OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 17 november 2009

Hallåtexter tis 17/11 -09, svt2

1800
Snacka om att kvällens upplaga av Vem vet mest höjer ribban! Och får dit någon som kan hoppa över den! En viss ruggigt allmänbildad före detta höjdhoppare, med Karlstad-dialekt, har smugit sig in i studion – om en timme.
Nu ska vi tas med bakom lyckta dörrar.

1855
Han har vunnit Sportjeopardy två gånger och På spåret två gånger och varit i final ytterligare en gång. Nu har detta vandrande uppslagsverk tagit sig in bakom en pult i Vem vet mest också – Stefan Holm är en av de tolv, om fem minuter!
Närmast blir det nyheter.

1900
Kvällens London Live ger mig härliga rysningar längs ryggraden. Underskönt sjungande Alesha Dixon inleder med ett akustiskt nummer som är...ja, fantastiskt. Om en halvtimme. Jag har sagt det förut men jag tänker säga det igen tills du är trött på att höra det – Vem vet mest ska spela in en ny omgång till våren och till den vill man väldigt gärna att fler kvinnor än förut söker till. Klicka dig fram till Vem vet mest på svt.se och ansök! Nu kan jag närmast garantera att du kommer känna igen en av de tävlande.

1930
Vad kostar det att bli sjuk och går det att leva på sjukpenningen? Enkla frågor med kanske inte helt enkla svar får du av Sverker och Linda, om en halvtimme.
Dina frågor om Lily Allen hoppas jag att du får svar på fram till dess. Sara Cox kommer definitivt att få det.

2000
I Kunskapskanalen kan du strax träffa en sann vinnare som söker svaret på varför han blev det. Samtidigt blir det frågesport i SVT24, medan ettan ska para ihop ett antal Sommarpratare med varandra.
Här blir det Debatt om flyktingbarn – har man rätt att säga nej till att ta emot dem? Debatt i både Göteborg och Vellinge, om en halvtimme. Närmast ska vi ta en titt på sjuklig ekonomi.

2030
Det är fullständigt logiskt för mig att nu göra reklam för kvällens Kobra, eftersom det ska handla om –just det – reklam. Banbrytande reklam får man väl säga. I programmet alltså, inte det här. Om en timme.
Nu ska det bli direktsänd Debatt, ikväll inte bara från Göteborg utan Vellinge också.

2100
TV-serien Mad Men har blivit nominerad till ungefär femtioelva Emmys och vunnit åtta.
Det som gör serien så framgångsrik och genial är vad Kobra tänkte bena ut när de, bland annat, går bakom kulisserna på serien – om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Vad gör Kenny i Terris säng? Jo, det skulle Kenny också väldigt gärna vilja veta. Sista delen av komediserien Hallå Mumbai börjar om en timme.
Frågan är inte så mycket vart vi ska i Kobra utan när vi ska.

2200
Du har bara missat femton minuter av en av Danmarks bästa skräckisthrillers de senaste åren, i ettan. Annars – om du såg den banbrytande brittiska dramaserien Livet kan börja för läänge sen och alltid undrat vad som hände sen – slå genast över till SVT24 – eller slå över till Kunskapskanalen om du vill gå i kloster. Här kommer Terri bli kallad en hänsynslös och manipulativ mink! Vilket såklart är odelat positivt! Sista delen av Hallå Mumbai, om en halvtimme, närmast Sportnytt.

2230
Ikväll kommer vi att få höra en berättelse om ett syndafall, sett genom ögonen på en aborigin vid den mytomspunna Ayers rock. Du får bilden av vilden, om tjugofem minuter.
Det blir inte någon fortsättning av Hallå Mumbai. Dålig hantering av TV-bolaget ITV verkar vara anledningen. Märklig tablåplacering och sen tablåomflyttning gjorde att nästan inga tittare hittade till serien i England. Så, tyvärr, sista avsnittet nu men låt oss – som man säger – go out with a bang.

2255
Ge dig hän i svettig finsk tango, och allt annat som är finskt för den delen. Eller nä, förlåt, sverigefinskt ska jag ju säga. Kulturmagasinet Finland, förlåt, Sverige från igår, om en timme.
Nu ska vi hamna närmast mitt i ett samtal och vart det så småningom, i förlängningen, kommer att leda kan mycket väl överraska dig.

2355
Imorron ska det handla om morden i Malexander och Lars Noréns Sju Tre. Det är nämligen tio år sen. Detta skandalomsusade teaterarbete har blivit både bok och pjäs och om detta handlar alltså Babel, imorron 21 å 30.
Nu skulle jag bara vilja säga – moj, moj!

2455Är man musikalisk eller blir man musikalisk? Det är frågan som vi, och virtuosen Vanessa Mae förhoppningsvis får svar på klockan 18 imorron onsdag. Det är också dags för den årliga musikfesten från Royal Albert Hall i London. Last night of the proms, klockan 20.
Och, som du kanske hörde före Sverige, Babel som behandlar boken och pjäsen om morden i Malexander och Lars Noréns Sju Tre – såhär tio år efter. 21 å 30 imorron.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: