OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 11 december 2009

Hallåtexter fre 11/12 -09, svt2

1800
Det är nästan fusk, fast bara nästan, det bara råkar slumpa sig så att den första frågan handlar om en stad där den som ska svara bor – och då blir det ju ganska lätt. Får se hur lätt du tycker det är i Vem vet mests fredagsfinal, om en timme.
Etthundratusen kronor krävs för att starta ett aktiebolag idag. I den sista delen av dokumentärserien Olja ska det handla om ett AB som hade lite mer pengar än så.

1855
Du kan se Inta Rukas bilder på ett museum i Sverige, men för att slippa bli anmäld till granskningsnämnden tänker jag inte säga vilket museum fast det hittar du lätt med en snabb sökning på Inta Ruka på nätet. Om inte annat – titta på K-special ikväll.
Det är ett felaktigt svar som kommer att avgöra kvällens Vem vet mest, men först kommer såklart en skrälldus med rätta svar. Det börjar om fem minuter, efter nyheter från Rapport.

1900
Att ha med advokat Leif Silbersky i ett sexualupplysningsprogram är inte ett dugg märkligt, i alla fall inte om man tittar på hans filmkarriär om man säger så. Ramp, om en halvtimme.
Två gånger sex är tolv är lika med antalet deltagare i Vem vet mest. Därmed är ekvationen nästan klar – återstår att utreda x.

1930
Lettlands internationellt sett mest kända fotograf försörjer sig med att städa på Sveriges ambassad. Du såg kanske nyss i trailern att kvällens K-special handlar om Inta Ruka? Om inte annat vet du det nu och att det börjar om en halvtimme.
Nu frågor och svar i Ramp.

2000
Det handlar om 23 matematiska problem som kom att definiera den moderna tidens matematik, nu i Kunskapskanalen, samtidigt blir det gårdagens Vem vet mest i SVT24, medan ettan ger sig ut På Spåret.
Vi ska ge oss av inte alls särskilt långt österut.

2100
Vi går till roten av – inte problemet utan möjligheterna, i Trädgårdsapoteket om en halvtimme. Närmast blir det nyheter.

2130
Året är 1918 när vårt österbottniska epos Colorado Avenue fortsätter med del två, om en timme. Nu ska vi tillbaks till allas våra rötter.

2200
Följ med på hemligt uppdrag för att rädda tvångsbortgifta, nu i Kunskapskanalen, samtidigt i ettan blir det Nobels Fredspriskonsert. Här svingar döden sin obönhörliga lie i andra delen av Colorado Avenue, om en halvtimme, närmast Sportnytt.

2230
Lillebror har blivit storebror och gått om i, inte bara ekonomi utan kanske – allt! Kobra får mindervärdeskomplex i storhetsvansinniga Norge – om en timme.
Nästa vecka visar vi den sista delen av Colorado Avenue en halvtimme senare än ikväll. Klockan 23 ska du alltså vara bänkad nästa fredag för att se slutet.

2330
Hur går det till när en människa kampanjar för att bli USA:s president? Du kan få följa med från start till mål och se, egentligen inte så mycket av Barack Obama men av alla de nyckelpersoner som omgav honom och lotsade fram honom. Dokument utifrån, om en halvtimme.
Nu till en, programledarmässigt, väldigt Bob Dylan-esk inledning av Kobra.

2400
Berättelsen om hur en liten chokladkaka kan hamna i din shoppingkasse och så småningom din mage är vad dokumentärserien Miljöresan började med i måndags. Tio i två kommer den i repris.
Nu ska vi få berättelsen om Barack Obamas presidentkampanj, välberättad och välfilmad, i kronologisk ordning. Det händer mitt framför dina ögon och det antas därför att du vet varför det hände.

2550
Nu ska vi ut på en riktig resa och blir du nyfiken på att läsa mer så är det första steget att klicka sig fram till Miljöresan på svt.se.

2615
Det blir en hel del skidor imorron lördag, här i tvåan i form av damernas jaktstart i världscupen i skidskytte från Hockfilzen, det blir också alpina tävlingar från Åre och Val d’Isere i ettan. Lite senare ska vi tas med tillbaka till den 15 augusti 1969 då femhundratusen musikälskare samlades utanför New York. Den första delen av tre i en dokumentärserie om Woodstock, det följs av en sex timmar lång klimattemakväll som börjar med att titta på framtidens lösningar, klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: