OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 11 november 2009

Hallåtexter ons 11/11 -09, svt1

17.55
Ja, det är nog lika bra att boka av tvättiden, middagen eller all annan form av socialt umgänge på fredag och istället boka favoritfåtöljen. Kan ju bara påpeka att det blir långfilm också, snyftarnas snyftare kan man väl kalla den – Clint Eastwood spelar huvudrollen och regisserar Broarna i Madison County, start klockan 22 på fredag.
Här tänkte vi starta Gokväll som ska fyllas av en speciell sorts pannkakor, om tjugo minuter. Närmast ska vi ta några simtag över till Sportnytt-studion.
(29 sekunder)

18.15
Den har kallats världens tuffaste kampsport och det är verkligen inte utan anledning. Vad är det då som driver utövarna och vad sker bakom kulisserna? Det handlar om MMA i Uppdrag granskning, ikväll klockan 20.
Särskilt våldsamt blir det väl inte i Gokväll, får jag hoppas.
(19 sekunder)

19
Före Skavlan kommer bland andra Cecilia Frode och Björn Kjellman till Doobidoo, klockan 20, och efter Skavlan är jag tämligen säker på att tårarna kommer komma – i floder. Långfilmen Broarna i Madison County, av och med Clint Eastwood, startar klockan 22 på fredag.
Du får strypa dina motståndare tills de svimmar av syrebrist. Det handlar om en sport som är relativt ny i Sverige, MMA eller Mixed Martial arts, i Uppdrag granskning. Efter nyhetstimmen.
(32 sekunder)

20
Strax:
Upptäck en värld i ständigt mörker där kärleken ändå sprider ljus, nu i vår temakanal Kunskapskanalen. Samtidigt i SVT24 pågår direktsändningen av Världscupsimning från Eriksdalsbadet och i tvåan får vi, förhoppningsvis, svar på alla mystiska mysterier i sista delen av Hotellet. Här blir det brutalt och våldsamt i Uppdrag granskning, strax.

Trailer – Robins
Trailer – Doobidoo
Bildhallå:
Ikväll visar vi den andra delen av kriminalserien Morden där, där CeGe och Claes ger sig ner i det olycksbådande schaktet. Om en timme.
Sen blir det säsongsavslutning av True Blood och då får vi tillslut veta vem som är mördaren. Om två timmar.
Ett av ämnena i morgondagens debatt är kampsporten MMA, klockan 22 imorron här i ettan, MMA ska det handla om också nu i Uppdrag Granskning. Det är en relativt ny idrott i Sverige. Kamp och slag är tillåtna även när motståndaren ligger på marken. I reportaget förekommer en hel del våldsamma, otäcka, inslag som vi vill varna för – redan nu i inledningen.
(39 sekunder)

21
Det blir säsongsavslutning av True Blood ikväll och då kommer vi få veta inte bara vem som är seriemördaren utan också såklart varför och händelsen som utlöste det hela. Om en timme.
Vi har väl en bit kvar till det avslöjandet i Morden, CeGe och gänget har ju inte kommit så värst långt än. Men de börjar redan nu knyta ihop gamla bevis på nya sätt och nya bevis ska också komma i dagen.
(23 sekunder)

22
Om du missade brittiska skräckserien Jekyll så kan du i alla fall se sista avsnittet – det kan det vara värt faktiskt. Fem i ett inatt.
Nästa vecka är Christian Troy och Sean MacNamara och deras sjukt struliga extended family tillbaka. Den sjätte säsongen av Nip/Tuck börjar vi den här tiden nästa onsdag.
Därmed dags för säsongens sista True Blood och då stämmer verkligen det man brukar säga att ett slut bara är början på något nytt. I True Bloods fall kanske något ännu mer olycksbådande. Men nu går jag händelserna lite i förväg. Det som är relevant att veta är ett – att kvällens avsnitt är både våldsamt och blodigt. Och två – att True Blood kommer tillbaka med säsong två till våren, förhoppningsvis den tjugofjärde februari.
(47 sekunder)

22.55
SPUG:
Japp, då är det bara att hålla sig tills OS är över. Vems döda fot det var som ramlade ut får du veta när True Blood är tillbaks, vilket beräknas vara den tjugofjärde februari. Å andra sidan blir inte väntan så värst svår, åtminstone inte om man också är ett fan av sjukt skruvade plastikdrama-serien NipTuck, som är tillbaka igen klockan 22, nästa onsdag.

Trailer – Sommarpratarna
Trailer – Skavlan
Bildhallå:
Före Skavlan kommer bland andra Cecilia Frode och Björn Kjellman till Doobidoo, klockan 20, och efter Skavlan är jag tämligen säker på att tårarna kommer komma – i floder. Långfilmen Broarna i Madison County, av och med Clint Eastwood, startar klockan 22 i övermorron.
Om du missade Livet i Fagervik i förrgår så missade du misstänkt hustrumisshandel och spirande kärlek på ett kanske lite mer oväntat håll. Men du kan ta igen det om femton minuter – efter Kulturnyheterna från tidigare ikväll.
(30 sekunder)

23.10
En rättstvist verkar vara den underliggande orsaken till att en rullstolsburen polisstuderande försvinner på lördag. Klockan 22.
Du kanske såg trailern för andra delen av Sommarpratarna nyss? Inatt kan du se det första programmet, om du nu missat det. Du kan se det två gånger till och med – om fyrtiofem minuter eller fem över fyra. Du kan också se sista delen av skräckdramat Jekyll, få spartips av Sverker eller följa med Kobra på kulturkoll till Nigeria.
Närmast blir det våldsamt, på Fagervik-vis.
(30 sekunder)

Inga kommentarer: