OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 10 maj 2010

Hallåtexter tis 11/5 -10, svt2

1800
I många år har fyrfotingen Mads (Matts) varit med och tränat och tävlat i agility tillsammans med en massa hundar. Det är bara det att Mads själv INTE är en hund. Så vad är han då? Tja, det får du väl se om femtio minuter.
Nu till ett betydligt allvarligare mysterium.

1850
Råååger Måååår, jag säger bara det – Rååååger Måååår. Varför jag säger det, tja det kommer bli alldeles otroligt uppenbart om sisådär tio minuter i Vem vet mest.
Däremot är saker och ting inte alls lika uppenbara nu.

1855
Igår var det ”Lilla vicke-vire”, idag är det ett om möjligt ännu lättare svar på första frågan i Vem vet mest, om fem minuter. Sen fortsätter vi följa hur modehuset Chanel fungerar. Om trettiofem minuter. Närmst blir det nyheter.

1900
Hur många får chansen att vara med när Karl Lagerfeld sitter och skissar på en ny kollektion? Tja...alla, eftersom han gör det i tredje delen av Modehuset Chanel, om en halvtimme.
Vad gäller kvällens Vem vet mest hoppas jag att du inte är nervös av dig för då riskerar du att gå i bitar. Det blir nämligen en unik och vansinnigt nervpirrande final.

1930
Ett fast jobb med en fast lön och fasta tider, så det blir mer tid till familjen med den nyfödda bebisen – det är inte så ovanligt att många drömmer om men i just Jespers fall är det lite extra åtråvärt och samtidigt svårt. Tar han chansen tro? Det får du se på Aldrig mer fängelse för att få veta, om en halvtimme.
1933 eller 1938 – uppgifterna går lite isär vad gäller vilket år Karl Lagerfeld föddes. Det är i och för sig lite strunt samma, det är ju inte det som är fokus nu.

2000
10 saker du bör veta om bantning. Ja, titeln säger allt. Det börjar strax i Kunskapskanalen. SVT24 ger dig en ny chans att se fredagens Så ska det låta, medan ettan låter dig höra bland andra Israels, Ukrainas och Danmarks bidrag till Eurovision song contest.
Här ska Debatt samla poliser, skådespelare och recensenter för att prata om verklighetens polisarbete kontra diktens – är det en sann bild vi får? Om en halvtimme.
Nu ska Jesper få lägga grunden till ett nytt vägval i livet, i dubbel bemärkelse.

2030
Om man ändå ska dö, varför inte tjäna skitmycket stålar på det? Var det kanske så hon tänkte, dokusåpastjärnan som dog framför kamerorna? Du kan väl bilda din egen uppfattning genom att titta på Kobra. Om en timme.
På torsdag kommer Debatt handla om att vi svenskar är ena riktiga fuskare. 21 å 30 på torsdag i ettan. Lite fuskigt blir det nu också, måste man väl ändå säga.

2100
Om du känner att du skulle vilja dö, som en del i ett konstprojekt, så går det faktiskt alldeles utmärkt – under vissa förutsättningar. Första steget är att titta på Kobra, om en halvtimme.
Närmast blir det nyheter.

2130
Om du alltid har undrat vad man använder de svarta tangenterna till på ett piano så... är jag...inte säker på att du får ett särskilt intelligent svar av Henrik Solgård men det är å andra sidan hela poängen, eftersom Grabbarna från Angora är tillbaka om en timme och en kvart.
Nu ska vi kliva ner i dödsriket.

2200
Om en kvart får du en ny chans att se Trädgårdsfredag i SVT24. Kunskapskanalen viker strax tid åt pappersvikandets hypnotiserande konstform och ettan följer med på en resa till avlägsna platser och mystiska schamaner i en helt otroligt vacker och varm dokumentär, nämligen Hästpojken. Varmt, hemtrevligt och helt sjukt i huvudet blir det här i tvåan när Grabbarna från Angora är tillbaka. Om fyrtiofem minuter. Närmast blir det Sportnytt.

2245
Kanske såg du Roy Andersson-filmen Du levande här i tvåan i lördags, kanske har du sett den förut. Kanske såg du också K-special om Roy Andersson i fredags men om du inte gjorde det så kan du se det, K-special alltså, om en halvtimme istället.
Nu är äntligen de bindgalna danskarna Grabbarna från Angora tillbaka och allting är sig precis likt, med några vitala undantag såklart.

2315
Ett getingbo av knarkkarteller, frihetskämpar och korrumperade politiker. Det är den korta versionen, den långa versionen av konflikthärden Mexico berättas i säsongens sista Världens konflikter från i onsdags, om en timme.
Vardagens små, livsavgörande, konflikter – finns det någon som fångar de så väl som den det nu ska handla om i K-special från i fredags?

2415
För att förstå vår omvärld och vår egen syn på omvärlden så är det ibland nödvändigt att bli en del av det som vi inte förstår. Att som icke-muslimsk kvinna klä sig i huvudduk till exempel och se hur folk runt omkring reagerar. Första delen av Huvudduksexperimentet från i förrgår, om en halvtimme.
Nu till säsongens sista Världens konflikter från i onsdags. I höst blir det nya avsnitt, som börjar med Irak, förmodligen i oktober-november nån gång. Men inte nu, nu ska vi till Mellanamerika.

2445
En feminist, en lesbisk religionslärare som förut gått i kloster och så en fotomodell som jobbar i en underklädesbutik. Inte kanske de man först tänker sig ska gå runt med huvudduk. Nej, det är just det som är hela grejen.

2515
Imorron går resan till Pakistan för att hitta transvestiter och svenska popstjärnor. Det är såklart Kobra som är reseledare, i en liten specialare, klockan 20. Missade du förresten Kobra tidigare ikväll så kan du se det 19 å 30 imorron.
Sen vore det ju synd om du missade säsongsstarten för kufiska komediserien Flight of the Conchords, 21 å 30.
Mer information om våra program finns alltid på webben – svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: