OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

söndag 6 december 2009

Hallåtexter sön 6/12 -09, svt1

17.55
Douglas Leon, eller Dogge Doggelito som han kallar sig som artist, är den som ska utforska sitt förflutna imorron och det tar honom till 1800-talets Bohuslän. Klockan 21 imorron.
Ikväll ska vi tas med till en plats där det är rent hopplöst att försöka bevara en hemlighet. Femte delen av Från Lark Rise till Candleford, om tjugo minuter.
Sen presenterar sig den nya skurken Anna Flabet på det mest ordvrickande av sätt – i Julkalendern, 19 å 15. Närmast här i ettan blir det Sportnytt.

18.15
Knappt har SuperSnällaSilverSara och StålHenrik besegrat Ture Tvestjärt förrän superskurken Gjerta skickar ut nästa elaking i deras väg. En som ska förstöra alla ord. Superhjältejulkalendern fortsätter om en timme.
Nu fortsätter vår brittiska dramaserie om två byar som har mycket gemensamt.

19.15
Nu dags för julkalendern och du som bor i Stockholm, eller hade tänkt komma hit, du kan också bli en superhjälte – på låtsas alltså. Om du vill veta var man kan klä ut sig i superhjältekostymerna som dom har på sig i julkalendern och leka superhjälte – ta en titt på julkalenderns webplats på svt.se.

19.30
Den svensk-norska unionen upplöstes 1905, men ikväll finns det chans för en nytändning på neutral mark, får vi väl säga – nämligen Playa del sol, om en halvtimme.
Närmast tid för nyheter från Rapport, ikväll med Anna Fleming.

20
Strax:
En ny chans att se Skolfront eller Niklas mat från i torsdags ges i Kunskapskanalen respektive SVT24, medan tvåan visar Evin Rubars senaste dokumentär – om vilka som egentligen representerar islam här i Sverige. Här ska Tommy tala klarspråk – på norska, för säkerhets skull – i Playa del sol, strax!

Bildhallå:
I Sportspegeln berättar den brittiske stjärnsprintern Dwayne Chambers om varför han dopade sig. Sportspegeln träffar också Louise Halvarsson – svenskt basketproffs i Moskva. Sportspegeln om en halvtimme, och sportandet bara rullar på, eller snarare utför, det blir sammandrag från damernas Super-G i Lake Louise – om en timme och en kvart.
Nu ska det också bli tävling, i manlighet, språkmissbruk och sandslottsbyggning.

20.30
Damernas Super-G har körts i Lake Louise i Kanada, det blir sammandrag om fyrtiofem minuter, fast om du inte vill veta hur det gått förrän dess ska du kanske inte titta på Sportspegeln – och det är nog rätt svårt att låta bli...

21.15
Det finns en tanke med att de där trailrarna ligger ihop, dom för Skavlan och Nobelpriset alltså, för Skavlans program på fredag är nämligen en liten fredspris-special och inte nog med det, direkt efter Skavlan blir det fredspriskonsert som då leds av Will Smith och hans fru Jada Pinkett-Smith. Skavlan klockan 21, konserten klockan 22 – båda på fredag.
Vem som tar priset i Super-G är vad vi ska få veta nu.

22.15
Det är kanske inte så värst många år till som vi kommer att kunna titta ut i rymden via Hubble-teleskopet, men ikväll ska vi få se några av de fantastiska saker vi upptäckt via det – om en halvtimme här i ettan.
Nu dags för det sista programmet i serien Tortyr, där det ska handla om den växande opinionen för att bestraffa torterarna, något som sällan händer – trots att tortyr klassas som ett av de grövsta brotten mot de mänskliga rättigheterna.

22.45
Nu ska vi få en förtrollande inblick, bland annat i den framtid som vårt solsystem går till mötes, och för att göra det måste vi ta oss 640 kilometer rakt upp – till vårt åldrande trappsteg ut i världsrymden.

23.15
Redan imorron blir det två program i Nobelpris-serien om man kan säga så – dels en litteraturföreläsning med årets nobelpristagare i litteratur, Herta Müller, direkt från Svenska akademin i Stockholm. 17 å 30 imorron och sen besöker Vetenskapens värld årets nobelpristagare i fysik, kemi och medicin, klockan 20.
Nu ska vi till en plats där vi knappast hittar några nobelpristagare, men definitivt ett gäng människor som tar priset.

0000
Jag skulle inte bli förvånad om du missade Brottskod försvunnen igår, eftersom det startade fyrtiofem minuter senare än vanligt. Hur det än är så kan du se det inatt istället – om en ynka liten kvart.
Detsamma gäller gårdagens Robins, som gästades av legendariska Kiss-gitarristen Ace Frehley, att du kan se det inatt alltså fast i Robins fall om en timme, och vi slänger väl på gårdagens Dansbandskamp också, halv tre.
Nu är det dags för styling!

Inga kommentarer: