OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 23 november 2009

Hallåtexter mån 23/11 -09, svt2

1800
Vi lever i en fascinerande tid, en då det kanske bevisas att det finns liv på andra planeter också. Kanske har det funnits på en av våra grannplaneter – Mars. Dit åker i alla fall Vetenskapens värld ikväll för att leta. Om två timmar.
Nu ska vi få höra den fantastiska berättelsen om en fullständigt världsomvändande insikt, berättad av en sann entusiast.

1855
Det ploppar och det slocknar både små och stora lampor i parti och minut i kvällens Vem vet mest – och det bara i första omgången. Om fem minuter börjar det. Sen får du veta mer om hur du kan utöka ditt trädgårdsapotek, om trettiofem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Du kan ha medicin mot acne i din trädgård. Det får du veta mer om om en halvtimme, sen ska vi söka efter liv på planeten Mars i Vetenskapens värld, om en timme.
Kvinnor, tjejer, flickor och/eller damer – sök till Vem vet mest! En ny omgång ska spelas in snart nämligen. Detaljer hittar du på svt.se. Lycka till!

1930
Ända sen vi människor haft förmågan att ställa oss själva frågor så har vi undrat – är vi ensamma? Det finns en plats, en annan planet, som kanske kan ge oss svaret på den frågan. Dit reser vi i Vetenskapens värld, om en halvtimme.
På jorden finns det tydligen bortåt en kvarts miljon olika arter blommor. Därmed kan man tänka sig att deras medicinska värde är närmast oändligt.

2000
Framtiden för Europa och EU sett genom den nya generationen Européer är vad Kunskapskanalen undersöker strax. Samtidigt i SVT24 en ny chans att se torsdagens Plus, medan det blir syskonbråk över en folköl i Livet i Fagervik i ettan.
Livets riktigt stora gåtor, för att inte säga en av vårt universums största gåtor, är vad vi ska söka svaret på nu.

2055
Rögle Luleå, Linköping HV71 och Frölunda Södertälje är de tre matcher som hårdbevakas i Hockeykväll, om trettiofem minuter.
Närmast ska vi titta på utsikten. Framtidsutsikten alltså.

2100
Det blir extra fokus på J-VM-hockeyspelarna ikväll, gäst i Hockeykvälls studio är nämligen juniorkronornas förbundskapten Per Mårts som kommer att presentera vilka som utgör truppen i direktsändning! Hockeykväll, om en halvtimme.
Ikväll också näst sista delen av I Zlatans fotspår, om en och en halv timme. Närmast blir det nyheter.

2130
Av Malmös nio största fotbollstalanger kan det bara bli en som blir utvald. Det blir han ikväll, i den näst sista delen av I Zlatans fotspår, om en timme.
Nu laddar vi upp inför J-VM!

2200
Tre européer berättar om hur alkoholen sakta tog över deras liv, strax i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 den femte delen av den brittiska serien Drömprinsen, medan ettan ger dig en unik bild av amerikansk manlighet.
Här kommer vi få veta vem av de nio som blir utvald och får gå I Zlatans fotspår, om en halvtimme, närmast Sportnytt.

2230
Han är, tveklöst, sin generations stora pianiststjärna. Jag menar, sisådär fem miljarder människor såg honom spela på invigningen av de Olympiska spelen. Det blir ett porträtt av Lang Lang i Veckans konsert från igår, om en halvtimme.
Vem ska bli vår nästa fotbollsstjärna då?

2300
Det har handlat mycket om energibolaget Vattenfall i media på sistone, men den fråga som väl ingen har ställt är – har de lyssnat på kritiken? Vattenfalls VD kom till Agenda igår, om femtio minuter kommer det i repris.
Det ser inte ut som att Lang Lang kommer till Sverige den närmaste tiden, men om du inte har något emot att åka ut i Europa – till exempelvis Tyskland, Spanien eller Belgien – så har du absolut möjlighet att höra honom live. Nu också såklart.

2350
Inför den stundande julhandeln kan det vara klokt att se över sin ekonomi och kanske rentav planera sin ekonomi lite. Det får du tips och råd om i morgondagens Dina frågor om pengar. Klockan 20 imorron här i tvåan. Nu – i gårdagens Agenda handlar det om helt enorma summor pengar.

2435
Julhandeln börjar så sakteliga snurra igång – så vad ska man tänka på när man ger sig ut i julruschen? Det finns en del smarta klapptips att få i Dina frågor om pengar, 21 å 30 imorron.
Tidigare på kvällen blir det dokumentär om mordförsöket på Adolf Hitler. Klockan 18.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

5 kommentarer:

Erik sa...

Hej, blev det inte lite fel där ang. Hockeykväll. Dels är det fel matcher, dom spelas den 30:e nov. även presentationen av JVM-truppen sker den 30:e. Verkar som du råkat gå en vecka i förväg.

Henrik Bennetter sa...

Hej Erik!
Helt riktigt, tack för att du påpekar det. Tyvärr var det för sent att åtgärda de puffar som redan gått ut, men jag kör istället en liveursäkt 21.30 - allt tack vare dig.

Erik sa...

Okej! :) Hade dock inte haft något emot om vi hoppat en vecka framåt i tiden då jag ligger hemma sjuk. Men om en vecka är jag nog pigg! :D

Erik sa...

Snygg ursäkt, du är ett proffs ända ut i fingerspetsarna! :)

Henrik Bennetter sa...

Tack igen!
På ett alldeles särskilt sätt!

http://henrikbennetter.blogspot.com/2009/11/tack-erik.html