OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 2 oktober 2009

Hallåtexter fre 2/10 -09, svt1

17.55
Göran Everdahl pratar film, Lasse Berghagen pratar mat och Jack Vreeswijk pratar musik. Spelar musik också för den delen. Kan man önska sig mer av ett fredags-Gokväll? Det börjar om tjugo minuter.
Lite senare är Viktoria Tolstoy, Sara Löfgren, Wille Crafoord och Markoolio gäster i Doobidoo och då förstår ni att det kan bli precis hur galet som helst. Klockan 20 ikväll.
Närmast blir det som vanligt vid den här tiden i ettan - Sportnytt.
(30 sekunder)

18.15
Hur skulle du göra en charad för att illustrera den gamla Bob Marley-klassikern Buffalo Soldier? Fundera på det en stund – sen kan du jämföra det med vad Sara Löfgren gör för Markoolio i Doobidoo – om en timme och fyrtiofem minuter.
Sen blir det ju Skavlan ikväll också – dit kommer bland andra Björn Ranelid. Klockan 21.
Nu ska Anja få värma upp oss inför helgen.
(24 sekunder)

19
Det är ju lite trist att gissa på en fråga och man direkt hör hur publiken bara ”Neej!”. Två gånger om dessutom! Alltså det är inte trist att publiken är med, bara att man själv har vääääldigt fel. Vilka det är som har fel får du se i Doobidoo, om en timme.
Sen får Fredrik Skavlan besök av bland andra hjärnforskaren som blev tvungen att forska på sin egen hjärna. Om två timmar.
Strax blir det Kulturnyheter.
(25 sekunder)

20
Strax:
Låt dig påverkas av ljud, strax i Kunskapskanalen. SVT24 ger dig en ny chans att öka på din allmänbildning medan tvåan visar den hyllade filmen om indie-ikonerna – Broder Daniel forever. Här står de nervösa, men taggade, och stampar i Doobidoo-studion.

Trailer – Ett fall för Louise
Trailer – Livet i Fagervik
Trailer – Nurse Jackie
Bildhallå:

Eller ja, startar nu – om du vill. Du kan nämligen se de TRE första avsnitten av Nurse Jackie i SVT play, på svt.se.
Ikväll blir det förresten långfilm, tre stycken faktiskt men jag hinner bara med att prata om den första – fylld av komplicerade komplotter och stencoola agenter. Stencoola skådisar också – Michael Douglas, Kim Basinger, Kiefer Sutherland och Eva Longoria till exempel. Hotet Inifrån, om två timmar.
Och nu kanske ni undrar varför jag inte säger något om kvällens Skavlan? Tja, det är för att jag inte behöver det.
(35 sekunder)

21
Missade du säsongens första Playa del sol så kan du såklart se den i SVT Play istället. Eller, tro det eller ej, i TV också. Ikväll, vid midnatt, till och med.
Det vill säga efter den högoktaniga nagelbitaren med Michael Douglas, Kiefer Sutherland och Eva Longoria och med en del talad svenska i sig också. Agenter, komplotter och presidentmordförsök i Hotet inifrån, om en timme.
Ohotad kung av fredagkvällarna i Sverige är en viss norrman som har lika varierande och intressanta gäster som vanligt.
(35 sekunder)

22
Du kan se inte mindre än tre långfilmer här i ettan ikväll och inatt, tre bra om än väldigt olika långfilmer ska väl tilläggas. Exempelvis en hyllning till dom, med 60-talets mått mätt, sexiga komedierna som ofta hade Rock Hudson och Doris Day i rollistan. Ikväll är det Ewan McGregor och Rene Zellwegger, vilket betyder ännu roligare och ännu sexigare. Down with love, halv ett.
Sen blir det postapokalyptisk, skitigt och stenhårt när Mel Gibson ikläder sig rollen som Mad Max igen. The Road Warrior, tjugo över tre.
Långfilm blir det också nu där vi kommer att få en inblick i världens kanske mest hårdbevakade hus och person, men därmed inte sagt världens säkraste.
(45 sekunder)

23.45
Folk har klagat. Det spelar ingen roll vem det är som klagat, men det är säkert den där sexåringen som hon var tvungen att låsa in ett litet tag – Klara alltså, det senaste tillskottet till Playa del sol. Säsongpremiären kommer igen, om en kvart.
Sen kvällens andra, men inte sista, långfilm – om författaren som skrivit en bok som säger att kvinnor minsann inte behöver män och den manliga journalisten som tänker skjuta den boken i sank. En romantisk komedi med doft och smak av 60-tal. Down with love med Renee Zellwegger och Ewan McGregor startar om fyrtiofem minuter.
Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(39 ½ sekunder)

0000
Du kan som vanligt titta på TV hela natten här i ettan. Till exempel kan du se en skön liten film om ett gäng sköna människor i ett lika skönt årtionde. Skönast är kanske hur ruggigt bra man lyckats fånga 60-talet och då menar jag inte bara med scenografi, kostym, frisyrer och sånt – utan också hur folk pratade då. Alltså, hur dom pratade på film. För det här är ju samtidigt en parodi och en hyllning till 60-tals komedier. Jag menar, Tony Randall har ju en biroll... Down with love om en halvtimme.
Stenhårda människor i en ännu tuffare framtid är det sen i Mad Max 2 – the Road Warrior – tjugo över tre.
Men jag tycker inte vi ska släppa de här med sköningar riktigt än...
(44 ½ sekunder)

Inga kommentarer: