OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

söndag 6 december 2009

Hallåtexter lör 5/12 -09, svt1

17.50
I övermorgon blir det litteraturföreläsning av årets Nobelpristagare i litteratur – Herta Müller. 17 å 30 på måndag.
Morgondagens Gudstjänst kommer från Pingstkyrkan i Uppsala. Klockan 10 imorron förmiddag i tvåan. Inför morgondagen ska vi, i helgmålsringningen, så ett frö.

17.55
Ace Frehley, legendarisk gitarrist, är en av gästerna i kvällens Robins. 21 å 30 ikväll.
Sen blir det sammandrag av damernas störtlopp i Lake Louise, klockan 22, och det gör att både Brottskod försvunnen och Nurse Jackie startar 45 minuter senare än vanligt, 22 å 45 respektive 23 å 30. Närmast Sportnytt.

18.15
Supersnälla SilverSara och StålHenrik är fast! Fångade i den illvilliga Ture Tvestjärts finurliga fälla. Hur ska de ta sig ur det här? Bäst du tittar på julkalendern om en halvtimme.
Här och nu är det dags för Disneydags och för Phineas och Ferbs mamma att bli helt skogstokig. Fast först kommer Kalle Anka och hans gamle vän minnas bättre tider.

18.45
Jag hoppas att du redan vet det och provat det, men jag kan lika gärna säga det för säkerhets skull. På julkalenderns webplats, på svt.se, kan du spela superhjältespelet och göra din egen superhjältedräkt! Klicka dig fram till julkalendern på svt.se, för StålHenrik och SupersnällasilverSara verkar faktiskt behöva lite hjälp...

19
Om en timme börjar kvällens Dansbandskamp men NU börjar deras inför-sändning på nätet. Där man träffar Lill-Babs och kvällens alla band. Klicka dig fram till Dansbandskampen på svt.se.
Nu till Guds tre flickor och du vet väl att om du slår över till Barnkanalen så kan du se två avsnitt – i rad.

19.30
Efter Dansbandskampen kommer komikern Klara Zimmergren och den legendariska Kiss-gitarristen Ace Frehley till Robins. 21 å 30.
Efter det blir det sammandrag av damernas störtlopp och det gör att Brottskod försvunnen och Nurse Jackie startar 45 minuter senare än vanligt. 22 å 45 respektive 23 å 30.
Närmast Rapport med Anna Fleming.

20
Strax:
Möt Israelen som kämpar för Palestinierna, nu i vår temakanal Kunskapskanalen. Samtidigt blir det Kunskapskamp i SVT24 medan tvåan överlåter drygt fyra och en halv timme åt en djurart som fascinerar och skrämmer. En hel temakväll om hajar – nu i tvåan.
Här ska vi kampa fram ett par dansband – strax!

Bildhallå:
Hur det har gått i damernas störtlopp i Lake Louise kanske du redan vet men om du inte gör det och inte vill veta förrän sammandraget om två timmar – tja, då tänker jag inte säga nåt.
Jag ska bara säga att Brottskod försvunnen visserligen är tillbaka den här veckan men att det startar lite senare än vanligt, 22 å 45. Störtloppet försenar Nurse Jackie också, hon dyker upp 23 å 30.
Nu dags att strutta till Strängnäs där vi i kvällens Dansbandskamp som extra bonus kommer att få veta vilket av dansbanden som får vara med i melodifestivalen!

21.30
Det blev ju inget brottskod försvunnen förra lördagen, men ikväll är det tillbaka, bara inte på sin vanliga tid. 22 å 45 startar det och det är för att det blir sammandrag från damernas störtlopp i Lake Louise om en halvtimme. Detta sammandrag försenar också Nurse Jackie, som ikväll går på sitt pass om två timmar.
Nu drar det ihop sig till ett legendariskt Robins. Om jag säger Kiss, gitarrist och Ace Frehley så förstår du nog varför. Vi får bara hoppas att Robin också förstår.

22
Just det, lördagar klockan 22, normalt sett. Men inte ikväll. Ikväll är det 22 å 45 som gäller eftersom det nu ska bli sammandrag från damernas störtlopp i Lake Louise. Jag vill bara hinna med att säga att Nurse Jackie såklart då också är försenad ikväll, 23 å 30 börjar det.
Nu så – går det utför.

22.45
Om du väntar dig att ett nytt avsnitt av Nurse Jackie ska starta nu så har du normalt sett rätt men inte ikväll. Förra veckan var det i och för sig samma sak och av samma anledning, senare start på grund av alpina tävlingar. Kvällens avsnitt av Nurse Jackie startar om fyrtiofem minuter, alltså 23 å 30.
Brottskod försvunnen har, som du märker, också flyttat på sig men nästa vecka är allt tillbaka till det normala – det vill säga klockan 22 – även om det väl sällan är så mycket i deras jobb som är normalt.

23.30
SPUG:
Nästa vecka är Brottskod försvunnen tillbaka på sin ordinarie tid – klockan 22. Strax ett nytt avsnitt av Nurse Jackie.

Bildhallå:
Det är nästan lite skämmigt att jag inte sagt något om den långfilm vi visar ikväll förrän nu, för det är en riktig höjdare. Förutsatt att man gillar brittisk gangster-action signerad Guy Ritchie och med Brad Pitt i en störtskönt mumlande men ruskigt hårtslående och viktig biroll. Snatch, om en halvtimme.
Nurse Jackie har haft det lite tufft den senaste tiden men nästa vecka är saker och ting ställda till rätta igen, eller nästan. 22 å 40 startar Nurse Jackie nästa lördag. Vad gäller kvällens bryderier är det väl enklast att ta dem – one step at a time.

0000
Om du missade säsongspremiären av På spåret så kan du se den inatt om du vill, fem i halv tre.
Nu ska skrupellösa boxningspromoters, en våldsbenägen bookmaker, en rysk maffiaboss, inkompetenta amatörrånare och ett gäng rejält kompetenta juveltjuvar samlas i en film signerad story- och bildmässigt av Guy Ritchie. Å då blir det förstås våldsamt, blodigt, grovt språk och alldeles...alldeles underbart.

Inga kommentarer: