OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

tisdag 4 maj 2010

Hallåtexter ons 5/5 -10, svt2

1800
Om du undrar var skådespelaren Jesper Salén tog vägen efter roller i Kådisbellan och Ondskan så är svaret inte att han är med i Vem vet mest, eller ja – han är med i Vem vet mest – men då får du veta vad han egentligen gör nu för tiden. Om en timme.
Nu ska det handla om...eller tja, titeln säger ju faktiskt allt.

1850
Det är verkligen inte många, inte många alls, som får med sig två lampor från grundomgången i kvällens Vem vet mest, som dessutom släcker lyset helt för en hel del på grund av landskaps- och eurofrågor. Om tio minuter.
Nu – ”Från koja till slott” lyder ju ett uttryck. Jag säger – varför välja?

1855
Vem har gjort låtarna Uppblåsbara Barbara och Får jag doppa min mjukglass i din strössel? Skitlätt, eller hur? Jo, allt är lätt om man kan det. Tror du Linda kan det då? Tja, det finns ju bara ett sätt att ta reda på det, att titta på Vem vet mest – om fem minuter.
Närmast blir det nyheter.

1900
Jag kan ärligt säga att om jag, någon gång, skulle titta på gardiner så är inte min första tanke att de ska signalera ”Makt”. Men det är tur att vi har ett program som tänker på sånt. Kobra, om en halvtimme.
Nu till Vem vet mest där publiken tydligen var lite svår att tygla. Jag skojar inte, plötsligt börjar de applådera utan någon särskild anledning alls...

1930
En liten arrogant skitunge som kunde spela väldigt snabbt. Så uppfattades Mattias Hanskov Palm av andra musiker. Säger han själv i alla fall. Men det hade såklart sin orsak och var, faktiskt, väldigt bra. Mattias är en av de unga musiker vi får möta om en halvtimme här i tvåan. Nu är det Kobra som griper makten.

2000
Vem som helst kan, när som helst, få en stroke. Strax undersöker Kunskapskanalen vad som händer efteråt. SVT24 direktsänder hockeylandskampen mellan Tre kronor och Danmark medan Uppdrag granskning i ettan avslöjar varför elpriset skenat iväg.
Den fjortonde maj avgörs Eurovisionens tävling för unga musiker, en klassisk kamp, på mer än ett sätt. Vi visar såklart finalen, men i efterhand, den tjugonionde maj. Svenskt hopp i år är Mattias Hanskov Palm som dock först måste klara sig igenom semifinalen. Nu ska vi få lära känna Mattias, men inte bara Mattias.

2100
Ett getingbo av knarkkarteller, frihetskämpar och korrumperade politiker. Det är den korta versionen, den långa versionen av konflikthärden Mexico berättas om en halvtimme.
Sen handlar det om popmusik på, bokstavligen, liv och död. Om Idol Afghanistan i Världen, 22 å 45. Närmast blir det nyheter.

2130
Efter krig och talibaner håller Afghanistan på att förändras. Av något så, för oss, vardagligt som popmusik. Men det är inte helt riskfritt, särskilt inte för kvinnor som är med i Idol Afghanistan. Mer om det i Världen, om en timme och en kvart.
Nu till säsongens sista Världens konflikter. I höst blir det nya avsnitt, de kommer att börja med Irak, förmodligen i oktober, november nån gång. Men inte nu, nu ska vi till Mellanamerika.

2200
I Kunskapskanalen pågår Nina Hedenius kanske mest kända film – Gubben i stugan. I SVT24 pågår fortfarande direktsändningen från hockeylandskampen mellan Tre kronor och Danmark, medan Sookie, Jason och Bill återvänder till ett Bon Temps i totalt kaos, i True Blood om fem minuter i ettan.
Här ska vi få följa fyra tävlanden som riskerar allt, och då menar jag verkligen allt – sina liv till och med – i Idol. Idol Afghanistan, alltså. Världen, om fyrtiofem minuter. Närmast Sportnytt.

2245
Gus van Sant kan vara Vince sista chans, det sista halmstrået att gripa efter för en desperat skådis som är på gränsen att bli en föredetting. Men Gus van Sant är inte lätt att få tag på. Säsongens sista Entourage från igår, om en timme.
Från låtsasvärlden i Hollywood ska vi nu till den verkligt verkliga världen där det på riktigt handlar om liv och död i underhållningsbrancshen, inte bara bildligt utan bokstavligt talat.

2345
Det finns två faktorer som är väldigt viktiga för att en brottsling inte ska återfalla i kriminalitet. Det får du veta mer om, om tjugofem minuter.
Nu till det sista Entourage, för den här gången vill säga. Det finns en sjätte säsong också och den ska vi såklart visa, tidigast i början på nästa år med start i januari/februari nån gång får vi hoppas. Men häng inte läpp för det, Vince och grabbarna gör det inte.

2410
Du som vill följa serien Aldrig mer fängelse gör det enklast på tisdagar klockan 20 här i tvåan. Kan du inte det och vill hellre se reprisen såhär sent på onsdagar så ska du veta att nästa vecka är det redan 23 å 45 som gäller. Ahmed ska få en andra chans ikväll och det blir på håret...

2440
Lite tidigare på kvällen handlar det om världens kanske smartaste papegoja, smartare än ett förskolebarn...eller? Bäst du tittar klockan 18 och sen fortsätter titta på seriestarten av En hjärnas födelse och död, 18 å 25. Seriestart blir det också när vi återbesöker barnen i Åkerstorp, 19 å 30 och sen handlar Babel om bokens död, Klockan 20.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: