren Pölsa i Smala Sussie. Nu är han aktuell i Ulf Malmros nya film, den här gången spelar han titelrollen som Bröllopsfotografen. Gokväll, om tjugo minuter.
Närmast – Sportnytt.
(27 sekunder)

18.15
Du kan förresten vara med och dansa på lördag! Om du är nyfiken, klicka dig fram till Dansbandskampen på svt.se.
Ikväll kan du lära dig fuska. I köket. Av Niklas Ekstedt. Niklas mat, klockan 20.
Att få hjälp med en ny stil är inte att fuska, det är att förgylla.
(19 sekunder)

19
Idag meddelade andraseedade Tommy Haas att han drar sig ur turnering på grund av sjukdom, å just nu fajtas Robin Söderling om en kvartsfinalplats, han spelar mot italienaren Seppi. Allt om Stockholm Open får vi om inte annat i Sportnytt, klockan 22 i tvåan.
Kanske i och för sig bli nåt nu också, vi har ju en hel timme nyheter framför oss.
(20 sekunder)

20
Strax:
I december 1954 visades för första gången teater i svensk television. Strax visas den igen i Kunskapskanalen. Annars blir det Hype i tvåan, som träffat artisten Amanda Jensen och dokumentärfilmaren Michael Moore – bland andra. Här ska Niklas lära oss laga en otrolig, och otroligt enkel, tomatsås!
Trailer – Dansbandskampen
Trailer – Stockholm open
Trailer – Melodifestivalen
Bildhallå:
Det är alldeles tyst, lugnt och stilla och vattnet är precis spegelblankt så det är alldeles perfekta förutsättningar för att upptäcka – bäver! Följ med på safari i Mitt i naturen, om en halvtimme.
Sen, alla som är gravida och funderar på att skaffa en gravidförsäkring – kanske bäst att titta på kvällens Plus först. Om en timme.
Nu, bäst att vara med, Niklas börjar med sitt bästa tips!
(26 sekunder)

20.30
Det börjar ju bli allt mörkare och ruggigare. Så visst vore det skönt att kura ihop sig under ett riktigt mysigt täcke. Jamen titta på Plus ikväll då, de tipsar om hur man väljer rätt täcke. Om en halvtimme.
Efter det kommer vi få träffa Kajsa, som saknar sin mamma mycket. Men så tycker hon inte det känns som att hon har någon mamma längre, hon har varit som död. Det är uppenbarligen en relation som är ett fall för Louise, om en timme.
Nu – shh....
(30 sekunder)

21
Det som började som de vuxnas kommunikationsproblem, slutade först i skilsmässa och sen med att deras dotter, Kajsa, knappt träffar sin mamma längre. Louise Hallin tar tag i problemet, om en halvtimme.
Sen ska det handla om Svininfluensan, ska man vaccinera sig eller inte? Sveriges främsta experter samlas i Debatt, om en timme.
Nu till kvällens Plus som berättar att man visst kan bli lurad även efter sin död.
(28 sekunder)

21.30
Bonusarna haglar över bankerna än, fem komma fyra miljarder kronor delar storbankerna ut i bonusar i år. Och det är väl bra!? Ett av ämnena i kvällens Debatt, om en halvtimme.
Nu ska det handla om den ack så viktiga relationen mellan mor och dotter, som i det här fallet inte längre är en relation.
(21 sekunder)

22
Morden som alltså är den fristående uppföljaren på serien Graven som sändes för, håll i dig nu, snart fem år sen! Morden har premiär på onsdag.
Om du missade uppdrag granskning igår, om hur svenska skolan nästan tvångsmässigt sorterar våra barn, se det ikväll istället – om en timme.
Nu ska det bli Debatt där det, om man tänjer lite på det, ska handla om stick och bestickning.
(29 sekunder)

22.45
Om ungefär fem och en halv dag ska de hundra som klarade första gallringen reduceras till hälften. Om du vill påverka, klicka dig fram till Melodifestivalen på svt.se.
Om du vill se gårdagens Uppdrag granskning igen så kan du faktiskt göra det två gånger inatt. Jag återkommer till det efter Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(19 sekunder)

23
Fredrik Skavlan gästades i fredags av USA president Barack Obama...s syster Auma Obama. Bland andra, han gör det igen om en timme.
Nu, om det råkar vara så att du inte hinner se hela Uppdrag Granskning så får du faktiskt ytterligare en chans inatt halv fyra. Det blev som vanligt chatt efter gårdagens program, det blir det dock inte ikväll eftersom det är en repris, men du kan såklart läsa chatten på Uppdrag gransknings webplats på svt.se.

0000
Inatt tas vi med till platsen där Ingrid och Richard först träffades och alla klockor slog till direkt, som hon uttrycker det. Det som kanske borde ha slagit till var varningsklockan. Kysst av spriten från i måndags, om en och en halv timme.
Du kan också få dig tysk precisionskriminalserie inatt, Kriminaljouren såklart.
Nu är det kanske bäst att lillebror Barack Obama hukar sig, storasyster är i stan.

Inga kommentarer: