OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 10 november 2009

Hallåtexter ons 11/11 -09, svt2

1800
För att bli en vinnare i kvällens Vem vet mest måste man kunna svara rätt på åtminstone en Danmarksfråga. Ett gäng andra frågor också såklart, det börjar som vanligt om en timme. Nu ska vi få träffa en sann vinnare och förhoppningsvis också få veta hur det kom sig att han blev det.

1855
Jag förstår varför Richard Olssons rösttonläge stiger allt mer. Tror faktiskt aldrig jag varit med om så många plopp istället för pling, alltså fel istället för rätt. Du gör i alla fall rätt i att titta på Vem vet mest, om fem minuter. Närmast blir det nyheter.

1900
Följ med till en svensk skola som är uppdelad i två separata delar. Låsta delar, där det krävs passerkort för att ta sig mellan delarna. En skola där minoritetsgruppen är den du kanske inte väntat dig. Tredje delen av Välkomna nästan allihopa startar om en halvtimme.
Nu är verkligen alla välkomna, särskilt tjejer, kvinnor, damer eller vad du helst använder för term. Det ska nämligen snart bli inspelning av nästa säsong av Vem vet mest och till den behövs det färre män. Titta på vem vet mests webplats på svt.se och anmäl dig!

1930
Ikväll visar vi den sista delen av den skruvade serien Hotellet och då är det dags för summering kan man säga, av den förut så städade välrakade unge författarens erfarenheter under skrivandet av sin bok. Vad är hans bild av allt som har hänt? Du får se om en halvtimme.
Nu ska vi till en plats där vi bokstavligen kan prata om skilda världar.

2000
Upptäck en värld i ständigt mörker där kärleken ändå övervinner allt, nu i vår temakanal Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 pågår direktsändningen av Världscupsimning från Eriksdalsbadet och i ettan går Uppdrag granskning bakom kulisserna på världens tuffaste kampsport. Här i ettan är Salman Rushdie gäst i Babel, om en och en halv timme, nu sista delen av Hotellet där vi kanske, förhoppningsvis, får svar på alla mystiska mysterier.

2045
Radarparet Filip och Fredrik kan man kalla för många saker – numera också romanförfattare, och gäster i Babel. Om fyrtiofem minuter. Vad ska man kalla Bengt då? Kär eller galen?

2100
Han debuterade med en science-fiction-roman, har blivit dödshotad för sina Satansverser och är numera väldigt lockad av 1500-talets Indien. Salman Rushdie är gäst i Babel, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Hur tar man sig ur ett destruktivt förhållande när man inte ens har ett eget hem att gå till? I femte delen av Hemlös handlar det om utsatta kvinnor. Om en timme.
Nu gäller det att ha lite humor.

2200
Missade du den första delen av Dokumentären om Berlinmurens fall i måndags, se den strax i Kunskapskanalen. Samtidigt blir det spartips i Dina frågor om pengar i SVT24, medan ettan visar säsongsavslutningen av True Blood.
Här får vi hoppas att det inte går som långt som till amputation, i femte delen av Hemlös om en halvtimme, närmast Sportnytt.

2230
I fredags handlade K-special om en av Sveriges mest mytomspunna fria teatergrupper. Tidsdokumentet över Teater Galeasen kommer igen, om en halvtimme.
Nu till den femte delen av Hemlös och som du säkert redan förstått finns det ju massor av mer information att skaffa sig – det gör du på UR:s hemsida på www.ur.se.

2300
Det är en konflikt som hållit på i nästan tusen år. Men det är samtidigt en kamp för fred. Den oerhört komplexa situationen på Nordirland behandlas om en timme här i tvåan. Nu ska vi få ett kulturellt tidsdokument.

2400
Över trettio konflikter pågår i världen idag. Men vad ligger egentligen till grund för dem? Om du missat något tidigare avsnitt av Världens konflikter, exempelvis om Afghanistan, Kosovo eller Darfur, så kan du givetvis läsa mer om du klickar dig fram till Världens konflikter på svt.se. Nu ska det handla om Nordirland.

2430
Algeriet är den konflikt det handlar om i morgondagens Världens konflikter. 21 å 30 här i tvåan. Det blir också banbrytande långfilm, A Clockwork Orange, 22 å 30. Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska natti-natti.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där!
Vilken dag får man reda på årets julvärd?
Nyfiken!

Henrik Bennetter sa...

Hej själv nyfiken!

Har du missat att jag redan skrivit ett inlägg om det?

http://henrikbennetter.blogspot.com/2009/10/arets-julvard-i-svt-2009.html

:D

Officiellt blir det vilken dag som helst nu...