OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 15 december 2009

Hallåtexter ons 16/12 -09, svt2

1800
Med andra ord uppföljaren till kultdokumentären ”Plötsligt i Vinslöv” som visades första gången i SVT för åtta år sen. Klockan 20.
Nu ska vi 150 år tillbaks i tiden till ett otroligt vetenskapligt genombrott, ett som förändrade...ja, allt! Detta genombrott hände dock inte plötsligt.

1855
Det är en av deltagarna i kvällens Vem vet mest som vissa kanske skulle kalla oförskämd. Men i så fall bara på skoj, det är ju det att hon kan svaret så hon svarar innan frågan är färdigställd och det kan ju aldrig vara fel, såvida det är rätt. Ja, jag ska inte trassla till det här mer än nödvändigt – Vem vet mest börjar om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Ikväll kan du få lära känna en man, som är en del av en förening, som menar sig ha lösningen på världens alla problem. Om en halvtimme här i tvåan.
Belgien är det sista svaret som kommer att lämnas i kvällens Vem vet mest och det är inte förrän du hör det svaret som det är avgjort, faktiskt.

1930
Det har alltså gått åtta år sen vi först visade dokumentären Plötsligt i Vinslöv och tio år sen den gjordes. Vad har hänt under de åren, tro? Titta om en halvtimme.
Å på tal om tro ska vi till Danmark för att få veta mer om vad före detta Sören tror på.

2000
Strax tar Kunskapskanalen en udda titt på vår förorenade värld, SVT24 visar gårdagens Vem vet mest medan ettan bjuder på sprakande militärmusik från Ystad.
Här ska det bli kalas för Martin och som vanligt kommer hans morbror – som är den snällaste vuxna Martin någonsin träffat men något är...udda med honom. Svensk kortfilm med Claes Månsson, om femtio minuter.
Nu ska vi tillbaka till en liten ort som det var åtta år sen vi först besökte och om du inte riktigt har koll på vart du ska så känn dig trygg i att ha erfarna guider. Eller?

2050
För två år sen dog Lennart, kan man säga. För den person som vaknade efter medvetslösheten var egentligen inte längre Lennart. Ingen visste vem han var, allra minst han själv. Dokumentären Mannen som aldrig sett snö, om fyrtio minuter.
Nu ska vi få träffa en väl i grunden rätt så sorglig person, med ett väldigt stort hjärta fyllt av värme.

2100
Lennart Lindqvist vet inte vem han är eller var han är född och allt han lärt sig under sin uppväxt är borta. En dokumentär om ett mycket märkligt livsöde – Mannen som aldrig sett snö, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Musikhjälpen fortsätter smälla malariamyggor med dina låtönskningar. Det bästa från dygnet som gått kommer om en timme.
Sen – vad händer när frivilligorganisationernas julfiranden stänger på julaftonskvällen? Sista delen av Hemlös, om en och en halv timme.
Från de hemlösa till en minneslös.

2200
Missade du Andra avenyn igår, se Liv och Roxanas fajt strax i SVT24. Annars, om fem minuter återvänder Sir David Attenborough till de bergsgorillor han mötte för över fyrtio år sen, detta i Kunskapskanalen, medan ettans dokumentär om ett nobelprisvinnande geni och skandalernas man fortsätter en halvtimme till – och följs av Nip/Tuck.
Vi ska få se och höra det göttaste som hänt i Musikhjälpens glasbur, om en halvtimme, närmast blir det Sportnytt.

2230
Finns det lösningar på ett liv i hemlöshet? Tja, Franciska har i alla fall lyckats vända sin livssituation på ett nästan ofattbart sätt. Se själv i sista delen av Hemlös, om en halvtimme.
Kan man vända på världen och besegra malaria då? Musikhjälpen tänker i alla fall definitivt försöka. Inatt kan du, som vanligt höll jag på att säga, titta in live i glasburen hela natten och dagen – från midnatt till klockan 17 å 20 här i tvåan. Nu ska vi titta tillbaka på dygnet som gått.

2300
Det blir faktiskt två program om hemlöshet ikväll, om en halvtimme ska en rejält välbärgad dansk man få känna på hur det är att vara långt ifrån rik. Kim ska leva som hemlös i några dagar och se om världen ser på honom med andra ögon. Om en halvtimme.
Kvällens första program om hemlöshet är också det sista i serien. Än så länge finns inte någon ytterligare säsong inplanerad men hela serien kommer i repris i Kunskapskanalen till våren, dessutom finns alla program på ur play på www.ur.se.

2330
Kanske lyssnar du just nu på radions P3, om inte annat kan du titta på radio inatt – faktiskt. Eller ja, inte bara inatt utan ända till 17 å 20 imorron eftermiddag och då kan du också hjälpa till att bekämpa malaria. Om en halvtimme börjar TV-sändningen av radiosändningen.
Fram till dess ska vi få vara med om ett par livsomskakande dygn.

2400
Det blir direktsänd ishockey i både ettan och tvåan imorron torsdag. Tre Kronor möter Ryssland i Moskva i Channel One Cup. Klockan 18 är tiden här i tvåan men det börjar faktiskt fem minuter tidigare, 17 å 55, i ettan. I ettan blir det också skidskytte tidigare på dagen, herrarnas individuella tävling, 14 noll fem i ettan också det såklart direktsänt.
Direktsänt ska det bli nu också, här i tv från och med nu fram till 17 å 20 men i radion pågår det ju hela tiden – det finns nämligen många myggor att smälla.

Inga kommentarer: