OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

onsdag 16 december 2009

Hallåtexter ons 16/12 -09, svt1

17.55
En dokumentär som är en och en halv timme lång, vilket gör att Nip Tuck startar lite senare än vanligt – nämligen 22 å 30.
Det är åtta dagar kvar till julafton och därmed definitivt dags att börja fundera på julmaten – om du inte redan gjort det. Oavsett vilket så får du tips på klassisk julmat i Gokväll, som också tittar tillbaka på Anna-Lena Löfgrens fantastiska karriär, om tjugo minuter.
Närmast blir det Sportnytt.
(24 sekunder)

18.15
Vad är det för en mystisk röd nyckel och varför ger Järn-Jerry den till surpuppan Olga Hott? Det är tur att Vega och Nova har koll på vad som händer på julstjärnan, du kan också få koll om du tittar på julkalendern om en halvtimme.
Jag ska nu lämna över till en annan stjärna. Star-Brink.
(19 sekunder)

18.45
Kritor, sax och lim. Och en skrivare förstås, det är vad du behöver för att göra dig en egen superhjältehjälm! Sen kan det ju vara bra att lägga till tajts, en slängkappa och nåt fint skärp också förstås men det har du säkert redan hemma. Hur som helst – vips kan du ha en egen superhjältedräkt! Hur man gör kan du se på julkalenderns hemsida på svt.se.
I och för sig gäller det att titta noga på julkalendern också, för att se hur superhjältar gör.
(27 sekunder)

19
En vecka i augusti i år intogs Ystad av militärer från sex olika länder. Militärmusiker alltså, det handlar nämligen om Ystad International Military Tattoo. Om du inte var med då kan du vara det ikväll – om en timme.
I Kulturnyheterna blir det recension av Avatar – James Camerons senaste lilla film, ja du förstår att jag skojar eftersom den är svindyr. Hur som helst, recension, Avatar, Kulturnyheterna, strax.
(26 sekunder)

20
Strax:
Strax tar Kunskapskanalen en udda titt på vår förorenade värld, SVT24 visar gårdagens Vem vet mest medan tvåan ger sig tillbaka till Vinslöv för att se vad som hänt sen sist.
Här blir det till att sträcka upp sig i givakt och marschera taktfast till musiken – militär-tattoo för att vara exakt. Strax.

Bildhallå:
Det var för att ha upptäckt prioner, alltså felaktigt formade proteiner som bland annat orsakar Creutzfeldt-Jakobs sjukdom eller Galna Ko-sjukan om du så vill, som han tilldelades Nobelpriset 1976. Många år senare blev det då skandal när detaljer om hans privatliv upptäcktes. Dokumentären Geniet och pojkarna, om en timme.
Det är en ganska lång dokumentär och därför startar Nip/Tuck en halvtimme senare än vanligt, 22 å 30 behöver strippan Jenny Juggs hjälp med sina främsta tillgångar.
Närmast lämnar jag befälet till Ystad.
(34 sekunder)

21
Teddy är, som väl alla förstått vid det här laget, ute efter Seans pengar. Nu har han ju dubblat sin livförsäkring men – satt barnen som förmånstagare. Fast det är inget problem för en psykopat. Ingen hade väntat sig det hon gör ikväll, måste man väl säga. Nip Tuck, en halvtimme senare än vanligt, 22 å 30.
Och det är för att den dokumentär vi nu ska visa är en och en halv timme lång och det behövs. Det är nämligen inget litet och lätt människoöde det ska berättas om.
(28 sekunder)

22.30
Stackars Sean och Christian. Det är inte många som är snälla mot dem just nu, allra minst vi. Förrförra veckan fick de inte ens vara med och ikväll är dom alltså försenade. Och värre ska det bli, efter ikväll får pöjkarna sitta i väntrummet i fyra veckor. Dom är alltså tillbaka den trettonde januari och då 22 å 35. Jag kan, kanske, trösta lite med att det blir en hel del bra långfilmer istället och så ett par mord i Midsomer också. Kvällens avsnitt är väl lite tröst i sig, när vi bjussar på en bindgalen strippa med alldeles för stora tuttar.
(34 sekunder)

23.15
SPUG:
Ooh, Cliffhanger! Jag känner mig nästan elak jag också, men men jag skyller på att det inte är jag som bestämmer sånt här. Nu gör Nip Tuck jul- och nyårs-uppehåll och är tillbaka igen onsdag den trettonde januari, 22 å 35, här i ettan. Men vill du ha lite mer naket redan ikväll så häng kvar till Livet i Fagervik som börjar efter Kulturnyheterna som kommer strax.

Bildhallå:
Dansen älskar att skildra klasskampen – varför? Är den fråga som Kobra från igår tar avstamp i. För din nattliga och ikväll rejält svängiga dos kulturmagasin, sätt dig framför smartburken fem i halv fem!
Annars kan du få se en ny liten variant på Drömhus-med-förhinder-scenariot i Livet i Fagervik från i förrgår, efter Kulturnyheterna.
(22 sekunder)

23.30
Livet i Fagervik är ett undantag – alltså en serie som inte kommer att göra jul- och nyårsuppehåll. Av den enkla anledningen att den hinner ta slut, faktiskt. På måndag visar vi nämligen det sista avsnittet av Livet i Fagervik, klockan 20 här i ettan.
Huruvida det är det sista avsnittet någonsin och för all framtid, det tänker jag inte säga – det får du nog höra på måndag. För att summera kvällens avsnitt med ett ord är det bäst
att använda ett kvällstidningsord – nakenchock!
(27 sekunder)

0015
Om du slår över till tvåan kan du följa gänget på Musikhjälpen live ända fram till 17 å 20 i eftermiddag faktiskt samtidigt som du önskar låtar och hjälper till att besegra malaria – om du slår över till tvåan.
Här i ettan blir det, som vanligt, också TV hela natten. Du kan se Liv och Roxana slåss tio över två, höra Sverker och Linda berätta hur ruskigt dyrt det är med barn, fem i tre eller varför inte dansa som en tok till Kobra fem i halv fem. Nästa programpunkt kan du faktiskt se två gånger inatt, fem i halv fyra och nu – och det är väl trevligt?
(36 ½ sekunder)

Inga kommentarer: