OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

måndag 3 maj 2010

Hallåtexter fre 30/4 -10, svt1

17.55
Två av kvällens gäster i Gokväll har träffats förut, till exempel för länge sen – 1995. Då var han programledare för Café Norrköping, om det är någon som kommer ihåg det programmet. Hon skulle precis fylla elva år men vilken röst hon hade redan då. Nostalgi på hög nivå med Ragnar Dahlberg och Sanna Nielsen i Gokväll, om tjugo minuter.
Närmast blir det Sportnytt.
(25 sekunder)

18.15
Vanna Rosenberg och Östen Eriksson mot Nina Söderquist och Ola Forssmed. Det är kvällens uppställning i Så ska låta. Klockan 20.
Sen är vi hjärtligt välkomna till Nyckelviken utanför Stockholm. Inte bara för att fira Valborg utan också översköljas av vårkänslor och vårtecken. Klockan 21.
Nu ett minst lika varmt Gokväll.
(22 sekunder)

19
Alla som lyssnade på hårdrock 1987 kommer nog att ta kvällens första intro lika snabbt om inte kanske ännu snabbare än det lag som gör det i Så ska det låta, som går rätt mycket i hårdrockens tecken får man väl ändå säga. Om en timme.
Sen släpper vi sångarna loss för att sjunga in våren. Vi släpper loss Olle Garp också – för att hitta oväntade vårtecken. Det våras för Valborg, om två timmar.
Närmast blir det nyheter.
(26 sekunder)

20
Strax:
Det krävs nya idéer för att lösa den globala matkrisen, dem ska vi börja söka upp – strax i Kunskapskanalen. Samtidigt Andra Avenyn från i förrgår i SVT24 för dig som missade det, medan det blir ett möte med Kerstin Thorvall i tvåan.
Här blir det nästan blodbad, i Så ska det låta, strax.

Bildhallå:
I kvällens Valborgsfirande kommer Mat-Niklas ge en massa bra grilltips och laga Valborgsmeny i Det våras för Valborg, om en timme.
Sen blir det långfilm. Där Jonny och Sara ska bygga hus...ungefär hundra meter från Jonnys föräldrar. Mamma, pappa, barn om två timmar.
Ni har säkert hört att Ola Forssmed skar sig rejält när han krossade glasgolvet efter ett hårdrockshopp under inspelningen av kvällens Så ska det låta. Men ni som tror att rödfärgad kroppvätska därför kommer stänka över dekor och kameralinser behöver inte vara oroliga – just det hoppet togs inte med, men ett nästan likadant... som alltså gick bra.
(40 sekunder)

21
Det blir långfilm ikväll, där vi får träffa Jonny som absolut inte vill gå på babyrytmik, aldrig i livet. Att han ändå låter sig övertalas är verkligen ingen bra idé.
Svensk långfilm – Mamma, pappa, barn med bland andra Maria Bonnevie och Torkel Pettersson, om en timme.
Sen – om du missade Tom Alandhs möte med Annika Östberg på hennes första dag utanför fängelse på nästan 29 år, se Att stå utanför och se in om två timmar och fyrtio minuter.
Nu ska vi ungefär fem kilometer, fågelvägen, i den riktningen.
(35 sekunder)

22
Annika Östberg satt i fängelse i 28 år, tio månader och en dag, men inte nu längre. Ingen av oss kan nog förstå vad hon tänker och känner, men vi kan försöka genom att se Tom Alandhs dokumentär om hennes första dag i frihet, om en timme och fyrtio minuter.
Nu ska det bli långfilm, en sån där långfilm där man vet att allting kommer att gå åt skogen, bara eftersom man vet att allting egentligen kan gå åt skogen – sen är det ju bara en fråga om de val man har tänkt göra och dom val man faktiskt gör.
(34 sekunder)

23.40
I sista delen av Millennium ställs Lisbeth Salander slutligen inför rätta och det ser onekligen mörkt ut eftersom allt fler konspirerar mot henne. Sista chansen att se sista delen, i TV i alla fall, om en halvtimme.
Sen ska du veta att det blir nypremiär för den argentinska kriminalserien Epitafios och att den är extremt beroendeframkallande. Tjugo minuter i två inatt.
Mycket kriminaldrama med andra ord, och det är ju inte så långt ifrån vad det nu ska handla om – fast här är själva kriminaldrama- och rättsdelen över. Nu ska istället något slags...liv börja.
(36 sekunder)

0010
Det var egentligen meningen att vara en protestaktion, men saker och ting gick fruktansvärt överstyr och resulterade i fyra dödsfall. Nu, fem år senare, är det någon som vill hämnas och hämnas rejält. Nystart för den brutala och brutalt bra kriminalserien Epitafios – besatt av hämnd, om en och en halv timme.
Nu sista chansen att se sista delen av Millennium och även här blir det som vanligt våldsamt och blodigt, redan i resumén faktiskt.

0140
Nu till den argentinska kriminalserien Epitafios, som vi visade första gången 2007 och faktiskt ganska nyligen körde igen – nu i vintras faktiskt. Men om du ännu inte upptäckt den och ändå är en nattuggla så är det verkligen ingen dum idé att hänga med. Du ska bara veta att det är på lite varierade tider, nästa vecka är det fem i ett på natten, om två veckor är det tjugo över ett och så vidare. Bäst att hålla koll från vecka till vecka med andra ord. Ska också påpeka att det kommer att bli både våldsamt och blodigt.

Inga kommentarer: