OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 6 november 2009

Hallåtexter fre 6/11 -09, svt1 & svt2

SVT1

17.55
Gokväll ger dig som vanligt läs- och tittips inför helgen, om tjugo minuter.
Ikväll är du dock bokad för Doobidoo med bland andra Pia Johansson och Emilia, Skavlan med bland andra Sveriges blivande fotbollsförbundskapten Erik Hamrén och så långfilmen Donnie Brasco med Johnny Depp och Al Pacino. Det paketet öppnar vi klockan 20, nu blir det Sport.
(22 sekunder)

18.15
Vill du kolla in vilka morgondagens band är, titta in på Dansbandskampens webplats – så kan du också se Peter Settman spexa inte så lite. På svt.se såklart.
Spexa är förresten bara förnamnet vad gäller Doobidoo ikväll, men så är ju Pia Johansson och Nassim al Fakir två av gästerna – klockan 20.
Nu är det fredag också i Gokväll.
(21 sekunder)

19
Om du vill uppleva den förmodligen konstigaste lottningen i hela Doobidoos historia, då måste du titta ikväll – om en timme.
Sen kommer bland andra svenska fotbollslandslagets blivande förbundskapten Erik Hamrén till Fredrik Skavlan, klockan 21.

Strax blir det Kulturnyheter.
(16 sekunder)

20
Strax:
Om du känner dig som en satellit och tror att stjärnornas krig kan bli verklighet, typ, slå över till vår temakanal Kunskapskanalen. Samtidigt blir det kunskapskamp i SVT24 medan det blir ett tidsdokument om en av Sveriges mest mytomspunna fria teatergrupper i tvåan.
Här kommer den mest snillrika musikaliska lögn jag någonsin hört så småningom snidas av Pia Johansson – i Doobidoo!
Trailer – John Adams
Trailer – Dansbandskampen
Bildhallå:
Vill du redan nu kolla in vilka banden är som spelar imorron så ska du såklart surfa in på Dansbandskampens webplats på svt.se.
Det blir långfilm ikväll, om en FBI-agent som infiltrerade maffian men så småningom hamnade i svår intressekonflikt mellan sitt påhittade liv och sitt riktiga.
En riktig höjdarfilm med höjdarskådisar också för den delen. Johnnie Depp och Al Pacino bland andra, i Donnie Brasco om två timmar.
Och innan vi lämnar över till en höjdaromgång av Doobidoo så ska vi få höra mer om vad som händer mellan Doobidoo och långfilmen.
(34 sekunder)

21
Sex års infiltrationsarbete som ledde till mer än tvåhundra åtal och hundra fällande domar. Hur det gick till när Joseph Pistone blev Donnie Brasco berättas i kvällens långfilm med Al Pacino som maffioso och Johnny Depp i titelrollen. Om en timme.
Nu dags att lämna över till talkshowbossen.
(21 sekunder)

22
Missade du den första delen av Morden så kan du se den när som helst i SVT Play. Högupplöst till och med om du vill – i Play prima. Klicka dig fram på svt.se.
Nu till kvällens långfilm, som jag skulle kunna pladdra på om rätt länge men jag ska bespara dig. Måste bara säga nåt om det uttryck som används flitigt i början, nämligen ”Fugesi”. Det är nämligen inget ”riktigt” slang utan togs från en lokal taxifirma under inspelningen. Det låter ju onekligen äkta, eller falskt, eller vad man ska säga.
(30 sekunder)

0005
Om du inte orkar vänta till imorron utan vill se det första avsnittet, eller ja faktiskt de första två avsnitten, av Guds tre flickor – då är det bara att surfa in och titta på SVT Play på svt.se.
Vad är det egentligen bakom dörren till rum 225? Den fruktansvärda, rysliga sanningen kommer att uppdagas...i Playa del sol, om en kvart.
Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.


SVT2
1800
Att övervinna sina motspelare och triumfera är inte så dumt. Men då måste man exempelvis ha koll på en skånsk kafferosteristad. Om en timme i Vem vet mest.
Men vill du uppleva ögonblick som träffar dig rakt i maggropen och får dig att tappa andan på ett sånt där fantastiskt sätt, då ska du sitta kvar framför teven nu.

1855
Aldrig har så många kunnat så mycket på så lång tid, tydligen. Enligt Richard Olsson är det i alla fall så att den andra omgången i fredagsfinalen brukar ta lång tid eftersom alla som tagit sig till fredagsfinalen kan så väldigt mycket. Frågan är såklart vem som vet mest, det får vi veta med start om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Okej, det här låter ju lite motsägelsefullt. Christine Meltzer...blyg!? Jodå, så har det i alla fall varit, det berättar hon själv mer om i Ramp om en halvtimme.
Att Richard Olsson någonsin varit blyg kan jag inte tänka mig. Det behöver inte du heller vara.

1930
Det blir film om en av Sveriges mest mytomspunna fria teatergrupper ikväll. Vad det är som gör den så mytomspunnen? Ånä, lite får du väl se själv också. Om en halvtimme i K-special, förslagsvis. Nu ska vi få ett antal oanständiga förslag, hoppas jag i alla fall.

2000
Om du känner dig som en satellit och tror att stjärnornas krig kan bli verklighet, typ, slå över till vår temakanal Kunskapskanalen. Samtidigt blir det Kunskapskamp i SVT24 medan det blir nästan ännu mer lekfullt än vanligt i ettans Doobidoo.
Här ska det bli vinter, i trädgården i alla fall, i trädgårdsfredag om en och en halv timme,
nu får vi ett tidsdokument.

2100
Vintern rasat in i våran trädgård, sommarns blomster frysa ihop och dö. Men även under vintern växer det och det finns saker att skörda. Skörda frukterna av säsongens sista Trädgårdsfredag, om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
En stol. Det är anledningen till att två mer eller mindre lyckade tjuvar riskerar väldigt mycket i kvällens Brotherhood. Okej, det är inte vilken stol som helst. Det smäller om en timme.
Nu smäller det inte alls. Snarare tvärtom. Men var inte orolig, Trädgårdsfredag kommer tillbaka lagom till att knopparna brister igen.

2200
Dokument utifrån kartlägger världens alla mutor, nu i Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 får du en ny chans att se andra delen av Från Lark Rise till Candleford, medan ettan visar högklassig maffiainfiltrationsfilm med Johnny Depp och Al Pacino, nämligen Donnie Brasco. Här blir det interna stridigheter i den irländska maffian mellan Michael och Colin i Brotherhood, om en halvtimme, närmast Sportnytt.

2230
23. Jag säger det igen – tjugotre – Emmys blev miniserien om USA:s andra president John Adams nomierad till. Den vann hela 13 av dem. Denna helt makalöst episka serie, med Paul Giamatti i titelrollen, är samtidigt berättelsen om Amerikas förenta staters femtio första år.
Den börjar på söndag 21 å 15 i ettan. Varför jag pratar om den serien kommer att bli väldigt uppenbart en bit in i kvällens avsnitt av Brotherhood.

2325
Kobra från i tisdags träffade Barack Obamas favoritförfattare, det gör dom igen om en timme.
Sist ikväll Babel från i förrgår då det handlade om vad som hänt med litteraturen sen Berlinmuren föll. Om en och en halv timme.
Nu ska vi tillbaka till en tid då Berlinmuren inte var rest.

2425
Det är svårt att fatta att det är hela tjugo år sen. Tjugo år sen hela Europas historia förändrades. Babel tar oss med tillbaka till då Berlinmuren föll, om en halvtimme.
Nu ska vi tas med till än mer oväntade platser.

2455
Om du mot förmodan inte har något att läsa så föreslår jag ett par klick in på Babels webplats. Där har de nämligen några tips.
Nu, i programmet från i förrgår, kommer säkert du liksom jag få lyckorysningar i hela kroppen.

2525
Hyllningen av Berlinmurens fall fortsätter imorron med temakväll här i tvåan. Det blir långfilm om Miraklet i Berlin klockan 19, dokumentär om den världsberömda vägspärren Checkpoint Charlie, tjugoett noll fem och så filmen som vann bland mycket annat en Oscar och en Guldbagge för bästa utländska film – De andras liv. 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: