OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 4 december 2009

Hallåtexter sön 6/12 -09, svt2

1700
I kulturmagasinet Sverige kommer vi bland annat få titta på Sveriges största samling förfalskad konst. Sverige, om en timme.
160 tecken har du på dig om du vill skicka ett sms, beroende lite på vilken sorts tecken du använder vill säga. Till den här påannonsen har jag använt 306, så det är bäst jag slutar.

1800
Ett färskt internationellt och kungligt gästspel är vad Veckans konsert består av – Den världsberömde algeriske Kungen av Rai-musik alltså – Khaled. Om en timme.
Nu får jag äntligen säga det – att kvällens Kulturmagasin är: Konstigt.

1900
Evin Rubar är aldrig rädd för att göra dokumentärer om kontroversiella ämnen – som radikalfeminism i Könskriget eller svenskarnas alkoholvanor i Rör inte min sup. Ikväll är hon tillbaka med en dokumentär om vilka som egentligen representerar islam i Sverige. Slaget om muslimerna, i Dokument inifrån, om en timme.
Nu ska Kungen presenteras, av drottningen får vi väl säga.

2000
Varje år förs tusentals unga europeer, ibland så unga som tolv år, mot sin vilja till Asien för att giftas bort. Ikväll får vi följa dem som försöker befria dem. Dokument utifrån, om två timmar.
Nu ska det handla om ett slags religionskrig som förs varje dag, här.

2100
Har forskare manipulerat data för att få mänskligheten att tro att klimatförändringen är verklighet? Är det i själva verket en konspiration och i så fall i vilket syfte? Agenda belyser det som börjat kallas Climate Gate, om en kvart. Därefter får vi följa med på hemligt uppdrag för att rädda de som blivit tvångsbortgifta, i Dokument utifrån, om en timme.
Närmast blir det nyheter.

2115
Vi landar i nordöstra Pakistan för att följa en specialenhet som befriar unga kvinnor ur tvångsäktenskap – ofta med våld. Dokument utifrån, om fyrtiofem minuter. Ikväll blir det också klimatspecial av Korrespondenterna, fem minuter över midnatt, klimatet ska det också handla om i Agenda.

2200
Nurse Jackie kom ju på Doktor Cooper i en minst sagt komprometterande situation, nu får hon ta konsekvenserna av det. Nurse Jackie från igår, om en timme och fem minuter.
Konsekvenserna av att åka till sitt eller sina föräldrars hemland kan ibland bli...märkliga.

2255
Det som viskas i Nurse Jackies dotter Graces öra kan väl aldrig vara sant...väl...eller?
Bäst du tittar på Nurse Jackie från igår, om tio minuter. Närmast blir det nyheter.

2305
Är det redan för sent eller kan vi vända klimatförändringarna? Det var ämnet för Korrespondenternas klimatspecial i onsdags. Det kommer igen om en timme.
Kan Nurse Jackie komma igen och vända sitt liv och sin relation till sin dotter rätt igen?
Tja det vore ju passande att säga ”one step at a time”.

2335
För en del människor betyder besluten på Klimatkonferensen i Köpenhamn skillnaden mellan liv och död. Korrespondenterna träffar dessa människor, om en halvtimme.
Nu ska det handla om sanningen, som ju är helt olika beroende på var den kommer ifrån.

2405
Flera gånger har kurderna blivit lovade ett eget land, men löftet har aldrig infriats. Istället handlar kurdernas historia om förtryck och om en kamp för den egna kulturen och rätten att få tala sitt språk. Det handlar om en konflikt i ett land som inte finns, Kurdistan, i Världens konflikter från i torsdags, om en halvtimme.
Nu ska det handla om något som påverkar den globala befolkningen.

2435
Du kan se Inta Rukas bilder på ett museum i Sverige. För att slippa bli anmäld till granskningsnämnden tänker jag inte säga vilket museum men det hittar du lätt med en snabb sökning på Inta Ruka på nätet. Om inte annat – titta på K-special på fredag.
Nu ska vi få hela bilden av en konflikt som, som så många andra tydligen, verkar bottna i första världskriget.

2505
Om du är nyfiken på vad och vilka som ligger till grund för årets Nobelpris i fysik, kemi och medicin – då ska du titta på Vetenskapens värld imorron klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play.
Det här är Henrik Bennetter som ber att få önska – natti-natti.

Inga kommentarer: