OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 26 november 2009

Hallåtexter tor 26/11 -09, svt1

17.55
Ikväll här i ettan blir det matfest! Du skulle bara veta vad Niklas kan göra med lime, kokos och koriander...ja, och blåmusslor också. Du kan få veta, Niklas mat startar klockan 20.
Lite närmare i tiden har vi Gokväll där vi kommer att få se en annan sida av skådespelaren Mia Skäringer. En musikalisk sida. Det är såklart Tina Ahlin som ser till att utforska den sidan. Som vanligt på torsdagar får också en tittare hjälp med att hitta en ny stil, också det kanske en lite annan – oupptäckt – sida av sig själv. Gokväll startar om tjugo minuter.
Närmast blir det Sportnytt.
(34 sekunder)

18.15
Längdskidssprint och skidskyttesprint för herrar och damer blir det i Vinterstudion nästa lördag.
Söt-syrligt-beskt blir det i Niklas mat ikväll, eftersom citrussäsongen drar igång på allvar ska Niklas visa hur man kan använda citrusfrukter i köket. Klockan 20.
Hur man kan använda en Vogel i TV-rutan borde vara uppenbart.
(20 sekunder)

19
På tal om sina rötter – det finns särskilt en man som fick Niklas att vilja bli kock. Ikväll blir det citrontarte av Niklas ungdomsidol. Om en timme i Niklas mat.
Sen ska det avgöras vem som vinner årets tittarfilmstävling i Mitt i naturen, om en och en halv timme, sen varnar Plus för livsfarliga kolsyrepatroner, om två timmar.
Närmast en hel timme nyheter.
(25 sekunder)

20
Strax:
1978 gick Nobelpriset i litteratur till den polsk-judiske författaren Isaac Bashevis Singer som skrev sina böcker på Jiddish. Det blir porträtt av honom nu i Kunskapskanalen. Samtidigt blir det kunskapskamp i SVT24 och Stockholm filmfestival-special i tvåans Hype.
Här ska Niklas huvudingrediens vara något som kan vara en riktigt dålig idé, om man hanterar det på fel sätt vill säga. Strax!

Trailer – På spåret
Trailer – Vinterstudion
Trailer – Julkalendern
Bildhallå:
Martin Emtenäs tar en paus i sin landskapsturné för att klämma in årets kanske viktigaste program. Det som ni tittare har gjort kan man säga. Årets tittarfilmstävling ska avgöras, om en halvtimme.
Däremot är det redan avgjort vilka som fått Stora Journalistpriset och en av dem är – Sverker Olofsson! Varför är väl inte så svårt att förstå, särskilt inte om du tittar på kvällens Plus, om en timme.
Nu får vi hoppas att det inte stänker i ögonen...
(26 sekunder)

20.30
Du kan ha en i ditt kylskåp eller i en specialmanick på diskbänken, den här grejen som kan explodera och likt en missil åka rakt igenom en vägg. Plus varnar, om en halvtimme.
Sen kommer ni få höra två barn berätta om hur dom upplevde sina föräldrars skilsmässa, en skilsmässa som dom inte riktigt förstår. Ett fall för Louise, om en timme.
Nu till årets kanske viktigaste Mitt i naturen, som inleds med en riktig vinnare.
(29 sekunder)

21
Det är två år sen föräldrarna skilde sig, men barnen förstår fortfarande inte varför de skiljde sig. Ett fall för Louise, om en halvtimme.
Efter det blir det direktsänd Debatt, där vissa menar att vi borde konsumera ännu mer för att stoppa klimatkrisen. Om en timme.
Nu ska vi visa det femhundraåttiosjunde programmet av Plus, som ju leds av Sverker Olofsson som tidigare ikväll tilldelades Lukas Bonniers Stora journalistpris – med motiveringen: ”För att han aldrig ger sig”. Nä, det gör han inte ikväll heller.
(30 sekunder)

21.30
Hur ska vi leva och agera för att råda bot på klimatkrisen? Du kan lita på att alla får komma till tals i Debatt, om en halvtimme.
Nu ska vi, så småningom, hamna i en kvinnofälla.
(12 sekunder)

22
Igår fortsatte Uppdrag granskning undersöka ECT, alltså elchocksbehandling. Missade du det kan du såklart se det nu eller när som helst i SVT Play, men också i din TV – det kommer igen om en timme.
Nu ska vi i dubbel bemärkelse ta tempen på debatten, som vanligt blir det också eftersnack på webben – klicka dig fram till Debatt på svt.se.
(20 sekunder)

22.45
Längdskidssprint och skidskyttesprint för både herrar och damer är vad som kommer susa igenom Vinterstudion nästa lördag.
Solveig fick över hundra ECT-behandlingar när hon tvångsvårdades, trots att hon bönade och bad om att de skulle sluta. Uppdrag granskning fortsatte sin undersökning av ECT igår, det kommer igen om en kvart.
Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(23 sekunder)

23
I fredags gästades Fredrik Skavlan av Hans och Tomas Alfredsson, det kommer igen om en timme.
Om du annars missade när Claes Malmberg gjorde en helt livsförändrande upptäckt – då kan du se första delen av Vem tror du att du är från i måndags om två timmar.
Det blev chatt efter gårdagens Uppdrag granskning, från brandstationen i Angered. Det blir det såklart inte ikväll eftersom det nu blir repris men om du vill kan du läsa chatten på Uppdrag gransknings webplats – klicka dig fram på svt.se.
(27 sekunder)

0000
I säsongens första Vem tror du att du är gav sig Claes Malmberg av för att lära sig mer om sin far. Det han fann var något han aldrig kunnat tro, något bättre än han hade väntat sig får man väl säga. Vill du se det, gör det om en timme.
Missade du annars reprisen av Uppdrag granskning nyss så får du en ny chans redan inatt, tio i tre, som du ser kan du som vanligt titta på tv hela natten.
Närmast i sällskap av Fredrik Skavlan och en skara gäster med enorm komisk potential.
(32 sekunder)

Inga kommentarer: