OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

fredag 11 december 2009

Hallåtexter fre 11/12 -09, svt1

17.55
Bildhallå(som aldrig gick ut pga tekniska problem):
Efter kvällens Nobels-fredpris-special-Skavlan blir det också fredspriskonsert, som då leds av Will och Jada Pinkett-Smith. Klockan 22.
Men vi ska inte glömma att vi före Skavlan har en liten geografitävling också, kan man väl kalla den. Du kanske hört talas om På Spåret? Klockan 20 börjar kvällens batalj.
Närmast blir det Sportnytt.
(20 sekunder)

18.15
Bildhallå:
Att kalla skurken Klante Volante för obalanserad är...faktiskt helt fel. Men sur, det är han, sur och humorlös. Det är bara det att det finns någon annan som är ännu surare – kan du gissa vem? Om inte annat får du titta på elfte delen av Julkalendern – om en halvtimme.
Och förresten tror jag knappast du blir sur av att titta på Gokväll heller.
(23 sekunder)

18.45
Bildhallå:
Efter kvällens Nobels-fredpris-special-Skavlan blir det också fredspriskonsert, som då leds av Will och Jada Pinkett-Smith. Klockan 22.
En som inte skulle vinna något som ens är i närheten av att vara nån sorts fredspris – det är SuperSuraSunkSara, men trots det är det faktiskt väldigt bra att hon finns ibland!
(21 sekunder)

19
Bildhallå:
Kvällens På Spåret har du väl redan sett en sex-sju minuter av gissar jag? Tja, om inte annat kan du se hela programmet, och få veta vilka av Jessika Gedin och Hans Rosenfeldt eller Johanna Koljonen och Marcus Birro som vinner – om en timme!
Sen blir det fredspris-special för Skavlan med Robbie Williams och Hollywoodmakarna Smith, Will och Jada i förnamn, bland många andra, om två timmar.
Strax blir det Kulturnyheter, som en del av nyhetstimmen, som som vanligt inleds med några ord om innehållet i kvällens Rapport.
(32 sekunder)

20
Strax:
År 1900 fanns det 23 matematiska problem att lösa - problem som kom att definiera den moderna tidens matematik. Problem det handlar om nu i Kunskapskanalen, samtidigt blir det gårdagens Vem vet mest i SVT24, medan tvåan träffar Lettlands internationellt mest kända fotograf – alltså Sveriges ambassads städare – Inta Ruka, i K-special.
Vi ger oss av söderut – till Göteborg – för att sen stäva sydost mot ett välkänt rosa hus. På Spåret – strax!

Bildhallå:
Makarna Will och Jada Pinkett-Smith får hoppa upp ur Fredrik Skavlans sköna fåtöljer för att jobba lite ikväll – det är nämligen dom som leder Fredspriskonserten, med artister som Donna Summer och Wyclef Jean. Om två timmar.
Jag gissar att du redan laddat upp inför veckans På Spåret varje dag, med att lyssna på Kristians och Fredriks stalltips, sett inför-intervjuer med deltagarna och så på hemsidan. Om inte annat kan du ju börja med det på måndag. Och som vanligt blir det eftersnack med både vinnare och förlorare, det är bara att klicka sig fram till På Spåret på svt.se – efter kvällens kamp – som startar efter att Fredrik Skavlan berättar om sina gäster ikväll.
(37 sekunder)

21
Bildhallå:
Här är en sån där fånig liten sak som jag tycker är lite lattjo, en av artisterna i kvällens Fredspriskonsert, som ska hylla pristagare Barack Obama, är countryartisten Toby Keith. Det i sig är inte så lustigt utan det som är det är att Toby är född i en liten stad som heter Clinton. Toby är inte ensam, världsnamnen flockas i Oslo för fredspriskonsert, om en timme.
Därför är också Fredrik Skavlan i Oslo, trots att säsongen för hans program egentligen tog slut förra veckan men det låtsas vi inte om nu eftersom det är så sjukt hög stjärnstatus på hans gäster. Efter ikväll, däremot, får Fredrik lite semester – han är tillbaka igen den 15:e januari.
(39 sekunder)

22
Bildhallå:
Den svensk-norska unionen upplöstes 1905, men ikväll finns det chans för en nytändning på neutral mark, får vi väl säga – nämligen Playa del sol från i söndags, halv ett.
Nu viker vi två timmar och en kvart till att hylla årets mottagare av nobels fredspris och är du förresten nyfiken på hur det gick till bakom kulisserna på Barack Obamas presidentkampanj så ska du se Dokument utifrån som kommer i repris ikväll, vid prick midnatt, i grannkanalen tvåan.
(28 sekunder)

0015
Rösthallå:
Nä, nu är det fantame dags – för Tommy att tala klarspråk alltså. På norska, för säkerhets skull, för det ska bli tävling i manlighet, språkmissbruk och sandslottsbyggning. I Playa del sol, om en kvart.
Sen får jag ju inte glömma nattbion – filmen som Sharon Stone tackade nej till och det gjorde ju inget, Michelle Pfeiffer klev in istället. Jack Nicholson däremot var klar från början, han hade kämpat i tolv år för att få göra den här filmen. Legendaren Mike Nichols regisserar förresten – Wolf, om fyrtiofem minuter. Närmast Kulturnyheterna från tidigare ikväll.

0100
Rösthallå:
Kvällens nattbio kan man se på som en fiffig allegori på finansvärldens äta eller ätas-kultur, eller så kan man se på den som en varulvsfilm, det spelar egentligen ingen roll för det man får är nämligen inte en traditionell varulvsfilm, alltså inte en skräckfilm i dess rätta mening även om skräcknivån kommer att stegra allt mer mot slutet. Och därmed sagt att även om filmen avser att få dig att skratta mycket så är den också bitvis rejält brutal och duktigt våldsam, bara så du vet.

Inga kommentarer: