OBS!

Observera att bloggen inte är kopplad till, eller officiell för, SVT. Åsikter och tankar är mina egna och privata.

torsdag 29 april 2010

Hallåtexter fre 30/4 -10, svt2

1800
Det är inte bara fredagsfinal i Vem vet mest ikväll, eftersom det är Valborgsmässoafton blir det någonting alldeles extra också. Om en timme!
Nu hade jag först tänkt be dig att vara lite extra uppmärksam, men jag struntar i det – eftersom det förmodligen inte hjälper ändå.

1855
Alla ni som har stenkoll på Lou Reed och Eric Clapton, ni kommer få briljera med åtminstone två snygga svar i Vem vet mests fredagsfinal – och om du inte har stenkoll kanske det är dags att skaffa sig? Om fem minuter. Närmast blir det nyheter.

1900
Våra niondeklassare ställs ikväll inför livsavgörande val, nu ska deras framtid stakas ut. Om en halvtimme.
Du kanske tycker att jag tjatar om det här men jag lovar att sluta om du, särskilt du som är kvinna, anmäler dig till att vara med i Vem vet mest för chansen finns fortfarande. Klicka dig fram till Vem vet mest på svt.se för att anmäla dig. Och nej, du behöver inte kunna sjunga.

1930
Författaren Sven Lindqvist har också varit rädd för att inte bli kysst. Som tur är hade han en bra pappa som han kunde prata med och Sven lämnar själv några ord på vägen i livet. Om tjugofem minuter. Nu ska det handla om att göra ett val som kan vara avgörande för resten av livet.

1955
Författaren, journalisten, illustratören, ikonen Kerstin Thorvall gick ur tiden för tre veckor sen. Med anledning av det har vi ett nyinsatt program ikväll, en intervju av Stina Lundberg från år 2000. Om fem minuter.
Ett författarmöte blir det nu också, som också har sex-anknytning.

2000
Det krävs nya idéer för att lösa den globala matkrisen, dem ska vi börja söka upp – strax i Kunskapskanalen. Samtidigt Andra Avenyn från i förrgår i SVT24 för dig som missade det, medan det blir blodvite i ettans Så ska det låta.
Här blir det ett möte med Kerstin Thorvall, som gick ur tiden den nionde april. Ett möte från tio år sen men som nog lika gärna hade kunnat vara inspelat i år.

2050
Om våren ännu inte har nått dig så kommer den att göra det ikväll och det är Pernilla Månsson-Colt som bär den med sig. Trädgårdsfredag är äntligen tillbaka – om fyrtio minuter.
Nu ska vi få träffa en väl i grunden rätt så sorglig person, med ett väldigt stort hjärta fyllt av värme och som väl ändå förtjänar bättre?

2100
Det har blivit dags att öppna upp, släppa ut och plocka fram. I år på en kolonilott, en plats för vila, arbete, ro och kraft. Om du längtar lika mycket som Pernilla Månsson-Colt över att få sätta spaden i jorden igen så behöver du inte vänta mer än en halvtimme, för då är Trädgårdsfredag tillbaka. Närmast blir det nyheter.

2130
Det är uppenbarligen tragiskt och deprimerande, men samtidigt positivt och någonstans måste man ju börja. Jag pratar om det som Danny sysslar med på sin dator i Party Animals, om en timme och en kvart.
Nu ska det bli härligt att äntligen, i åtta nya program, få tina upp de mest blåfrusna av gröna fingrar. Recept och mer hittar du som vanligt på webben – svt.se.

2200
Missade du tredje delen av Kommissarie Winter i måndags, se den om en kvart i SVT24. Annars – möt en megastjärna som du förmodligen aldrig hört talas om när En tågresa från öst börjar rulla igen, strax i Kunskapskanalen eller se dramakomedin Mamma, pappa, barn med Maria Bonnevie och Torkel Pettersson i ettan.
Här är det inte bara Jos födelsedag, hon totaldominerar i en TV-debatt också. Party Animals, om fyrtiofem minuter, närmast Sportnytt.

2245
Om du är snabb, uppmärksam och har pengar, så kan du köpa parken Humlegården i Stockholm och en hel del av Stockholms övriga offentliga utrymmen. Den som vill lägga ett bud eller ha en detaljerad beskrivning – titta på Kobra från i tisdags, om femtio minuter.
Vem som säljer sig själv nu, det återstår att se.

2335
Det låter närmast otroligt – att få med sig alla fem drakar – men det verkar, kanske, kunna bli så i det sista Draknästet från i förrgår, om en halvtimme.
Nu till Kobra och en idé som förmodligen är lika gammal som människan själv – att tjäna pengar på att sälja saker som man själv inte äger – men som genomförs på ett nytt sätt...

2405
Nu till det sista Draknästet – för den här gången vill säga. Ja det kan vara det sista någonsin, det vet vi inte än, det finns inget beslut fattat åt något håll faktiskt. Men det ska fattas beslut om det om fyra veckor ungefär så det lär väl dyka upp på webben om inte annat. I vilket fall som helst så föreslår jag att du klickar dig fram till Draknästet på svt.se för att få höra eftersnacken med entreprenörerna.

2505
Om jag fick bestämma skulle varje dags tablå se ut ungefär som den gör imorgon lördag här i tvåan. Dels dokumentär om ett av Sveriges mest mytomspunna band – Broder Daniel – klockan 18. Sen sprakande naturprogram av BBC klockan 19, Opera i veckans föreställning klockan 20 och så superkultig långfilm med Jake Gyllenhaal, nämligen Donnie Darko, klockan 21. Jo jag tackar ja! Ladda upp inför morgondagen på webben– svt.se. Där kan du ju också se många av våra program i SVT Play. Det här är Henrik Bennetter som önskar – natti-natti.

Inga kommentarer: